Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Προνομιούχοι απο την περίοδο της Χούντας οι μεταφορείς Δημοσίας χρήσεως.Διαβάστε τον νόμο της Χούντας.




Ήτανε κατά την περίοδο της χούντας το 1971 όπου με τον νόμο 1060 δώσανε τις άδειες μεταφορών δημοσίας χρήσεως.Δημοσιεύθηκε λίγες μέρες πρίν απο τα Χριστούγεννα του 1971.Πιο συγκεκριμένα ήτανε στις 22.12.1971 με αριθμό ΦΕΚ268 και τίτλο "ΠΕΡΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΤΩΝ ΔΙΑ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ".

Υπήρξε επίσης περίοδος απελευθέρωσης για οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο να μπορεί να αποκτήσει φορτηγό Δ. Χ. αρκεί να είχε μεταφορική άδεια.Απο τότε μεχρι σήμερα δόθηκαν πάρα πολλές λίγες άδειες με αποτέλεσμα να έχουμε μια υπεραξία των αδειών μεταφοράς δημοσίας χρήσης που φτάνει σήμερα μέχρι και τις 300.000 Ευρώ.
Διαβάζοντας τον νόμο αντιλαμβανόμαστε οτι απο τότε μέχρι και σήμερα πολλά πράγματα δεν έχουνε αλλάξει για τους μεταφορείς δημοσίας χρήσης.Οπως τα φορολογικά προνόμια που αποκτήσανε κατά την περίοδο της χούντας όπου είχανε πλήρη απαλλαγή απο καταβολή φόρων και φτάνοντας μέχρι και πρίν λίγους μήνες όπου πλήρωνανε τεκμαρτό φόρο 800 Ευρώ.
Σίγουρα υπάρχουνε ευθύνες απο όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις για την κατάσταση στις μεταφορές αλλά επιτέλους υπάρχει μια κυβέρνηση που θέλει να σταματήσει αυτή την εκμετάλευση του πολίτη απο την συγκεκριμένη συντεχνία.

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Την ώρα που το ΚΚΕ κάνει καταγγελίες για μισθούς πείνας,ζητάει 4 Ευρώ απο φτωχούς και ανέργους για το 36ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ.



"....Στην απόφαση του 10ου Συνεδρίου της ΚΝΕ καθορίζουμε με σαφήνεια: «Ολη μας η προσοχή συγκεντρώνεται στην εργατική, εργαζόμενη, άνεργη νεολαία, στους νέους και τις νέες της μαθητείας, στην ειδικευόμενη νεολαία, στα παιδιά των αυτοαπασχολούμενων φτωχών και της φτωχής αγροτιάς, γιατί η βάση είναι η εργατική δουλειά...». Στη Δυτική Αθήνα συγκεντρώνονται στην πλειοψηφία τους εργατικά, λαϊκά στρώματα. Νέοι εργάτες και νέες εργάτριες, άνεργοι και άνεργες, σπουδαστές και σπουδάστριες των ΙΕΚ, των ΕΠΑΛ, των ΕΠΑΣ, των σχολών του ΟΑΕΔ, μαθητές και μαθήτριες που κατάγονται από φτωχές λαϊκές οικογένειες, χιλιάδες μεταναστόπουλα......."


Με αυτό το βασικό κείμενο διαφημίζει το 360 φεστιβάλ της η ΚΝΕ. Ολους αυτούς που πιστεύει οτι εκπροσωπεί το ΚΚΕ τους παροτρύνει να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ της ΚΝΕ.Τους φτωχούς,τους άνεργους,τους εργάτες με τα πολύ χαμηλά μεροκόματα.



Σε όλους αυτούς το ΚΚΕ τους ζητάει να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ καταβάλοντας 4 Ευρώ. Σίγουρα κάποιος θα πεί οτι αυτό είναι θεμιτό έτσι ώστε να μπορέσει να υποστηριχτεί ένα τέτοιο Φεστιβάλ. Απο την άλλη όμως πως είναι δυνατόν να ζητάει το ΚΚΕ απο
τους φτωχούς,τους άνεργους και τους εργάτες 4 ευρώ?

Φαίνεται οτι στο ΚΚΕ υπάρχει έντονο το στοιχείο της επιχειραματικότητας,πράγμα που δεν συμβαδίζει με αυτά που υποστηρίζει.

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Ελεύθερη πλέον η ηλεκτρονική πρόσβαση σε όλους οι σελίδες της εφημερίδας της Κυβερνήσεως.



Μετά απο πολλά χρόνια η ηλεκτρονική πρόσβαση για οποιονδήποτε στα φύλλα της εφημερίδας της κυβερνήσεως είναι προσιτή για όλους.Μέχρι τώρα για να έχεις πρόσβαση έπρεπε να πληρώνεις συνδρομή στο Εθνικό Τυπογραφείο και μάλιστα πάρα πολύ ακριβή.Για αυτό και ορισμένοι είχανε πρόσβαση στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως.Αλλά με τον νόμο 3861/2010 του κ.Ραγκούση η πρόσβαση είναι ελεύθερη πλέον.

Πιο συγκεκριμένα στο άρθρο 6 παράγραφος 4 αναφέρει οτι η πρόσβαση γενικότερα στο ιστότοπο του Εθνικού Τυπογραφείου είναι ελευθερη πλέον για όλους.
(Διαβάστε ολόκληρο τον νόμο
http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bcc26661-143b-4f2d-8916-0e0e66ba4c50/g-diavgia-pap.qxp.pdf )

Σίγουρα αυτό είναι ενα βήμα προς τον δρόμο της διαφάνειας αλλά αυτό απο μόνο του δεν αρκεί.

(Η ηλεκτρονική διεύθυνση του Εθνικού Τυπογραφείου ειναι www.et.gr)

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Πρόστιμο 12,5 εκατ. ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην αλυσίδα σούπερ - μάρκετ Carrefour - Μαρινόπουλος.


Πρόστιμο 12,5 εκατ. ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην αλυσίδα σούπερ - μάρκετ Carrefour - Μαρινόπουλος για παραβάσεις στη νομοθεσία που αφορά τον ανταγωνισμό και ειδικότερα τις συμβάσεις δικαιόχρησης (franchise) για τη λειτουργία καταστημάτων «5' Mαρινόπουλος».

Σύμφωνα με την απόφαση η παράβαση έγκειται στο ότι «η CARREFOUR - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. εφάρμοζε πολιτικές καθορισμού τιμών μεταπώλησης, αφενός μέσω συμβατικών ρητρών που δέσμευαν τους δικαιοδόχους να ακολουθούν κατά κανόνα τις προτεινόμενες από αυτήν τιμές λιανικής πώλησης των προϊόντων τους, και αφετέρου μέσω ηλεκτρονικού συστήματος που - κατά την πρώιμη φάση λειτουργίας του - καθιστούσε τη διαχείριση τιμών ιδιαίτερα δυσχερή και χρονοβόρα στην πράξη, επιτείνοντας έτσι τη διαρθρωτική ακαμψία των τιμών».

(Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού http://www.epant.gr/news_ails.php?Lang=gr&id=19&nid=269).

Σίγουρα το πρόστιμο που επέβαλε η επιτροπή ανταγωνισμού υπο τον κ.Κυριτσάκη δεν περνάει απαρατήρητo.Αλλά για να πούμε οτι έχει γίνει κάτι θα πρέπει να μάθουμε κάποια στιγμή οτι το πρόστιμο πληρώθηκε ολόκληρο χωρίς καμμία έκπτωση.

Η ηγεσία της ΝΔ δέσμια των σκανδάλων κυβέρνησης Καραμανλή στηρίζει τον κ.Αγγέλου στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου.


Η σημερινή δήλωση στήριξης του εκπρόσωπου τύπου της ΝΔ κ.Παναγιωτόπουλου στο πρόσωπο του κ.Αγγέλου δείχνει οτι η ηγεσία της ΝΔ και ο κ.Σαμαράς δεν καταλάβε το μύνημα των προηγούμενων εκλογών.

Επιμένουν στην παράλογη αντίληψη οτι η κυβέρνηση Καραμανλή δεν ευθύνεται για κανένα σκάνδαλο όπως είναι αυτο της Μονής Βατοπαιδίου.Προσπαθεί ο κ.Αγγέλου να μας πείσει οτι οι επισκέψεις του Εφραίμ στον Μέγαρο Μαξίμου ήτανε μόνο για παράδοση επιστολών.Σήμερα ο κ.Αγγέλου έγινε ακόμη πιο προκλητικός λέγοντας οτι για όλα αυτά δεν είχε γνώση ο τότε πρωθυπουργός κ.Καραμανλής.

Αυτό που δεν έχει καταλάβει η ηγεσία της ΝΔ είναι οτι οι πολίτες τους έχουνε πάρει χαμπάρι και όσο συνεχίζουν αυτή την τακτική τόσο θα απαξιώνεται η ηγεσία της ΝΔ.
(Κάντε κλίκ για να διαβάσετε την ανακοίνωση της ΝΔ http://www.nd.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=63847&Itemid=151)

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Η τηλεόραση του ΣΚΑΙ δεν είχε δημοσιογραφική κάλυψη της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια στο σημερινό δελτίο των 21:00.Δείτε ολόκληρο το δελτίο του ΣΚΑΙ


Ο ορισμός της δημοσιογραφίας θα μπορούσε να είναι η συγκέντρωση ειδήσεων και πληροφοριών, και η διάδοση τους μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης με στόχο την πληροφόρηση των πολιτών.

Ο ΣΚΑΙ αποφάσισε σήμερα οτι στο κεντικό δελτίο του σταθμού στις 21:00 δεν θα έπρεπε να υπάρχει δημοσιογραφική κάλυψη για τον άδικο χαμό του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.Κάτι που έγινε απο όλα τα υπόλοιπα κανάλια.Ακόμα και η κρατική ΕΡΤ είχε πρώτο θέμα στο δελτίο τους τον άδικο χαμό του Σωκράτη αν και θα μπορούσε να έχει πρώτο θέμα την επιτυχη έκδοση ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου.

Δυστυχώς η τηλεοπτική συμπεριφορά του ΣΚΑΙ προκαλεί για ακόμη μια φόρα.Μόνο που αυτή την φορά η μη δημοσιογραφική κάλυψη της δολοφονίας του Σωκράτη δημιουργεί συναισθήματα απαξίωσης του συγκεκριμένου καναλιού,ιδιαίτερα όταν ο ΣΚΑΙ θέλει να λέγεται οτι είναι κανάλι ενημέρωσης.
(κάντε κλίκ να δείτε ολόκληρο το δελτιο του ΣΚΑΙ στις 21:00
http://www.skai.gr/player/tv/?mmid=202836)

Αγωγή του κ.Βγενόπουλου κατά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ.Τσιρώνη.Διαβάστε πως χρησιμοποιήθηκε το δάνειο της MARFIN 156.9 εκατ.Ευρώ απο την Μονή.



Φύλλο και φτερό ζήτησε η προανακριτική επιτροπή της Βουλής να γίνουν οι δανειακές συμβάσεις της Μονής Βατοπαιδίου με την τράπεζα MARFIN.Ο πρόεδρος της επιτροπής Εμανουήλ Όθωνας ζητεί να γίνει έρευνα τόσο απο την επιτροπή κεφαλαιαγοράς όσο και απο την τράπεζα της Ελλάδος αλλά και το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ελεχθεί το νομότυπο των σχέσεων της Μονής με την τράπεζα καθώς απο τα 156,9 εκατομμύρια Ευρώ που πήρε η Μονή ως δάνειο απο την MARFIN τα 115,5 εκατομμύρια Ευρώ επενδύθηκαν σε εταιρείες της MIG.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής αναφέρει οτι η τράπεζα MARFIN χρηματοδότησε την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου με ένα κεφάλαιο συνολικού ύψους 156,9 εκατομμυρίων Ευρώ μέσω δανειακών συμβάσεων.


Τα ποσά χρησιμοποιήθηκαν ως εξής:

30.000.000 Ευρώ για αγορές του ΟΤΕ

30.200.000 Ευρώ για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της MIG

6.300.000 Ευρώ τοποθετήθηκαν σε μετοχές του Όμιλου Υγεία

21.000.000 Ευρώ για αγορά ακινήτου απο την TORCASSO

15.500.000 Ευρώ σε αδιευκρίνιστη δραστηριότητα


Κύριο αίτημα είναι να ελεχθεί η νομιμότητα των συμβάσεων και το σύνολο των κεφαλάιων που διατέθηκαν απο την MARFIN για να χρηματοδοτηθεί ολόκληρος ο όμιλος αλλα και αν υπαρχουν πληροφορίες για διακίνηση μαύρου χρήματος.

Παράλληλα η Τράπεζα της Ελλάδος έχει εντολή να ελέγξει εάν εφαρμόστηκαν οι διατάξεις της τραπεζικής νομοθεσίας που σχετίζονται με τον εποπτικό προσδιορισμό των ιδίων κεφαλαίων των τραπεζών.


Η απάντηση του κ.Βγενόπουλου στις ενέργειες της προανακριτικής ήτανε η αγωγή που κατέθεσε εναντίον του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ.Τσιρώνη.Απο εκεί και πέρα απαντώντας ποδοσφαιρικά έκανε αγωγή στην αθλητική εφημερίδα ΠΡΑΣΙΝΗ αλλά και κατηγόρησε με την ανακοινωσή του το MEGA αλλά και το STAR.Να υπενθυμίσουμε τον έντονο ρόλο του κ.Βαρδινογιάννη σε αυτά τα δύο τηλεοπτικά κανάλια.

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Απάντηση του κ.Ρέππα στο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα".Τελικά ποιός είναι ο ρόλος ορισμένων δημοσιογράφων?

Η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" σε σημερινό της δημοσίευμα του δημοσιογράφου κ.Δημήτρη Μαρκόπουλου αναφέρει οτι η ΤΡΑΜ ΑΕ που εποπτεύεται απο τον κ.Ρέππα απέκλεισε χάριν της ΤΕΡΝΑ τρείς εταιρείες που προσέφεραν χαμηλότερο τίμημα για την επέκταση του τράμ πρός τον Πειραιά.

Ουσιαστικά το άρθρο του δημοσιογράφου αναφέρεται και σε παλαιότερη ανάρτηση μας για την συστηματική ανάθεση έργων στον ΑΚΤΩΡ με την ίδια πρακτική εις βάρος των άλλων εταιρειών(Διαβάστε την παλαιότερη αναρτησή μας http://politiki-gnomi.blogspot.com/2010/03/mega.html).

'Ομως η σημερινή απάντηση του υπουργού δείχνει οτι παρόλο που το "συστήμα" προσπαθεί να εφαρμόσει την ίδια πρακτική όπως και με τον ΑΚΤΩΡ , ο κ.Ρέππας απέστειλε όλα τα στοιχεία στον Επιθεωρηρητή Δημόσιας Διοίκησης κ.Ρακιντζή αλλά και το σημαντικότερο απο όλα είναι οτι το έργο δεν ανατέθηκε ακόμα στην ΤΕΡΝΑ όπως υποστηρίζει η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα".

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του κ.Ρέππα:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 10 Ιουλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Για το έργο της επέκτασης του τραμ στον Πειραιά, αρμόδιο να αποφασίσει είναι το Δ.Σ. της εταιρείας. Η Διοίκηση στο πλαίσιο εκδίκασης ενστάσεων κατέληξε στην απόφασή της, κρίνοντας με βάση τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της.

Συμμετέχων εργολήπτης στο διαγωνισμό, με επιστολή του προς εμένα –που στάλθηκε και στον κ. Πρωθυπουργό- διαμαρτύρεται για τον κατ’ αυτόν άδικο αποκλεισμό του από την περαιτέρω διαγωνιστική διαδικασία. Αμέσως, όπως παγίως κάνω σε αυτές τις περιπτώσεις, ζήτησα αποσαφηνίσεις και εξηγήσεις από τη Διοίκηση της ΤΡΑΜ Α.Ε.

Μόλις έλαβα τις απαντήσεις της, το σύνολο του υλικού (αιτιάσεις του συμμετέχοντος και απόψεις της εταιρείας) απέστειλα αμελλητί στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, με την παράκληση να ελέγξει κάθε είδους στοιχείο και αναφορές και της μιας και της άλλης πλευράς.

Αναμένουμε την Έκθεση του κ. Επιθεωρητή. Μέχρι τότε, η όλη διαδικασία είναι σε αναστολή. Τις ενέργειές μου αυτές γνωστοποίησα στον κ. Πρωθυπουργό και προς τον ενδιαφερόμενο.

Είναι φανερό λοιπόν ότι ουδεμία ανάθεση έχει γίνει και μάλιστα χαριστική. Αντιθέτως διατάχθηκε αμέσως έλεγχος.

Με την ευκαιρία αυτή, τονίζω και πάλι πως η ανάθεση έργων και μελετών δεν μπορεί να γίνεται με πολιτικά και πελατειακά κριτήρια κάθε Υπουργού. Την απόφαση λαμβάνουν τα κατά περίπτωση αρμόδια όργανα στο πλαίσιο της νομιμότητας και με αποκλειστικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Κι αυτό το εγγυώμαι.


Υ.Γ.1: Σας γνωρίζω ότι στο διαμέρισμά μου δεν δέχθηκα και δεν διαθέτω αστυνομική φύλαξη. Ελπίζω η δημοσίευση της φωτογραφίας να μην εκθέσει σε κίνδυνο την οικογένειά μου και τους άλλους ενοίκους της πολυκατοικίας.


Υ.Γ.2: Όσο για τα ψεύδη περί δήθεν διορισμού μου στο Δ.Σ. της Οδοντιατρικής επί δικτατορίας, είναι προφανές σε τι αποσκοπούν. Είναι γνωστό ότι στις πρώτες μετά τη δικτατορία φοιτητικές εκλογές εκλέχθηκα πρώτος Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Οδοντιατρικής με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΠ (στο οποίο συμμετείχαν μεταξύ άλλων και οι Κ. Λαλιώτης, Στ. Μανίκας, Χρ. Σμυρλής, κ.ά.)

Την ίδια περίοδο εκλέχθηκα στο πρώτο Κεντρικό Συμβούλιο της μεταδικτατορικής ΕΦΕΕ. Κι όλα αυτά σε αναγνώριση της στάσης μου από φίλους και συναγωνιστές εκείνης της εποχής."


Και το ερώτημα που γεννάται είναι γιατί ο δημοσιογράφος κ.Μαρκόπουλος δεν έκανε πρώτα μια διασταυρώση της είδησης με το υπουργείο έτσι ώστε να υπάρχει μια πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών?

Πότε επιτέλους ορισμένοι δημοσιογράφοι θα επιτελέσουν το λειτούργημα της αντικειμενικής ενημέρωσης των πολιτών και ας αποφασίσουμε εμείς οι πολίτες αν υπάρχει σκάνδαλο ή όχι?

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Προκλητικά η ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ συνεχίζει τις αλόγιστες σπατάλες για προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού.Δείτε τους πρόχειρους διαγωνισμούς.

Παρά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ.Πάγκαλου για τις πελατειακές προσλήψεις κολλητών των βουλευτών της ΝΔ στην ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε.,το διοικητικό συμβούλιο της ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ προκυρήσει πρόχειρους διαγωνισμούς για προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού αξίας χιλιάδων Ευρώ.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι δραστηριότητες της πελατεικής εταιρέιας της ΝΔ έχουνε σταματήσει απο τον Ιανουάριο του 2010 αλλά οι προμήθειες συνεχίζονται σαν να μην συμβαίνει τίποτα.



Πιο συγκεκριμένα απο τις αρχές του 2010 προκυρήχτηκαν οι ακόλουθοι πρόχειροι διαγωνισμοί:




1_ 17.02.2010: Διακύρηξη Αριθμός : 14.03.00.000-01 Προμήθεια 8 servers Αξία 45.000 Ευρώ

2_ 17.02.2010: Διακύρηξη Αριθμός : 14.03.00.000-02 Προμήθεια 8 λειτουργικών συστημάτων Server Αξία 16.000 Ευρώ
3_ 17.02.2010: Διακύρηξη Αριθμός : 14.03.00.000-03 Προμήθεια και εγκαταστασης Storage system Αξία 16.000 Ευρώ

Στις 26 Μαρτίου του 2010 με απόφαση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Μπατζελή νέος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. ορίστηκαν οι εξής:
Πρόεδρος: Ευστάθιος Ζάγκας και Διευθύνων Σύμβουλος: Κωνσταντίνος Πιλαφτσής


Οι προμήθειες όμως δεν σταματάνε και συνεχίζονται.

4_ 20.05.2010: Διακύρηξη Αριθμός : 14.03.00.021 Προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού HP Αξία 45.000 Ευρώ
5_ 04.06.2010: Διακύρηξη Αριθμός : 14.03.00.021-1 Προμήθεια 2 έγχρωμων εκτυπωτών HP Αξία 8.500 Ευρώ

Αξίζει να προσέξουμε οτι η αξία των διαγωνισμών είναι 16.000 ευρώ ή 45.000 ευρώ.

(Κάντε κλίκ για να διαβάσετε αναλυτικά όλους τους πρόχειρους διαγωνισμούς http://www.agrogi.gr/Page/default4.html)

Το σίγουρο είναι οτι κάνενας Έλληνας πολίτης δεν θα στεναχωρεθεί για τις απολύσεις που προτίθεται να κάνει στην ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. ο κ.Πάγκαλος.


1_17.02.2010: Διακύρηξη Αριθμός : 14.03.00.000-01 Προμήθεια 8 servers

Η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε 3 υπαλλήλους του Τελωνείου Αττικής για υπαιξέρεση διαφυγόντων φόρων αξίας 2,5 εκατ. Ευρώ.

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών υπαλλήλων Τελωνείου της Αττικής, οι οποίοι κατηγορούνται για υπεξαίρεση στην Υπηρεσία και ψευδή βεβαίωση – νόθευση, κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, από το Δεκέμβριο του 2009 η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων διερευνούσε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, υπάλληλοι του συγκεκριμένου Τελωνείου, αντί να καταστρέφουν λαθραία τσιγάρα, τα οποία ήταν κατασχεμένα, τα διοχέτευαν στην «αγορά», συντάσσοντας ψευδή πρωτόκολλα καταστροφής.

Από τα στοιχεία του προανακριτικού υλικού, προέκυψε ότι:

  • Το Νοέμβριο του 2009 ένας εκ των κατηγορουμένων υπαλλήλων είχε παραλάβει από υπαλλήλους της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΠ.Ε.Ε.) κατασχεθείσα ποσότητα (860.390) πακέτων τσιγάρων σε (1.712) χαρτοκιβώτια, τα οποία προορίζονταν για καταστροφή.
  • Για την ποσότητα αυτή το Δεκέμβριο του 2009 συντάχθηκε πρωτόκολλο καταστροφής, από Επιτροπή με μέλη τους τρεις κατηγορούμενους, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες καταστράφηκε ελάχιστη ποσότητα των κατασχεμένων.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οι κατηγορούμενοι ιδιοποιήθηκαν κινητά πράγματα του Δημοσίου, που κατείχαν με την ιδιότητα του υπαλλήλου, προβαίνοντας σε υπεξαίρεση στην Υπηρεσία, κακουργηματικού χαρακτήρα, αφού το αντικείμενο της πράξης είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας (φόροι που αναλογούν σε 2,5 εκατομμύρια Ευρώ).

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για παιρετέρω διερεύνηση (κάντε κλίκ για να διαβάστε την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας =http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=3901&Itemid=671&lang .)

Ας ελπίσουμε οτι αυτό θα είναι μόνο η αρχή και θα έχουμε συνέχεια έτσι ώστε να σπάσει αυτό το απόστημα των δημοσίων υπαλλήλων που εκμεταλεύονται χωρίς σεβασμό τα χρήματα του Έλληνα πολίτη.

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Είναι γεγονός η πρώτη αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου κατά της Μόνης Βατοπεδίου στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Κατά την περίοδο που το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου ήτανε απο τα πρώτα θέματα συζήτησης,όλοι μας λέγαμε οτι το Ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να πάρει πίσω τα ανταλλαγέντα ακίνητα.Η κυνβέρνηση Καραμανλή δεν το επιχείρησε ποτέ αλλά δεν έκανε το ίδιο και η κυβέρνση του Γίώργου Παπανδρέου.

Έτσι κατατέθηκε από την Ομάδα Εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που συστάθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, η πρώτη αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου κατά της Μόνης Βατοπεδίου στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, που αφορά στην ανταλλαγή εποικιστικού αγροκτήματος 180 στρεμμάτων στο Δήμο Βεγορίτιδος Ν. Πέλλας, με 7,682/1000 της λίμνης Βιστωνίδας (υπ. αριθμ. 2814/9-5-2007 συμβόλαιο της συμβολαιογράφου Αθηνών Αικατερίνης Πελέκη-Βουλγαράκη).

Με την αγωγή το Ελληνικό Δημόσιο ζητά την αναγνώριση της κυριότητάς του, τόσο στο εποικιστικό αγρόκτημα όσο και στη λίμνη Βιστωνίδα και την επιδίκαση 10 εκ. ευρώ για ηθική βλάβη.

Η αγωγή ύστερα από αίτηση προτίμησης του Δημοσίου, προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 18 Ιανουαρίου 2011. Και απο οτι φαίνεται το Ελληνικό Δημόσιο δεν θα σταματήσει εδώ.Θα ακολουθήσει ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα ανταλλαγέντα ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου.(κάντε κλίκ για να διαβάσετε την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών http://www.minfin.gr/portal/el/resource/contentObject/id/657735f1-f9b9-49d2-a30c-3fd62651ee37)

Το ερώτημα που γεννάται είναι αν θα τα πάρει ποτέ πίσω τα ανταλλαγέντα ακίνητα,όταν μάλιστα οι ρυθμοί εκδόσεως απόφασέων της Ελληνικής Δικαιοσύνης είναι προκλητικά αργοί σε τέτοιες υποθέσεις.