Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

Και η Deutsche Telecom ονομάζει ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ την γειτονική χώρα!!!!

Η κυβέρνηση παρά τις αντιδράσεις κυρίως της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλα και κυριότερα της κοινωνίας συνεχίζει την παιρετέρω πώληση του ΟΤΕ στην DEUTSCHE TELECOM.
Οπου η DEUTSCHE TELECOM συμμετέχει επίσης στον αντίστοιχο ΟΤΕ της FYROM αλλά δυστυχώς για εμάς ονομάζει την γειτονική χώρα Μακεδονία στο επίσημο site της εταιρείας!!!!
Αυτά όμως για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι θέματα που πρέπει να αναδυκνείονται.
(Κάντε κλίκ πάνω στην φωτογραφία για μεγένθυση)



Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Οι 9 θέσεις των blogger


Οι παρακάτω 9 θέσεις μέσα απο το "Nylon.gr" είναι μια προσπάθεια να διαδοθεί η ιδέα του τι πραγματικά είναι ένα blog, με τελικούς αποδέκτες όχι μόνο τον κόσμο, αλλά και την Πολιτεία και τα Media. Ίσως θα ήταν χρήσιμο να το αναπαράγουν (με ένα απλό copy paste) όσοι μπλογκερς συμφωνούν με τις θέσεις του.


1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα ή συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.





Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης


Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

Ο ΟΤΕ απο τον Ελληνικό κρατικο έλεγχο περνάει σε Γερμανικό κρατικό έλεγχο


Ο ΟΤΕ από τον έλεγχο του ελληνικού Δημοσίου καταλήγει στην Deutsche Telekom, η οποία είναι και αυτή επίσης κρατικά ελεγχόμενος τηλεπικοινωνιακός οργανισμός.

Βασικοί μέτοχοι στην Deutsche Telekom είναι απευθείας η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας με ποσοστό 15% και με 17% ο όμιλος KfW Bankengruppe, ο οποίος επίσης ανήκει στο γερμανικό Δημόσιο σε ποσοστό 80%.

Επομένως, η γερμανική κυβέρνηση, με ποσοστό περίπου 33% στο μετοχικό κεφάλαιο της Deutsche Telekom, ελέγχει τη γενική συνέλευση και φυσικά επιλέγει τη διοίκηση.

Ως εισηγμένη εταιρεία, η Deutsche Telekom έχει χιλιάδες μετόχους όπου είναι το 51%. Μεγαλύτερος εκπρόσωπος των μετόχων μειοψηφίας είναι το επενδυτικό fund Blackstone το οποίο ελέγχει ποσοστό 4,4%, ενώ κατέχει θέση και στο διοικητικό συμβούλιο του τηλεπικοινωνιακού οργανισμού. Τέλος στον οργανισμό υπάρχει και ένα ποσοστό 17% το οποίο είναι ιδιώτες επενδυτές.




Ένας σκεπτόμενος πολίτης

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008

300 δασεργάτες παραμένουν απλήρωτοι


Τον Ιανουάριο του 2008 σε επερώτηση στην βουλή από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ.Μαγκριώτη προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Α. Κοντό αναδείχτηκε ότι περίπου 300 δασεργάτες από όλη τη χώρα, που έδωσαν μάχη επί τέσσερις μήνες για να θωρακίσουν όσο καλύτερα μπορούσαν τις καμένες περιοχές της Πάρνηθας, της Πεντέλης και της Ζαχάρω με την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων(κατασκευή κορμοδεμάτων, κορμοφραγμάτων ,κ.α.), παραμένουν μέχρι σήμερα απλήρωτοι, ενώ τους οφείλονται περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ.
Και το πρόβλημα οξύνεται ακόμα πιο πολύ μιας και οι δασεργάτες αντιμετωπίζουν πρόβλημα και με το Ι.Κ.Α., καθώς πρέπει να πληρωθούν οι εισφορές τους, οι οποίες φτάνουν συνολικά τα 100.000 €.
Οι δασεργάτες απείλησαν ότι αν δεν πληρωθούνε μέχρι τις αρχές Απριλίου τότε θα έρθουν στην Αθήνα να κάνουνε διαμαρτυρία έξω από την βουλή φέρνοντας μαζί τα μουλάρια τους!!!
Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Εκλογές ήταν και περάσανε, γίναμε και κυβέρνηση, οπότε………

Τον Ιούλιο του 2007 στην συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ.Καραμανλή είχαν αποφασιστεί τα εξής:
1) 24ωρες περιπολίες του Πυροσβεστικού Σώματος για την επιτήρηση ευαίσθητων περιοχών.
2) πρόσληψη 1.300 πυροσβεστών.
3) περισσότερα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής συνεργασίας.
4) επαγρύπνηση των στελεχών ΔΕΗ και ΔΕΣΜΗΕ για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων βλαβών στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Ακολούθησαν οι καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου όπου κατέρριψαν με τον πιο δυσάρεστο τρόπο τις αποφάσεις της κυβερνητικής επιτροπής:
1) Οι 24ωρες περιπολίες του Πυροσβεστικού Σώματος για την επιτήρηση ευαίσθητων περιοχών δεν έγιναν ποτέ μιας και δεν υπήρχε το απαραίτητο προσωπικό.
2) Ακόμα περιμένουμε την πρόσληψη 1.300 πυροσβεστών. Αντί για αυτούς είχαμε την πρόσληψη 1000 αγροφυλάκων για να εξοφλήσει η Νέα Δημοκρατία ένα παλιό γραμμάτιο.
3) Τα περισσότερα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής συνεργασίας ήταν τα ρώσικα πυροσβεστικά όπου με τα λεφτά που δώσαμε σαν χώρα για να τα νοικιάσουμε μπορούσαμε να τα είχαμε αγοράσει.
4) Η επαγρύπνηση των στελεχών ΔΕΗ και ΔΕΣΜΗΕ για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων βλαβών στο ηλεκτρικό δίκτυο ήταν ανεπαρκής αφού είχαμε πολλές καταγγελίες πολιτών για πυρκαγιές από σπινθηρισμούς των πυλώνων της ΔΕΗ.

Όλοι μας πιστεύαμε ότι μετά τις πολύνεκρες πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου η ετοιμότητα της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών θα βελτιωνότανε κατακόρυφα προς το καλύτερο.
Δυστυχώς η καταστροφική πυρκαγιά που είχαμε σήμερα στην Σκόπελο δείχνει ότι εκλογές ήτανε και περάσανε. Το μέγεθος της καταστροφής ήταν τόσο μεγάλο όπου το νησί κηρύχτηκε σε έκτατη ανάγκη.


Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

21 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας


Μετά τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές της Πελλοποννήσου,η ευαισθησία όλων μας για το περιβάλλον έγινε πάρα πολύ έντονη.
Εαν διαβάσουμε στο δέντρο της φωτογραφίας,τα κλαδιά του θα μας υπενθυμίσουν όλες τις παραλείψεις που υπάρχουν γενίκα στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και που δυστυχώς μετά απο 7 μήνες τα έχουμε ξεχάσει,οχι όλοι όμως.Μιας και που αυτοί που ζουν πραγματικα τα αποτελέσματα αυτών των παραλείψεων είναι οι χιλιαδες κάτοικοι της Πελλοπονήσου.
Ποιός είναι όμως ο πραγματικός λόγος που τους έχουμε ξεχάσει?
Αντιλαμβάνεστε οτι η κατεύθυνομενη θεμάτολογία της τηλεόρασης και των δελτίων ειδήσεων προτίστως δημιουργεί αυτή την προσωρινή απώλεια της μνήμης μας.Ευχομαι μόνο να μην τα ξαναθυμηθούμε το επόμενο καλοκαίρι στις επόμενες πυρκαγιές.
Και ένα πρώτο βήμα είναι να διαδώσουμε οτι η 21 Μαρτίου ειναι η Παγκόσμια μέρα της Δασοπονίας η οποία πρέπει να συνδυάζεται και με αντίστοιχες πρωτοβουλίες απο όλους μας.
Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

Η "λαική αγορά" των ναρκωτικών της Αθήνας πίσω απο το δημαρχείο του κ.Κακλαμάνη


Τα βλέπουμε καθημερινά στους δρόμους γύρω απο το Δημαρχείο.Ανθρώπους εξαρτημένους που χρειάζονται πραγματική βοήθεια και οχι τα ναρκωτικά που πουλανε στους δρόμους αυτούς.

Το προκλητικό της υπόθεσης είναι οτι οι συναλλαγές γίνονται σε δρόμους γνωστούς σε όλους μας όπως Γερανίου,Μενάνδρου,Αθηνάς,πλατεία θεάτρου.Είναι οι ίδιοι χρήστες που ήτανε στην Ομόνοια απο κάτω και λόγω των Ολυμπιακών αγώνων τους διώξανε απο εκεί και ουσιαστικά τους μεταφέρανε στην πλατεία Κουμουνδούρου.


Και σε όλα αυτα που συμβαίνουν καθημερινά ο Δήμαρχος της Αθήνας αντιδρά είτε με το να στέλνει την δημοτική αστυνομία για να βάζει κλήσεις σε παράνομα παρκαρίσματα των πολιτών είτε με το να περιφέρεται στα κανάλια.Όπου κάνει φιλότιμες προσπάθειες να υποστηρίξει την κυβέρνηση σε διάφορα θέματα ή να σπάει τις δίκαιες απεργίες των εργαζομένων στην καθαριότητα όπως έγινε πρόσφατα.




Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Η κυβέρνηση χαρίζει ασφαλιστικές εισφορές στην ALPHA BANK


Σημαντική αύξηση, της τάξης του 54%, παρουσίασαν τα καθαρά κέρδη της Alpha Bank το 2007, σε σχέση με το προηγούμενο έτος και διαμορφώθηκαν σε 850 εκατ. ευρώ, ενώ το μέρισμα που θα προταθεί στη γενική συνέλευση των μετόχων, είναι αυξημένο κατά 20% και ανέρχεται σε 0,90 ευρώ ανά μετοχή.
Ο Δημήτριος Μαντζούνης, διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, επισήμανε ότι στο δεύτερο εξάμηνο του 2007 τα αποτελέσματα υπερέβησαν τις προβλέψεις της τράπεζας, καθώς τα καθαρά κέρδη σε ετήσια βάση ανήλθαν σε 875 εκατ. ευρώ έναντι αρχικού στόχου για κέρδη 830 εκατ. Ευρώ.
Σημαντικά κέρδη αλλά με την πολύτιμη βοήθεια της Νέας Δημοκρατίας αφού χάρισε 1δις ευρώ ασφαλιστικών εισφορών της τράπεζας έτσι ώστε να εμφανίζεται η τράπεζα με υπερκέρδη. Και από την άλλη να προσπαθεί να μαζέψει λεφτά από διάφορες κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.




Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Ο Παπαδόπουλος έβριζε τον κ.Βασιλακόπουλο


Κατά την διάρκεια του κρίσιμου αγώνα μπάσκετ μεταξυ της Ρεαλ και του Ολυμπιακού ο Παπαδόπουλος(ως παίκτης της Ρεαλ) έβριζε μαζί με τους οπαδούς του Ολυμπιακού τον πρόεδρο της FIBA κ.Βασιλακόπουλο λέγοντας "Πούσ.... Βασιλακόπουλε".Το κακό για αυτόν ήταν οτι τον έπιασε ο φακός της τηλεόρασης όταν έβριζε και πρέπει να δώσει κάποιες εξηγήσεις.

Ο κ.Παπανδρέου κατονόμασε ως ύποπτο μεσάζοντα τον κ.Βγενόπουλο


Ο Γ.Παπανδρέου στην πρώτη μέρα της συζήτησης για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό κατονόμασε τον πρόεδρο της MIG κ.Βγενόπουλο ως μεσάζοντα στην πώληση του 20% του ΟΤΕ και πιο συγκεκριμένα έθεσε τα ακόλουθα ερωτήματα στην Βουλή απευθυνόμενος στον κ.Καραμανλή:
“Πιστεύετε, ναι ή όχι ότι ο Ο.Τ.Ε. είναι εθνικής στρατηγικής σημασίας επιχείρηση; Εάν η απάντηση είναι ναι, τότε γιατί προχωράτε στο ξεπούλημά του; Θα προχωρήσετε ναι ή όχι σε περαιτέρω πώληση μετοχών του δημοσίου στην Deutsche Telekom; Τι ποσοστό σκοπεύετε να εκχωρήσετε; Θα δώσετε τον έλεγχο του Οργανισμού στην γερμανική εταιρεία; Αντιλαμβάνεστε ότι εκχωρείτε μια στρατηγικής σημασίας επιχείρηση σε μια ξένη εταιρεία χωρίς την έγκριση του ελληνικού λαού; Με ποιο δικαίωμα το κάνετε αυτό; Και κάτι ακόμα. Πριν λίγες εβδομάδες δήθεν αγωνιούσατε για την προστασία του Οργανισμού από τον κ.Βγενόπουλο και την MIG. Σήμερα αποκαλύπτεται το σχέδιό σας σε όλη του την έκταση. Η Κυβέρνηση των μεσαζόντων ξαναχτυπάει και πάλι με μεσάζοντα αυτήν την φορά την ίδια την MIG. Το μεγάλο ερώτημα που ανακύπτει είναι, γιατί ενώ η Deutsche Telekom γνωρίζει από το 2006 την πρόθεσή σας να βρείτε στρατηγικό εταίρο για τον Ο.Τ.Ε., δεν αγοράζει τις μετοχές κατευθείαν από το ελληνικό δημόσιο, αλλά προτιμά να αγοράσει ολόκληρο το πακέτο από έναν μεσάζοντα, ο οποίος εν τω μεταξύ έχει αγοράσει το 18 προς 20% των μετοχών και βεβαίως, με τεράστια κέρδη για τη συγκεκριμένη εταιρεία;”
Μετά τους νταβατζήδες στον Μπαϊρακτάρη από τον κ.Καραμανλή, ακούμε με μεγάλη χαρά και τους νταβατζήδες με ονοματεπώνυμο πλέον από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ.Παπανδρέου.

Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

Οι απεργοσπάστες του ραδιοφώνου του ΣΚΑΙ


Οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης και του ραδιοφώνου προκύρηξαν 24ωρη απεργία για σήμερα λόγω του ασφαλιστικού.
Την απεργία στήριξαν όλα τα ραδιόφωνα εκτός απο το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. Ανοίγοντας το ραδιόφωνο το πρωί ακούω στο ΣΚΑΙ την κ.Πετραλιά να υποστηρίζει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό συνομιλόντας με τον δημοσιογράφο κ.Παπαδημητρίου.
Αυτοί που δεν κάνανε απεργία ήταν οι τεχνικοί της δημόσιας τηλεόρασης.Μήπως τελικα ο ΣΚΑΙ ανήκει στην δημόσια "γαλάζια" τηλεόραση?
Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

Η αξιοκρατία βασικός πυλώνας της κοινωνίας μας


Το 2004 η Νέα Δημοκρατία ήρθε στην εξουσία με κυρίαρχο σύνθημα την επανίδρυση του κράτους , αυτό το οποίο όπως έλεγε είχε καταστρέψει το ΠΑΣΟΚ. Έτσι ο κ.Καραμανλής υποσχέθηκε πριν τις εκλογές την μονιμοποίηση των συμβασιούχων λέγοντας τότε στο STAR(3/3/2004): [ Εμείς βγήκαμε πρώτοι και είπαμε να λήξει επιτέλους η εκκρεμότητα με αυτούς τους 250.000 ανθρώπους, συμβασιούχους].
Σήμερα το ΠΑΣΟΚ βάσει των στοιχείων που εδόθησαν, μέσω της Βουλής, από το Υπουργείο Εσωτερικών, και μετά την επεξεργασία τους και την κατηγοριοποίησή τους, προκύπτει ότι μέχρι 31-12-2007, έχουν εγκριθεί από την κυβέρνηση της Ν.Δ. συνολικά 622.900 προσλήψεις διαφόρων κατηγοριών.
Όπως αντιλαμβάνεστε η κυβέρνηση της Ν.Δ. δημιουργεί μια νέα γενιά συμβασιούχων, οι οποίοι προσλαμβάνονται χωρίς μόρια, χωρίς κριτήρια και εκτός ΑΣΕΠ. Εν τω μεταξύ στο διάστημα αυτό έχουν απολυθεί με τον νόμο Παυλόπουλου οι λεγόμενοι πράσινοι,κόκκινοι συμβασιούχοι και απο την πίσω πόρτα έρχονται οι προσλήψεις για τους γαλάζιους συμβασιούχους.
Είναι απαράδεκτη αυτή η συμπεριφορά απο την κυβέρνηση του κ.Καραμανλή γιατί όλοι οι πολίτες είναι ίδιοι και έχουνε τα ίδια δικαιώματα ανεξαρτήτως πολιτικού χρώματος.
Το ΠΑΣΟΚ και ο Γ.Παπανδρέου έχει προτείνει εδώ και πολύ καιρό για κατάργηση των προσλήψεων συμβασιούχων και για την υπαγωγή όλων των προσλήψεων, του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, στο ΑΣΕΠ, χωρίς εξαιρέσεις και βέβαια χωρίς τις περιβόητες βαθμολογούμενες συνεντεύξεις έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η αξιοκρατία.
Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Κυριακή 16 Μαρτίου 2008

8ο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ:Οργανωθείτε. Αγωνιστείτε. Ξεσηκωθείτε


Την ενότητα όλου του ΠΑΣΟΚ εκφράζει πλέον ο Γ.Παπανδρέου κλείνοντας τις εργασίες του 8ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Μαζί με την ανανέωση και την αξιοκρατία που θα υπάρχει σε όλο το κίνημα ξεκινάει μια νέα εποχή. Ο κ. Παπανδρέου αιφνιδίασε ευχάριστα, όταν ανήγγειλε τις αποφάσεις του για την ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού στην κορυφή του Κινήματος, οι οποίες κινήθηκαν εκτός των αναμενομένων ακόμα και από στενούς του συνεργάτες. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανήγγειλε ότι στο νέο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος θα κληθούν να μετέχουν νέα στελέχη, τα οποία δεν έχουν υπηρετήσει σε θέσεις υπουργών ή υφυπουργών και οι 7000 σύνεδροι του ΠΑΣΟΚ το αποδέχτηκαν με θυελλώδη χειροκροτήματα.
Η ένταση των χειροκροτημάτων έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε στην εξέδρα τους κ.Σκανδαλίδη και κ.Βενιζέλο, για να χαιρετήσουν μαζί, κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου.
Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης.

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

Η ALPHA BANK κάνει απαράδεκτη "εξωτερική πολιτική"




Την ώρα που η κυβέρνηση της Ελλάδας είναι σε περίοδο διαπραγμάτευσης με την ΠΓΔΜ για το όνομα η ALPHA BANK στο επίσημο site της τράπεζας στα Σκόπια ονομάζει την γειτονική χώρα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ(κάντε κλίκ πάνω στην φωτογραφία). Πρέπει να καταλάβουμε ότι η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας ασκείται από την κυβέρνηση και όχι από την εκκλησία ή τις τράπεζες.

Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

8ο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Ανατροπές στην κοινωνία και την οικονομία με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ


Στην εναρκτήρια ομιλία του 8ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπανδρέου ανέπτυξε τους άξονες μιας νέας εθνικής στρατηγικής σε θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής. Μίας νέας αντίληψης της πολιτικής όπου σε όλα τα επίπεδα θα κυριαρχούν οι αξίες και ο άνθρωπος. Το αποτέλεσμα αυτής της νέας πολιτικής είναι να δημιουργηθεί η Ελλάδα των αξιών.
Αναφέρθηκε σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που παράγει προϊόντα ποιότητας και που θα επενδύει στον άνθρωπο, στη γνώση, το περιβάλλον και τον πολιτισμό.
Μια ομιλία ενωτική με σκοπό να ξεχαστούν οι αντιπαραθέσεις και οι εσωστρέφειες των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και να επανέλθει η ενότητα και η συντροφικότητα, αυτό που ζητάει να γίνει εδώ και πολύ καιρό ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ.



Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

Ο Γιώργος Παπανδρέου στο πεζοδρόμιο των κοινωνικών αγώνων


Για πρώτη φορά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε κάτι που πρέπει στην πραγματικότητα να το κάνει πιο συχνά. Την άμεση επικοινωνία με τους αγώνες των εργαζομένων κατεβαίνοντας και αυτός κάτω στα πεζοδρόμια και υποστηρίζοντας έμπρακτα την συμπαράσταση του ΠΑΣΟΚ στους αγώνες των εργαζομένων δηλώνοντας οτι άμεσα πρέπει να αποσυρθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Φυσικά αυτή η κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου δεν άρεσε σε μερικούς δημοσιογράφους, ίσως γιατί δεν το περιμένανε.
Με αφορμή την παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου στο συλλαλητήριο της ΓΣΣΕ/ ΑΔΕΔΥ ακούσαμε τον κ.Πρετεντέρη να λέει ότι άλλο είναι το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ και αυτό είναι ότι δεν πείθει για κόμμα εξουσίας, τον κ.Παπαγιάννη να αφαιρεί το δικαίωμα από τον κ.Παπανδρέου να κατεβαίνει στα συλλαλητήρια γιατί όπως υποστηρίζει δεν το δικαιούται το ΠΑΣΟΚ που χρησιμοποιούσε τα ΜΑΤ για να χτυπάει τους συνταξιούχους.
Αυτό που ξεχνάνε οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι είναι ότι στην κυβέρνηση δεν είναι το ΠΑΣΟΚ αλλά η ΝΔ καθώς επίσης ότι το επίσημο ΠΑΣΟΚ έχει αποδεχτεί και έχει κάνει την αυτοκριτική του για ορισμένα θέματα του παρελθόντος και ένα από αυτά ήταν ο λάθος χειρισμός της Αστυνομίας απέναντι στους συνταξιούχους την εποχή εκείνη.

Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

O Γ.Παπανδρέου προσπαθεί να ανοίξει τον δρόμο της συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ


Το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου δείχνει ότι θέλει να δημιουργήσει μια γέφυρα επικοινωνίας με το ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί ανεξάρτητα με το ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι μόνο αυτός εκφράζει την Αριστερά το ΠΑΣΟΚ τον προσκάλεσε στο συνέδριο του, και θα του δοθεί ο λόγος. Μπράβο στον Γιώργο Παπανδρέου που δείχνει ότι έχει μια διαφορετική αντίληψη για την πολιτική.
Να υπενθυμίσουμε ότι στην αντίστοιχη περίπτωση στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δεν δόθηκε ο δυνατότητα να μιλήσει ο κ.Παπανδρέου όπου θα απεύθυνε και πρόταση συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με το ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα να παρευρεθεί στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ.Ρέππας.
Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

Ο διπλός ρόλος του προέδρου του Ε.Β.Ε.Α. κ.Μίχαλου


Τις τελευταίες μέρες κατά την διάρκεια της συζήτησης του Ασφαλιστικού προβλήματος της Δ.Ε.Η. στα τηλεοπτικά Μ.Μ.Ε. βλέπουμε τον πρόεδρο του Ε.Β.Ε.Α. να υποστηρίζει ότι οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα έχουνε δεχτεί ένα μεγάλο πλήγμα από τις συνεχιζόμενες διακοπές ρεύματος της Δ.Ε.Η. και για αυτό φταίνε οι εργαζόμενοι της Δ.Ε.Η.
Κανείς δεν αμφισβητεί ότι αρκετές επιχειρήσεις έχουνε προβλήματα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Δ.Ε.Η. όπως όλοι μας άλλωστε. Αυτό όμως είναι τελείως διαφορετικό από την προσπάθεια απαξίωσης της απεργίας των εργαζομένων της Δ.Ε.Η. Γιατί απεργία όπου να μην υπάρχουν προβλήματα, μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει.
Ας δούμε όμως ποιος είναι ο πραγματικός ρόλος του κ. Μίχαλου ή μάλλον καλύτερα ο διπλός του ρόλος.
Κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, υπήρξε μεγάλη ένταση με αποτέλεσμα να διακοπεί μετά την εισβολή εργαζομένων στην αίθουσα συνεδριάσεων.
Οι εργαζόμενοι είχαν εισβάλει και διέκοψαν τη συνεδρίαση του δ.σ. για τα μνημόνια συνεργασίας της Επιχείρησης με τη γερμανική RWE και τη Χαλυβουργική.

Παρόν ήταν και ο κ. Μίχαλος αφού είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Δ.Ε.Η. Το παράξενο είναι ότι το ότι είναι πρόεδρος της Ε.Β.Ε.Α. δεν αναφέρεται στο πλούσιο βιογραφικό του που υπάρχει στο site της Δ.Ε.Η. : < Κωνσταντίνος Μίχαλος, Σύμβουλος Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος σπούδασε Οικονομικές και πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Essex της Μ. Βρετανίας, ενώ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics & Political Science σε θέματα οικονομικών εφαρμογών. Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Aθηνών. Από το 1988 Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της βιομηχανικής - εξαγωγικής εταιρείας SWAN Α.Ε. που εδρεύει στο Κρυονέρι Αττικής. Από το 1993 ως το 2005 ήταν εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ και την τετραετία 1998-2002 Οικονομικός του Επόπτης. Το 2002 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. του Αραβοελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και το 2004 αντιπρόεδρός του, ενώ το 2003 εξελέγη πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βορείου Αττικής. Το 2004 - 2005 διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Ανάπτυξης. Το 2005 - 2006 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Οικονομίας &. Οικονομικών.>

Αντιθέτως ο πραγματικός του ρόλος φαίνεται στην δήλωση του για το 2008 σαν πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α :< «Ευχή όλων είναι το 2008 να αποτελέσει μια χρονιά ορόσημο για την ελληνική οικονομία αλλά και την κοινωνία. Να είναι η χρονιά μέσα στην οποία θα δρομολογηθούν και θα ολοκληρωθούν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη ο τόπος για να πετύχουμε βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή. Οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, στην παιδεία, στη δημόσια διοίκηση, στο κράτος πρόνοιας, στην απεμπλοκή του Δημοσίου από επιχειρηματικές δραστηριότητες πρέπει να προχωρήσουν με συναινετικές και ταχείες διαδικασίες. Ιδιαίτερη μέριμνα θα πρέπει να υπάρξει για την περαιτέρω μείωση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης, ενώ αναγκαίες κρίνονται και οι γενικευμένες δράσεις για την καταπολέμηση της φτώχειας. Το ΕΒΕΑ είναι αποφασισμένο να συνεχίσει και να εντείνει τις προσπάθειές του για την υλοποίηση ενός μίγματος πολιτικής που θα διασφαλίσει τη συνέχιση της ανοδικής πορείας της ελληνικής οικονομίας και την κατανομή των ωφελειών της ανάπτυξης σε ολόκληρη την κοινωνία». Με φιλικούς χαιρετισμούςΚωνσταντίνος Μίχαλος >


Από την δήλωση φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι σαν να ακούμε τον κ. Καραμανλή στην βουλή κατά την διάρκεια των προγραμματικών του δηλώσεων για τις δήθεν μεταρρυθμίσεις της Ν.Δ. που χρειάζεται η χώρα. Ο διπλός του ρόλος φάνηκε προ λίγων μηνών όταν η διοίκηση της Δ.Ε.Η. επέβαλε νέες αυξήσεις στα τιμολόγια 15% ο κ. Μίχαλος στο διοικητικό συμβούλιο της Δ.Ε.Η. είχε προτείνει 30% αύξηση. Αλλά δεν θυμόμαστε τον κ.Μίχαλο να διαμαρτύρεται εκ μέρους του Ε.Β.Ε.Α. για τις μεγάλες αυξήσεις.

Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2008

Πέρασαν μόλις 6 μήνες και τους ξεχάσανε


Οι καταστροφικές πυρκαγιές της Πελοποννήσου τον Αύγουστο του 2007 θα μείνουν χαραγμένες στην μνήμη μας για πολλά χρόνια ακόμα. Καταστραφήκαν ολοκληρωτικά οι οικογένειες και οι περιούσιες για χιλιάδες ανθρώπους. Σε εκείνο το χρονικό διάστημα φάνηκε ότι η κυβέρνηση είχε χάσει τον έλεγχο της κατάστασης. Και όλα αυτά παρόλο την μεγάλη υποστήριξη της κυβέρνησης στα κανάλια της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου από τους δημοσιογράφους που την υποστηρίζουν.

Ας δούμε τι κάνανε όμως τα πολιτικά κόμματα για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση: η Νέα Δημοκρατία μοίρασε ανεξέλεγκτα 3000 ευρώ και επαναλειτούργησε το Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, το ΠΑΣΟΚ παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης της έκτακτης ανάγκης, και ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ κατηγορούσαν τον δικομματισμό ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι έχουνε καταστρέψει την χωρά. Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εξομοιώσει το ΠΑΣΟΚ με την ΝΔ και η απουσία πολιτικής θέσης φαινόταν και στις επίσημες δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ.Χατζηλάμπρου βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας δήλωνε τότε τα εξής: « Η αλήθεια είναι μία : το σχέδιο ανασυγκρότησης του δικομματισμού είναι να ολοκληρώσει το ξεκλήρισμα της αγροτιάς, την ερήμωση της υπαίθρου, να οδηγήσει στις πόλεις και άλλους ανέργους, να στήσει μια νέα τουριστική μπάζα πάνω στα καμένα. Ο Παπανδρέου συμπλήρωσε καλύτερα το σχέδιο Καραμανλή, να γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι ανίκανο να τιμωρήσει , είναι ανίκανο να ανασυγκροτήσει υπέρ του λαού, είναι ταγμένο στην κερδοσκοπία εις βάρος των πολλών. Άξιος συνεργάτης του Καραμανλή. »

Ένα μικρό χρονικό διάστημα 6μηνων έφτασε για να αποδείξει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ για μια ακόμη φορά είπε ψέματα. Όσο για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα περιμένουμε να δούμε την ολοκληρωμένη πρόταση του για τους πυροπαθείς. Γιατί επιτέλους θα πρέπει να καταλάβουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι στην πολιτική εκτός από τις ψεύτικες διαπιστώσεις και καταγγελίες ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι ίδιοι υπάρχουν και οι προτάσεις επίλυσης των διαφόρων προβλημάτων οι οποίες λείπουνε προκλητικά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι αδιάθετα παραμένουν τα εκατομμύρια ευρώ που μαζεύτηκαν από τους απλούς πολίτες για τους πυροπαθείς και τα οποία τα διαχειρίζεται ο κ. Μολυβιάτης πρόεδρος στο Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών. Ενώ τον Σεπτέμβριο του 2007 είχανε καταμετρηθεί 2500 κτίρια καμένα , μέχρι σήμερα αιτήσεις για αποκατάσταση έχουνε γίνει μονό για 150 κτίρια. Και πώς να καταθέσουν αιτήσεις οι πυρόπληκτοι όταν εκτός από το αλαλούμ που υπάρχει στην διαδικασία υποβολής των αιτήσεων πρέπει να καταβάλουν και ένα πόσο 5000 με 6000 ευρώ. Αναρωτήθηκε κανένας που θα βρουν αυτά τα λεφτά.

Το 2000 το ΠΑΣΟΚ , με μικρότερη τραγωδία, έδωσε διπλάσιες και τριπλάσιες αποζημιώσεις. σύμφωνα με τα συγκριτικά στοιχεία που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Αργύρης για τις σημερινές αποζημιώσεις και τις αποζημιώσεις που δόθηκαν στους πυρόπληκτους του 2000, από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ με μια ολοκληρωμένη πρόταση του κ. Παπανδρέου είχε δείξει τον δρόμο επίλυσης του τεράστιου προβλήματος που έχουνε οι άνθρωποι της Πελοποννήσου και που θα εντείνεται όλο και περισσότερο τα επόμενα χρόνια εάν δεν γίνει κάτι σύντομα.
Απλός σκεπτόμενος πολίτης

Σάββατο 8 Μαρτίου 2008

Το δώρο του κ.Καραμανλή για την "γιορτή της γυναίκας"


Στις 12 Σεμπτεμβρίου 2007 στην εκπομπή του ALPHA με τον κ.Αυτιά ο κ.Παπανδρέου αποκάλυψε το κρυφό τότε σχέδιο της κυβέρνησης για την ασφάλιση των γυναίκων.Η αποκάλυψη ήταν μια επιστολή του υπουργείου Εξωτερικών (υπογράφει η κ. Κατερίνα Σαμιώτη «με εντολή υπουργού», δηλαδή της κ. Ντόρας Μπακογιάννη) προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ημερομηνία 22/9/2006 και ερμηνευόμενο, δεσμεύει τη χώρα να αυξήσει τα όρια των γυναικών, ώστε αυτά να εξισωθούν με τα αντίστοιχα των ανδρών.

Η απάντηση τότε της κυβέρνησης ήταν άμεση,ήταν κοντά και ο χρόνος των εκλογών και ουσιαστικά διεψευδέ τότε τον κ.Παπανδρεόυ όπως φαίνεται και στην απάντηση απο το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού και συγκεκριμένα απο τον κ.Ρουσόπουλο:

" ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Αθήνα, 12 Σεπτεμβρίου 2007

Με αφορμή σημερινή αναφορά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στα όρια ηλικίας των γυναικών στην συνταξιοδότηση, ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ. Παπανδρέου, για μια ακόμη φορά, διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.Η Ν.Δ. επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι η χώρα μας δεν συμφωνεί με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης για τις γυναίκες. Αυτό έχει φανεί και σε μια σειρά από έγγραφα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κ. Παπανδρέου χρησιμοποίησε σήμερα ένα έγγραφο προς την Ε.Ε, αλλά δεν το διάβασε ολόκληρο. Σας διαβάζω τί λέει το έγγραφο, λίγες γραμμές πάνω από αυτά τα οποία είπε ο κ. Παπανδρέου. «Εξάλλου, οι Ελληνικές αρχές επιθυμούν να επαναλάβουν» (που σημαίνει ότι το έχουμε πει και άλλες φορές) «ότι το μεταβατικό συνταξιοδοτικό σύστημα του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων αντιμετωπίζει διαφορετικά τα δύο φύλλα, λόγω της διαφορετικής κοινωνικής πρακτικής, που συνίσταται στην ύπαρξη αυξημένων εξωεργασιακών υποχρεώσεων από την πλευρά των γυναικών (οικιακή εργασία, ανατροφή παιδιών, προστασία ηλικιωμένων). Μια απόλυτα ομοιογενής μεταχείριση, στην ουσία, θα σήμαινε άνιση μεταχείριση σε βάρος των γυναικών». Επίσης θέλω να σημειώσω ότι η χώρα μας, αφού έχει μια αντιπαράθεση ετών με την Ε.Ε για το θέμα αυτό, έχει παραπεμφθεί σε Δικαστήριο. Αν ίσχυε λοιπόν αυτό που λέει ο κ. Παπανδρέου και είχαμε συμφωνήσει με την άνοδο των ορίων ηλικίας για τις γυναίκες, δεν θα είχαμε παραπεμφθεί στο Δικαστήριο. Ισχύει τόσο απλά, όσο απλά ακούγεται. Καταλήγοντας, θέλω να πω ότι η εσκεμμένη παραποίηση, πέραν του ότι προδίδει πανικό, είναι εκ των πραγμάτων ατόπημα που έκανε ο κ. Παπανδρέου σήμερα. Θα σας δείξω όλα τα στοιχεία εκείνα, τα οποία έχει στη διάθεσή της η ελληνική κυβέρνηση και έχει αλληλογραφήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αποδεικνύουν αυτά τα οποία μόλις προανέφερα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το έγγραφο αυτό της ελληνικής Κυβέρνησης υπογράφεται από Υπουργό, ή κάποιον υπηρεσιακό παράγοντα;
Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι. Είναι υπηρεσιακά έγγραφα όλα. Δεν υπογράφεται κανένα από Υπουργό. Είναι όλα υπηρεσιακά έγγραφα, είτε από την αρμόδια νομική υπηρεσία, είτε από τους αρμοδίους παράγοντες. Σε κάθε περίπτωση αυτά τα έγγραφα αποτελούν στοιχεία αλληλογραφίας. Είναι αλληλογραφία με την Ε.Ε, ακριβώς διότι η Ε.Ε υποστηρίζει ότι πρέπει να είναι ίσα τα όρια συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών, ενώ εμείς υποστηρίζουμε ότι δεν πρέπει να αλλάξει το όριο γυναικών. Δηλαδή είναι ένα έγγραφο, το οποίο αποδεικνύει το εντελώς αντίθετο από αυτά που είπε ο κ. Παπανδρέου σήμερα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει πρόθεση να παραμείνει σταθερή στη θέση αυτή η Κυβέρνηση; Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η θέση της Κυβέρνησης είναι και θα είναι σταθερή. Γιʼ αυτό ακριβώς παραπεμφθήκαμε στο Δικαστήριο. Αν ίσχυε, επαναλαμβάνω, αυτό που λέει ο κ. Παπανδρέου, αν δηλαδή είχαμε αποδεχθεί να αλλάξουμε τα όρια των γυναικών, τότε δεν θα υπήρχε λόγος να μας παραπέμψει η Ε.Ε. στο Δικαστήριο. Μάλιστα θέλω να σας θυμίσω ότι, πριν από λίγους μήνες, ο αρμόδιος Υπουργός κ. Μαγγίνας κάλεσε στο γραφείο του και συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και τους ζήτησε να συμμετέχουν στην ομάδα, η οποία θα καταρτίσει την επιχειρηματολογία υπέρ της μη αύξησης των ορίων. Δηλαδή και η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ δέχθηκαν πρόσκληση από την Κυβέρνηση να μετέχουν στην ομάδα εκείνη που θα επιχειρηματολογήσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, στο να μην αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης των γυναικών. Αντιλαμβάνεται κανένας ότι κάποιος από τους συνεργάτες του κ. Παπανδρέου «τον πήρε στο λαιμό του».
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα το θέμα, στην ουσία του δηλαδή θα λυθεί στο ευρωπαϊκό Δικαστήριο και είναι σε εξέλιξη.
Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ακριβώς. "

Επικαλούμενος ο κ.Καραμανλής τις μεταρυθμίσεις και την νωπή λαική εντολή απο τις εκλογές που έγιναν πρίν απο έξι μήνες ανεβασε τα όρια ηλικίας των γυναικών κατα 5 χρόνια,δηλαδη αυτό που υποστήριζε ο κ.Παπανδρεου πριν τις εκλογές.
Σήμερα φάνηκε ξεκάθαρα οτι ο κ.Καραμανλής ήθελε να αποφύγει κατα τον προεκλογικό χρόνο την συζήτηση για τα όρια ηλικίας των γυναικών.

Δυστυχώς όμως δεν πιστέψαμε τον κ.Παπανδρέου.

Απλός σκεπτόμενος πολίτης

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ έχουνε δίκιο.

Ο κ.Καραμανλής εκλέχτηκε πρίν 6 μήνες με κυρίαρχο σύνθημα την συνέχιση των μεταρυθμίσεων.Σε αυτές τις μεταρυθμίσεις δεν συμπεριλαμβάνοταν και το ασφαλιστικό πρόβλημα που αφορά τους εργαζόμενους της ΔΕΗ.
Γιατί δυστυχώς αυτό που ξέχασε προκλητικά ο κ.Καραμανλής είναι οτι το 1999 με σύμφωνη γνώμη της Νεας Δημοκρατίας που ήταν στην αντιπολίτευση τότε,υπήρξε συμφωνία να συγκροτηθεί το Ταμείο των εργαζομένων της ΔΕΗ,το οποίο συνδέθηκε με το μέλλον της εταιρείας,που την τοτε περίοδο η ΔΕΗ μετοχοποιείθηκε και μπήκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Μετέπειτα ο νόμος 3029 του κ.Ρεππα,πάλι με σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων,εξαίρεσε το Ταμείο των εργαζομένων της ΔΕΗ,επειδή αναγνωρίστηκε αυτό το ειδικό καθεστώς.
Και ενω περιμένε κάποιος οτι αυτό το καθεστώς θα συνεχιστεί,ξαφνικα οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ γίνανε προνομιούχοι σύμφωνα με την αποψη που εξέφρασε ο κ.Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στον ALPHA Radio.
Είναι ξεκάθαρο οτι σκοπός της κυβέρνησης είναι άλλος.Είναι η προσπάθεια για άλλη μια φορα απαξίωσης μιας βιώσιμης εταιρείας που επι κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ήταν κερδοφόρα και με προόεδρο της ΔΕΗ τον κ.Νέζη πέρασε μια απο τις καλύτερες περιόδους της.
Πρέπει όλοι μας να συμπαρασταθούμε οσο μπορούμε στον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ,και επιτέλους να επιστρέψει η αλληλεγγύη των εργαζομένων που τόσο λείπει στην σημερινή μας εποχη.

Απλός σκεπτόμενος πολίτης

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

Το ασφαλιστικό πρέπει πάντα να είναι στην επικαιρότητα

Το ασφαλιστικό τους τελευταίους μήνες είναι και πάλι στην επικαιρότητα.Με το κλίμα αβεβαιότητας και ανασφαλειας που εχει δημιουργήσει η κυβέρνηση κατάφερε τους πολίτες της Ελλαδας να αναρωτιώνται για το αν θα πάρουν τελικά σύνταξη.

Μαζί με την κυβέρνηση βοήθησαν και ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όπου συγκεκριμένοι δημοσιογραφοι με "αποκλειστικές πληροφορίες" δημιουργούσαν κλίμα τρομοκρατίας για το ασφαλιστικό.Το αποτέλεσμα ήταν μια μεγάλη αύξηση υποβολής αιτήσεων για πρόωρη σύνταξη.

Το ασφαλιστικό είναι ενα δυναμικό σύστημα όπου μεταβάλεται συνέχεια για αυτο και χρειάζεται συνέχεια παρακολούθηση έτσι ώστε έγκαιρα να παραγματοποιούνται οι κατάλληλες ενέργειες για την διασφάλιση του συστήματος.

Ένα ασφαλιστικό σύστημα όπου θα ενισχύεται ο δημόσιος και κοινωνικός του χαρακτήρας αλλά παράλληλα θα διασφαλίζεται η μακροπρόθεσμη οικονομική βιωσιμοτητα του.

Απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

Η πολιτικη σατιρα του Λακη Λαζόπουλου

Η πολιτική σάτιρα είναι ένα πολυ χρήσιμο εργαλείο της σημερινής μας Δημοκρατίας.Γιατί δίνει την δυνατότητα στον συγγραφέα της σάτιρας να εκφράσει τα προβλήματα της κοινωνίας με καυστικό τρόπο και ο κόσμος να την αποδεχτεί γελώντας πάρα πολύ.
Ο κ.Λάκης Λαζόπουλος ξέρει να το κανει πάρα πολύ καλά αυτό και οφείλουμε να το παραδεχτούμε.
Απο την στιγμή όμως που ο κ.Λάκης Λαζόπουλος χρησιμοποιεί την σάτιρα υποστηρίζοντας ανοιχτα το ΣΥΡΙΖΑ μέσα απο τις εκπομπές του τότε η σάτιρα αυτή ονομάζεται κομματική σάτιρα.
Παρακολουθώντας τις εκπομπές του την τελευταία τηλεοπτική σεζόν βλέπουμε οτι στο κομμάτι της εκπομπής του που αφορά την πολιτική σάτιρα απουσιάζει με προκλητικό τρόπο η σάτιρα σε οτι αφορά το κόμμα του.
Ανταυτού βλέπουμε μια εμμονή στο ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα στον Γ.Παπανδρέου και δευτερευόντος στην Ν.Δ. που είναι και κυβέρνηση.
Ηταν τόσο προκλητικός όπου μετά την εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ.Τσίπρα πέσανε οι μάσκες και αναγκάστηκε να τον υποστηρίξει επιτέλους δημόσια.
Δικαιωμά του είναι να σατιρίζει όπως αυτός νομίζει καλύτερα αλλά είναι επίσης δικαίωμα του πολίτη να γνωρίζει τι κρύβεται πίσω απο την κομματική του σάτιρα.
Αυτό που κρύβεται είναι οτι χρησιμοποιεί την σάτιρα για πολιτικούς σκοπούς πράγμα που είναι απαράδεκτο.
Οπότε αυτό που απομένει είναι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές να κατέβει υποψήφιος βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ.

Απλός σκεπτόμενος πολίτης