Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Το υπουργείο εθνικής άμυνας επέστρεψε το σκάφος που είχε βυθιστεί σε επιχείρηση διάσωσης στην Κάλυμνο.



Στις 4 Φεβρουάριου του 2010 το “Αιγέας”, ιδιοκτησίας του κ.Γιάννη Μαμουζέλου από την Κάλυμνο, απέπλευσε με αξιωματικό του Συντάγματος Καλύμνου για να μεταφέρει από την Καλόλυμνο στην Κάλυμνο, ασθενή στρατιώτη.

Αυτό ήταν για το “Αιγέας” το τελευταίο του ταξίδι.Εξέπεμψε σήμα κινδύνου στις 21:02 της 03ης Φεβ 2010 και βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νήσων Καλόλιμνου και Καλύμνου, εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων.Την επιχείρηση την παρακολουθούσαν από την πρώτη στιγμή μέσω του Εθνικου Κέντρου Επιχειρήσεων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Ευάγγελος Βενιζέλος.(κάντε κλίκ για να διαβάσετε την επιχείρηση http://www.geetha.mil.gr/index.asp?a_id=1716&nid=1360)


Την επομένη της διάσωσης τους, ο Αρχηγός Στρατού με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας δεσμεύτηκε ότι το Ελληνικό κράτος θα αντικαταστήσει το σκάφος “Αιγέας” του κ.Γιάννη Μαμουζέλλου.

Έμελλε λοιπόν να αποδειχθεί ότι το Ελληνικό κράτος είναι σοβαρό,μια απο τις λιγοστές φορές.
Μετά από 55 ημέρες, ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Φράγκος Φραγκούλης παρέδωσε το νέο Αιγαίας ΙΙ στον Καλύμνιο κ.Γιάννη Μαμουζέλο.

Όταν θα πλυθήνουνε τέτοιες ενέργειες απο την πλευρά της πολιτείας τότε και ο κάθε πολίτης θα αρχίσει να εμπιστεύεται την πολιτεία αλλά αυτό θέλει παρα πολύ μεθοδική δουλειά.


Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Μειώθηκε το έλλειμα κατα 77,3% το πρώτο δίμηνο του 2010.


Όλοι γνωρίζουμε πλέον οτι η ελληνική οικονομία βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Ευρωπαικής Ένωσης αλλά και του Δ.Ν.Τ.Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οτιδήποτε ανακοινώνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να έχει άμεσο αντίκτυπο,θετικό ή αρνητικό.

Σύμφωνα με τα επίσημα διαθέσιμα στοιχεία(http://www.mof-glk.gr/gt/deltia/10-03-22.pdf ) η εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού για το πρώτο δίμηνο του2010 (Ιανουάριος-Φεβρουάριος), σε δημοσιονομική βάση, δείχνει ότι το έλλειμμα περιορίστηκε κατά 77,3% και διαμορφώθηκε στα 904 εκατ. ευρώ από 3.986 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2009 που η διακυβέρνηση ανήκε στην Νέα Δημοκρατία.

Το ζητούμενο όμως για την ελληνική οικονομία είναι να μην προσλάβει η ύφεση μονιμότερα χαρακτηριστικά.

Απαγκίστρωση από τη λογική του εύκολου και γρήγορου κέρδους, της φοροδιαφυγής, της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας, του δημοσιοϋπαλληλικού ιδεώδους। Ζητείται ατομική και συλλογική ευσυνειδησία, επαγγελματισμός. Μηπώς τελικά, αυτό είναι πατριωτισμός?



Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης


Μέσω της Δ.Ο.Υ. Αγίου Δημητρίου διακινούταν τα πλαστά τιμολόγια σύμφωνα με την Υ.Ε.Ε.


Κύκλωμα διακίνησης πλαστών τιμολογίων - δελτίων αποστολής, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Π.Δ. Αττικής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (Υπ.Ε.Ε.) του Υπουργείου Οικονομικών(http://www.mnec.gr/el/press_office/DeltiaTypou/articles/article1279.html κάντε κλίκ για να διαβάσετε την ανακοίνωση).

Συγκεκριμένα, μετά από έρευνες ενός μήνα συνελήφθησαν την Παρασκευή, 26 Μαρτίου, δύο Έλληνες επιχειρηματίες, ηλικίας 69 και 57 ετών, οι οποίοι προσπάθησαν να πουλήσουν ένα μπλοκ πλαστών τιμολογίων, έναντι 1.500 ευρώ σε υπάλληλο της Υπ.Ε.Ε., που είχε παρουσιαστεί ως υποψήφιος αγοραστής. Μετά τη συναλλαγή, συνελήφθησαν με το χρηματικό ποσό, το οποίο είχε προσημειωθεί από την Υπηρεσία.

Ύστερα από έρευνα, βρέθηκε και κατασχέθηκε στην κατοικία του ενός εκ των συλληφθέντων ένα πιστόλι μάρκας Walter των 25 mm, ενώ στην κατοικία του δευτέρου δύο ακόμα μπλοκ, τιμολογίων, τα οποία προετοίμαζε για διακίνηση. Επισημαίνεται ότι ο ένας εκ των συλληφθέντων έχει καταδικαστεί σε δεκαετή φυλάκιση για έκδοση κατ' εξακολούθηση εικονικών και πλαστών τιμολογίων και είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, τον Ιανουάριο του 2010.

Το μπλοκ τιμολογίων, το οποίο κατασχέθηκε, έφερε διάτρηση και θεώρηση από την Δ.Ο.Υ. Αγίου Δημητρίου με στοιχεία εκδότη: ΒΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ «ΑΡΤΟΠΟΙΪΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ», με κεντρικό κατάστημα οδός Φιλαδελφείας 110, Αχαρνές, υποκατάστημα, οδός Καστελίου 25, Άγιος Δημήτριος, και Α.Φ.Μ. 047240324, Δ.Ο.Υ. Αχαρνών.



Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Καρτέλ ανάθεσης δημοσίων έργων έχει δημιουργήσει πλέον ο Μπόμπολας με τον ΑΚΤΩΡ και το MEGA.




Η τεχνική εταιρεία ΘΕΜΕΛΗ Α.Ε. (http://www.themeli.gr/gr.html) καταγγέλει ότι "τα τελευταία 3-4 χρόνια, έχουν ανατεθεί σε έναν (-1-) εργολάβο της χώρα μας δημόσια έργα, προυπολογισμού πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ, κατά παράβαση του μειοδοτικού συστήματος".
Η εταιρεία παρουσιάζει έργα(κάντε κλίκ στην φωτογραφία), στα οποία οι εταιρείες του κ.Μπόμπολα, δεν ήταν μειοδότες, αλλά τελικά κέρδιζε το έργο, επειδή ο μειοδότης αποκλειόταν από τον διαγωνισμό τον οποίο είχε κερδίσει, με τη δικαιολογία ότι του "έλειπε κάποιο χαρτί"

Ανάμεσα σε αυτά τα έργα υπάρχουν και τα έργα ανακάινισης της γραμμής του ΗΣΑΠ όπου το έργο πήρε πάλι ο ΑΚΤΩΡ του κ.Μπόμπολα(κάντε κλίκ για να διαβάσετε το διοικητικό συμβούλιο http://www.etae.com/cat.asp?catid=593 ).

Και οι πολίτες συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται καθημερινά στον ΗΣΑΠ δίχως να ιδρώνει το αυτί κανενός υπουργού.


Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Το πρατήριο με την χαμηλότερη τιμή βρίσκεται στην περιοχή του Ταυρου(Πειραιώς 234) και είναι της Shell με τιμή στο 1,159 Ευρώ.

Στην πρώτη θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης σε αυξήσεις τιμών σειράς προϊόντων και υπηρεσιών συγκαταλέγεται η Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση προχώρησε στην επιβολή πλαφόν στις τιμές των βενζινών και του πετρελαίου κίνησης σε οκτώ νομούς της χώρας (Δωδεκανήσων, Θεσπρωτίας, Φωκίδας, Πρέβεζας και τους τέσσερις της Κρήτης) από σήμερα και μέχρι τις 11 Aπριλίου.

Μυαλό όμως μερικοί δεν βάζουνε μερικοί βενζινοπώλες.Ένας απο αυτούς είναι το ανεξάρτητο πρατήριο του κ.Σταματίου όπου σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης έχει την ακριβότερη αμόλυβδη σε ολόκληρη την Ελλάδα.Βρίσκεται στο 1ο χιλ. Παιανίας Μαρκοπούλου με την τιμη στα 1,839 Ευρώ.



Το αισιόδοξο μύνημα όμως είναι οτι υπάρχει στην Αττική και το πρατήριο με την χαμηλότερη
τιμή που βρίσκεται στην περιοχή του Ταυρου(Πειραιώς 234) και είναι της Shell με τιμή στο 1,159 Ευρώ.



Αντιλαμβανόμαστε όλοι μας οτι οι διαφορές από βενζινάδικο σε βενζινάδικο είναι πιο μεγάλες από ότι φανταζόμασταν (http://www.fuelprices.gr/ κάντε κλίκ για να βρείτε το φθηνότερο πρατήριο της περιοχής σας).

Ας ξοδέψουμε λίγο από το χρόνο μας για να μην ξοδεύουμε άδικα χρήματα. Είναι το βενζινάδικο της γειτονιάς φτηνό (;) ή μήπως αυτό που είναι κοντά στη δουλειά μας έχει πιο συμφέρουσες τιμές;

Ίσως έτσι κάποτε να μπορέσουμε εμείς οι ίδιοι να διαμορφώνουμε τις τιμές της αγοράς.


Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης


Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Έθεσε σε διαθεσιμότητα ο Χρυσοχοίδης τον επικεφαλής των ΟΥΚ για τα ρατσιστικά συνθήματα μίσους (Δείτε το βίντεο).


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Αθήνα, 26 Μαρτίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ομάδα της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος φώναξε ακραία ρατσιστικά συνθήματα, όπως καταδεικνύει και σχετικό βίντεο.
Επαναλαμβάνω κατηγορηματικά ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε κανέναν ένστολο που έχει ορκιστεί στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους. Κανείς ανεγκέφαλος δεν έχει το δικαίωμα να αμαυρώνει την υπηρεσία του και τον εορτασμό μιας ιστορικής ημέρας μνήμης με ρατσιστικά συνθήματα μίσους και ξενοφοβίας.
Προφανώς και εγείρονται σημαντικά ερωτήματα για το επίπεδο της εκπαίδευσης, για τα επικίνδυνα στερεότυπα που εκκολάπτονται ή ενθαρρύνονται σε κάθε Σώμα που είναι επιφορτισμένο με την ασφάλεια της χώρας. Είναι ανάγκη όμως να διαχωριστεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα από την ακρότητα, το μίσος και το ρατσισμό σε κάθε έκφρασή τους. Αυτοί οι κύριοι δεν έχουν θέση στο Λιμενικό Σώμα.»

Με την δηλωση του Κ.Χρυσοχοίδη και τίθοντας σε διαθεσιμότητα τον επικεφαλής αξιωματικό της διμοιρίας της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών που συμμετείχε στην χθεσινή παρέλαση απάντησε η κυβέρνηση στους ρατσιστές που εκκολάπτονται μέσα στο Στρατό μας.

Αμέσως μόλις άφησαν τις εξέδρες των επισήμων στο Σύνταγμα κι έστριψαν στην Πανεπιστημίου, τα πρωτοπαλίκαρα της ΟΥΚ μετέτρεψαν την παρέλαση σε εκδήλωση που θύμιζε πορεία της Χρυσής Αυγής και ακροδεξιών πολιτών.

«Ελληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ». Αυτό και άλλα παρόμοια ανατριχιαστικά ακούστηκαν χθες στο κέντρο της Αθήνας, από βατραχανθρώπους των Ειδικών Δυνάμεων που παρήλαυναν στην Πανεπιστημίου και στην Αγίου Κωνσταντίνου στο πλαίσιο της επίσημης στρατιωτικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με το βίντεο(http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=145379 κάντε κλίκ για να δείτε το βίντεο απο το site της Ελευθεροτυπίας) γραμμή στα συνθήματα έδιναν μάλιστα άντρες με πολιτικά, οι οποίοι ακολουθούσαν την παρέλαση από την πλευρά των θεατών. Ενας από αυτούς πηγαινοερχόταν με άνεση μεταξύ των θεατών και αυτών που παρήλαυναν, φωνάζοντας πρώτος τα συνθήματα που επαναλάμβαναν οι καταδρομείς.

Να υπενθυμίσουμε οτι μολίς πρίν λίγες εβδομάδες ψηφίστηκε στην βουλή ο νέος νόμος για την ιθαγένεια αλλά απο οτι φαίνεται χρειάζεται ακόμα πολύ και συνεχόμενη δουλειά.

Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Νέο σκάνδαλο δωροδοκιών συγκλονίζει την Γερμανία με την Mercedes Benz.

Μετά τη Siemens και η αυτοκινητοβιομηχανία Mercedes Benz -Daimler «λάδωνε» κυβερνητικούς αξιωματούχους χωρών μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα. Αυτό προκύπτει από έγγραφα του Αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης, που ερεύνησε από το 2004 καταγγελίες για μυστικούς λογαριασμούς και δωροδοδοκίες.

Οι δωροδοκίες γινότανε με υπερβολική τιμολόγηση των πελατών.Μετέπειτα η εταιρεία πλήρωνε με μετρητά κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους της αντίστοιχης χώρας ή τους παραχωρούσε πολυτελή αυτοκίνητα σαν δώρα για την καλή συνεργασία.

Σε μία περίπτωση, η Mercedes Benz έδωσε σε ένα υπάλληλο της κυβέρνησης του Τουρκμενιστάν ένα επιβατικό θωρακισμένο αυτοκίνητο Mercedes Benz που υπολογίζονται σε περισσότερα από 300.000 ευρώ για τα γενέθλιά του τον Φεβρουάριο του 2000. Εκείνη την περίοδο η αυτοκινητοβιομηχανίας διαπραγματευόταν την πώληση δεκάδων οχημάτων προς την κυβέρνηση του Τουρκμενιστάν.

Σε μια άλλη περίπτωση, το 1999 στη Λιβερία η Mercedes Benz έδωσε σε ένα υπάλληλοδόθηκε ένα θωρακισμένο αυτοκίνητο αξίας περίπου 267.000 ευρώ ως μέρος μιας συμφωνίας για την πώληση φορτηγών που θα χρησιμοποιούταν στην υλοτομία.

Η εταιρεία αντιμετωπίζει κατηγορίες από τις αμερικανικές αρχές για παράνομες πρακτικές σε 22 χώρες, μεταξύ των οποίων η Κίνα, η Ρωσία, η Αίγυπτος η Νιγηρία και η χώρα μας, προκειμένου να εξασφαλίσει συμβόλαια.Οσον αφορά την Ελλάδα οι δωροδοκίες αφορούν την προμήθεια 400 λεωφορείων Mercedes Benz για την ΕΘΕΛ καθώς και την προμήθεια 36 ντιζελομηχανών για τον ΟΣΕ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters(http://www.reuters.com/article/idUSN238501720100323 κάντε κλίκ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο) αναφέρει ότι η εταιρεία θα έρθει σε συμβιβασμό με τις αμερικανικές αρχές προκειμένου να αποφύγει βαρύτατα πρόστιμα, όπως συνέβη με τη Siemens.

Ειδικότερα, η Mercedes Benz -Daimler θα προτείνει να πληρώσει πρόστιμο 185 εκ. δολαρίων για να σταματήσει η δίωξη από το αμερικανικό υπουργείο δικαιοσύνης και από τοην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η υπόθεση θα συζητηθεί σε Δικαστήριο της Washington την πρώτη Απριλίου, όπου αναμένεται να παραδεχθεί την ενοχή του γερμανικού και του ρωσικού τμήματος της. Να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία θεωρείται ως αμερικανική αφού η Daimler-Mercedes Benz, είχε συγχωνευθεί με την Chrysler.

Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης






Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Πως οι πελατειακές σχέσεις της ΝΔ κοντεύουν να καταστρέψουν την ΤΡΑΜ ΑΕ.(Διαβάστε ολόκληρο το πόρισμα)


Στις 30.10.2009 ο υπουργός Υποδομών κ.Ρέππας απέστειλε έγγραφο προς τον Γενικο επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης να διερευνήσει την αύξηση του προσωπικού της ΤΡΑΜ ΑΕ στο χρονικό διάστημα 31.03.2004 εώς 04.10.2009 μιας και που η εν λόγω εταιρεία χωρίς να έχει αυξήσει το δικτυό της παρουσιάζει ήδη ζημιές 100 εκαττομυρίων Ευρώ.(Κάντε κλίκ εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το πόρισμα:
http://www.gedd.gr/article_data/Linked_files/70/TramAE.pdf)

Όπως και με την ΑΜΕΛ έτσι και με την ΤΡΑΜ ΑΕ η εταιρεία εποπτεύεται απο την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου η διοίκηση της ΤΡΑΜ ΑΕ ενέκρινε με συνοπτικές διαδικασίες την πρόσληψη περίπου 100 συμβασιούχων. Οι 65 απ αυτούς είναι ελεγκτές κομίστρου με σύμβαση ορισμένου χρόνου για ένα έτος και, σύμφωνα με την απόφαση, η εταιρεία θα τους «δανείσει» στον ΟΑΣΑ, ο οποίος και θα επιληφθεί εξολοκλήρου -όπως αναφέρεται- του κόστους μισθοδοσίας τους.

Να σημειωθεί ότι τον Μάρτιο του 2004, οπότε και η ΝΔ ανέλαβε τη διακυβέρνηση, ο αριθμός των εργαζομένων δεν ξεπερνούσε τους 200, ενώ δύο χρόνια αργότερα οι απασχολούμενοι στην ΤΡΑΜ ΑΕ είχαν φτάσει τους 540 και σήμερα τους 703.

Κι όλα αυτά όταν από το 2004 ως το 2008 το δίκτυο του τραμ στην Αθήνα έχει επεκταθεί μόλις κατά 670 μέτρα, δηλαδή στη διαδρομή από τη Γλυφάδα στη Βούλα, δεδομένου ότι η επέκταση προς τον Πειραιά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα εξαιτίας των αντιδράσεων των τοπικών φορέων με τη χάραξη της διαδρομής.

Όλες αυτές οι προσλήψεις γίνανε την περίοδο της λιτότητας επί κυβερνήσεως Καραμανλή -που ως φαίνεται θα μείνει στην ιστορία ως ο πιο ανεπαρκής πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης- και των διαβεβαιώσεων ότι το κράτος περιορίζει τις σπάταλες του.

Ο κ.Σαμαράς πότε θα πάρει θέση για αυτές τις προσλήψεις ή περιμένει την αυτοκάθαρση του κομματός του?


Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Η φανέλα του Μήτρογλου είναι ακριβότερη απo Μέσι και Ρούνει.




Η γνωστό σε όλους μας οτι η Ελλάδα ήταν και παραμένει η ακριβότερη χώρα της Ευρωζώνης σε μια μεγάλη γκάμα προιόντων ευρείας κατανάλωσης, αναδεικνύοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο μια από τις σημαντικότερες στρεβλώσεις που χαρακτηρίζουν την ελληνική οικονομία.

Αυτό που έχουμε καταφέρει επίσης στην Ελλάδα είναι οτι αυτή η ακρίβεια ξεπερνάει και ποδοσφαιριστές μεγάλης αξίας σε μεγάλες ομάδες της Ευρώπης.

Και αυτό συμβαίνει με τις φανέλες των ποδοσφαιριστών.Έτσι την στιγμη που η φανέλα του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Μητρογλου κοστίζει 84,90 Ευρώ(https://www.redstore.gr/Products.aspx?CategID=329),η αντίστοιχες φανέλες των μεγάλων ποδοσφαιριστών Μέσι της Μπαρτελόνα (http://shop.fcbarcelona.com/stores/barcelona/products/product_details.aspx?pid=64760&cid=10618&tid=&bid=9&nav=) και Ρούνει της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (http://store.manutd.com/stores/manutd/products/product_browse.aspx?category|category_root|1793=football+kits&attribute_value_string|United+Players=10.+Rooney) κοστίζουν πολύ λιγότερα.

Πιο συγκεκριμένα του Μέσι στοιχίζει 67,50 Ευρώ και του Ρούνει μόλις 39 Ευρώ.

Ελλάς το μεγαλείο σου!



Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Μόνο οργή προκαλέι το πόρισμα του Γενικου Επιθεωρητη Δημόσιας Διοίκησης για την Α.Μ.Ε.Λ.(διαβάστε το ολόκληρο)


To 2004 η ΝΔ επέστρεψε στην εξουσία με την οικονομία σε φάση ολυμπιακής αναπτυξιακής «απογείωσης». Είχε τη δυνατότητα να συνδυάσει το αναγκαίο δημοσιονομικό νοικοκύρεμα με την αξιοποίηση της ολυμπιακής υποδομής και την ανάπτυξη νέων επενδυτικών πρωτοβουλιών. Ο κ. Καραμανλής έχασε τεράστιες αναπτυξιακές ευκαιρίες και έδωσε προτεραιότητα στην εφαρμογή μιας πολιτικής που οδήγησε στη διόγκωση της κρατικής και αυτοδιοικητικής γραφειοκρατίας και στην τεράστια αύξηση των μη παραγωγικών δημοσίων δαπανών.

Μια πολιτική η οποία δεν σταμάτησε ακόμη και στην περίοδο των εκλογών.Ακόμα θυμόμαστε τις συνεδριάσεις της Διακομματικής Επιτροπής με αφορμή τις παράνομες προσλήψεις προσωπικού από τις διοικήσεις των δημοσίων οργανισμών, παρά τη σχετική απαγόρευεση από την εκλογική νομοθεσία.

Μια τέτοια περίπτωση της κυβέρνησης Καραμανλή είναι και το <<τσουνάμι>> προσλήψεων που αφορούν την ΑΜΕΛ Το πόρισμα του Γενικου Επιθεωρητη Δημόσιας Διοίκησης κ.Μπίνη μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει στους πολίτες που το διαβάζουν.
(Κάνε κλίκ για να διαβάσεις ολόκληρο το πόρισμα http://www.gedd.gr/article_data/Linked_files/72/%CE%91%CE%9C%CE%95%CE%9B%20%CE%91%CE%95.pdf).

Η αποφασή του Γενικου Επιθεωρητη Δημόσιας Διοίκησης κ.Μπίνη είναι σαφής:

“Να διαβιβαστεί η παρούσα στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τη διερεύνηση της άσκησης ποινικής δίωξης (απιστία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση άνω των 15.000€) κατά των μελών του ΔΣ της εταιρίας για παράνομες πράξεις κατά τη διαχείριση των εταιρικών υποθέσεων (διενέργεια προσλήψεων) ιδιαίτερα κατά την περίοδο από 01.01.2008 έως 31.12.2009, με τις οποίες ζημίωσαν την περιουσία της εταιρίας”.


Θετική θα πει οποιοσδήποτε την πράξη αυτής της κυβέρνησης αλλά για να γίνει και ουσιαστικό θα πρέπει να συνοδευτεί και με τις αντίστοιχες ποινές στους υπαίτιους αυτής της κατάστασης που τους γνωρίζουμε πλεον και με το ονοματεπωνυμό τους.


Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης