Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Επιτέλους πληρώνονται οι υπερωρίες των εκπαιδευτικών.Διαβάστε τα ποσά που κατατέθηκαν στις νομαρχίες της χώρας.


Με απόφαση της υπουργού Παιδείας κ.Διαμαντοπούλου θα καλυφθούν στις επόμενες ημέρες ανεξόφλητες δαπάνες υπερωριακής αποζημίωσης εκπαιδευτικών, για το έτος 2009 και το πρώτο εξάμηνο του 2010.Τα χρήματα αυτά αφορούν την περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή αλλά και την περίοδο της σημερινής κυβέρνησης.

Και σε αυτή την λογική πρέπει επιτέλους να μπεί ένα τέλος.Οι πολίτες έχουν εξαντλήσει πλέον την υπομονή τους με τέτοιες καταστάσεις και απαιτούν πλέον τέτοια ζητήματα να λύνονται άμεσα και όχι μετά απο περίοδο 1,5 χρόνου.

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Καραμανλής ακολουθώντας το δόγμα Βουλγαράκη μας λέει οτι είναι νόμιμο είναι και ηθικό για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου.Διαβάστε την επιστολή που έστειλε πρίν απο λίγο στην Εξεταστική.


 Οτι είναι νόμιμο είναι και ηθικό.Αυτό μας λέει ο κ.Καραμανλής με την επιστολή που έστειλε πρίν απο λίγο στην Εξεταστική επιτροπή της Βουλής.Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:


"Απαντώντας στην επιστολή σας, υπενθυμίζω ότι στην υπόθεση Βατοπεδίου έχω αναφερθεί επανειλημμένα στο παρελθόν. Στις δημόσιες εκείνες τοποθετήσεις μου δεν έχω να προσθέσω οτιδήποτε. Τις συνοψίζω κατά συνέπεια στις ακόλουθες επισημάνσεις:
1. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βιστωνίδας και των παρόχθιων εκτάσεων είχε οριστικοποιηθεί από τις προ του Μαρτίου 2004 Κυβερνήσεις. Το Δημόσιο είχε αναγνωρίσει υπέρ της Μονής την κυριότητα της εν λόγω περιοχής. Οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις και τα αντίστοιχα πρωτόκολλα παράδοσης παραλαβής είχαν σημειωθεί στα βιβλία μεταγραφών των οικείων Υποθηκοφυλακείων ήδη από το 2003.
2. Δεσμευόμενοι από τις αποφάσεις αυτές και λόγω του κοινωνικού προβλήματος που είχε δημιουργηθεί στους κατοίκους των γειτονικών περιοχών και της αξίωσης τους να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα τους, αλλά και λόγω της έλλειψης των απαιτούμενων πόρων για τυχόν απαλλοτριώσεις, οι υπουργοί της Κυβέρνησης της ΝΔ, ο καθένας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, υιοθέτησαν την καθ΄ όλα νόμιμη διαδικασία των ανταλλαγών. Διαδικασία που άλλωστε έχει εφαρμοστεί συχνά στο παρελθόν.
3. Κατά την διάρκεια των εργασιών των δύο συνεχόμενων εξεταστικών επιτροπών που συνεστήθησαν, της μακρόχρονης διερεύνησης της υπόθεσης και της εξέτασης μεγάλου αριθμού μαρτύρων ουδέν το επιλήψιμο προέκυψε. Δηλαδή, ούτε καν σκιά υποψίας περί ποινικών ευθυνών για τα πολιτικά πρόσωπα. Και αυτό παρά την εμφανή εμπάθεια και προκατάληψη που επιδείχθηκε από διάφορες πλευρές.
4. Δεν είμαι σε θέση να αξιολογήσω τις αποτιμήσεις της αξίας των ακινήτων και τις λοιπές διαδικαστικές πράξεις. Είναι αξιοσημείωτο πάντως ότι 4 εκθέσεις εκτιμήσεων που διενεργήθηκαν, δύο από το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών και δύο από ξένους ανεξάρτητους οίκους, δεν εντόπισαν οτιδήποτε μεμπτό, επιλήψιμο ή ύποπτο, ούτε ζημία του Δημοσίου. Και είναι επιεικώς περίεργο ότι η ύπαρξη των εκθέσεων αυτών αποσιωπήθηκε στην δεύτερη Εξεταστική Επιτροπή. Όπως επίσης και το γεγονός, ότι μόλις τώρα, ζητείται η διενέργεια επιπρόσθετων εκτιμήσεων.
5. Αφού άρχισε η δικαστική έρευνα και προκλήθηκε ο σχετικός θόρυβος η Κυβέρνηση αποφάσισε τότε αφενός την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και αφετέρου την ανάκληση των αποφάσεων περί κυριότητας των εν λόγω περιοχών ώστε να μην υπάρχει έστω και υπόνοια βλάβης του δημοσίου συμφέροντος. Προς την κατεύθυνση αυτή κινήθηκαν επίσης χωρίς παρέκκλιση και με αυστηρή τήρηση της νομιμότητας όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί.
6. Την πολιτική ευθύνη την ανέλαβα ευθέως σε ομιλία μου στην συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ της 16.12.2008. Φρονώ ότι είναι χρέος του εκάστοτε Πρωθυπουργού να αναλαμβάνει την αντικειμενική πολιτική ευθύνη για οτιδήποτε απασχολεί το δημόσιο βίο, έστω και αν πιστεύει ότι ούτε κατ΄ ελάχιστον υφίστανται επιλήψιμες συμπεριφορές από πλευράς πολιτικών προσώπων.
Κύριε Πρόεδρε
Στο θέμα αυτό δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Εύχομαι και ελπίζω η υπό την προεδρία σας Επιτροπή να αναζητήσει την αλήθεια. Και πάντως να αποφύγει τις μικροκομματικές σκοπιμότητες, την σπίλωση προσωπικοτήτων και την απόπειρα κατασκευής επικοινωνιακών τεχνασμάτων. Δηλαδή παθογόνων φαινομένων που δυστυχώς καθόλου σπάνια επαναλαμβάνονται στο δημόσιο βίο μας».

Εσκεμμένα ξεχνάει ο κ.Σαμαράς οδηγία της Ευρωπαικής Ένωσης απο το 2004 για απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.

Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση του κ.Σαμαρά για την συνεχιζόμενη απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών Δημοσίας χρήσης όπου ζητούσε απο τον κ.Παπανδρέου να δώσει μεγαλύτερη μεταβατική περίοδο για να εκτονωθεί η κρίση όπως υποστηρίζει.(Διαβάστε ολόκληρη την δήλωση του κ.Σαμαρά http://www.nd.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=65829&Itemid=92)

Ο κ.Σαμαράς συμπεριφέρεται λές και δεν υπήρχε πρίν απο ένα χρόνο κυβέρνηση Καραμανλή για περίοδο έξι χρόνων.Και το λέμε αυτό διότι ξεχνάει οτι απο τον Ιούνιο του 2004 υπάρχει οδηγία της Ευρωπαικής Ένωσης όπου η χώρα μας υποχρεούται να καταργήσει όλα τα ελεύθερα επαγγελματα και ανάμεσα σε αυτά φυσικά είναι και των ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας χρήσης.Μάλιστα ο τότε υπουργός της Οικονομίας έιχε δημιουργήσει και επιτροπή για τις επιπτώσεις που θα υπήρχαν στην αγορά με την απελευθέρωση των επαγγελμάτων.

Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε οτι η οδηγία εντάσσονταν στη διαδικασία οικονομικών μεταρρυθμίσεων που εξήγγειλε τότε το 2004 το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Λισαβόνας για τη μεταμόρφωση της Ευρωπαϊκής Ενωσης με ορίζοντα το 2010 δηλαδή φέτος.(Διαβάστε το άρθρο του Βήματος στις 27 Ιουνίου 2004 http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=159767&ct=75&dt=27/06/2004)

Τέτοιες δηλώσεις δείχνουν οτι ο κ.Σαμαράς δεν έχει καταλάβει οτι οι πολίτες πλέον είναι υποψιασμένοι και έχουν και καλή μνήμη πλέον.

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Μειωμένα τα νέα τέλη κυκλοφορίας για το 2010.Συνεπής η κυβέρνηση με την περσινή της δήλωση.

 ".........Για το λόγο αυτό, και δεδομένου ότι η καταβολή των τελών κυκλοφορίας για το 2010 ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, το Υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να εξετάσει το ζήτημα στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα και να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις για τα τέλη κυκλοφορίας του 2011........."Πέρυσι στις 29/12/2009 σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών είχε πεί ο κ.Παπακωνσταντίνου για επανεξέταση των τελών για το 2010.Έτσι και έγινε διαβάζοντας τις νέες μειωμένες τιμές των τελών κυκλοφορίας.(Διαβάστε την ανακοίνωση του Υπ.Οικονομικών στις 29/12/2009 http://www.minfin.gr/portal/el/resource/contentObject/id/57e6a248-49f2-4dd3-a2f0-a209633c40b5)

Πρίν απο λίγο ανακοινώθηκε το νέο απλοποιημένο πλαίσιο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας, με το οποίο αναιρούνται οι τέσσερις διαφορετικές κλάσεις ταξινόμησης και το οποίο οδηγεί σε μείωση των τελών κυκλοφορίας για 3,2 εκ. κατόχους αυτοκινήτων.

Για την αναμόρφωση του πλαισίου συστήθηκε Διυπουργική Επιτροπή και συνεκτιμώντας τις προτάσεις της, το νέο σύστημα τελών κυκλοφορίας του 2011, έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

1. Την κατάργηση του κριτηρίου της παλαιότητας. Για όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα που θα έχουν ταξινομηθεί έως και την 31-12-2010 (και για τις μοτοσυκλέτες, ασχέτως ημερομηνίας ταξινόμησης) θεσπίζεται ενιαία κλίμακα υπολογισμού με βάση τον κυβισμό του κινητήρα τους.

2. Την υιοθέτηση του κριτηρίου του κυβισμού αλλά με πιο αναλογικό τρόπο. Δημιουργείται μια πιο δίκαιη και αναλογική κλίμακα τελών κυκλοφορίας με την προσθήκη νέων κλιμακίων κυβισμού, προκειμένου το σύστημα να γίνει πιο αποτελεσματικό και να ανταποκριθεί περισσότερο στις συνθήκες της αγοράς, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια.

3. Την ενσωμάτωση του χωριστού ειδικού φόρου μεγάλου κυβισμού στα τέλη. Πρόκειται για τον ειδικό φόρο μεγάλου κυλινδρισμού κινητήρα για όλα τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες άνω των 1.929 κ.εκ., που είχε προβλεφθεί με το ν. 3775/2009. Τα τέλη κυκλοφορίας 2011 συμπεριλαμβάνουν τον τυχόν ειδικό φόρο οχημάτων μεγάλου κυβισμού.

Έτσι, τα νέα τέλη κυκλοφορίας έτους 2011, σε σύγκριση και με τις συνολικές επιβαρύνσεις των οχημάτων για το 2010, διαμορφώνονται ως εξής:

 


 (Περαιτέρω ανάλυση της διαφοράς των τελών κυκλοφορίας του 2011 σε σχέση με το 2010, ανάλογα με την κλάση των οχημάτων, παρατίθεται στον πίνακα στο τέλος του εγγράφου).

Την αναλογική ελάφρυνση για μεγάλο αριθμό οχημάτων. Από την σύγκριση των τελών του 2011 σε σχέση με το 2010 προκύπτει ότι πάνω από 3.180.000 κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσικλετών έχουν μείωση από 12-330 ευρώ (το 65% του συνόλου), ενώ οι υπόλοιποι έχουν αύξηση η οποία σε απόλυτους αριθμούς δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη και κυμαίνεται μεταξύ 16-88 ευρώ ετησίως. Μεγαλύτερη αναλογικά μείωση έχουν τα μικρή και μεσαίας κατηγορίας αυτοκίνητα.

4. Την περιβαλλοντική κατεύθυνση για τις νέες ταξινομήσεις αυτοκινήτων. Αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να έχει η φορολόγηση του αυτοκινήτου στην κατεύθυνση της μείωσης των περιβαλλοντικών του επιπτώσεων,  τα τέλη κυκλοφορίας όλων των επιβατικών ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων που θα  ταξινομηθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1/1/2011 και μετά, συνδέονται αποκλειστικά με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα του κάθε οχήματος (γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο). Η σύνδεση αυτή ισχύει για όλα τα αυτοκίνητα ασχέτως τεχνολογίας (βενζινοκίνητα, υβριδικά, πετρελαιοκίνητα κλπ). Αυτό εκτιμάται ότι θα έχει σαν αποτέλεσμα τη στροφή των καταναλωτών σε πιο «καθαρής τεχνολογίας» οχήματα με αντίστοιχες θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Τα περισσότερα κράτη μέλη της Ε.Ε. έχουν ήδη εισαγάγει φορολογικό σύστημα αυτοκινήτων (τέλη κυκλοφορίας και τέλη ταξινόμησης) που συνδέεται ολικώς ή μερικώς με τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

Έτσι, τα τέλη κυκλοφορίας των επιβατικών αυτοκινήτων που θα ταξινομηθούν μετά την 1/1/2011 είναι τα εξής:



Είναι χαρακτηριστικό ότι με την παραπάνω κλίμακα, τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται περαιτέρω για μεγάλο αριθμό οχημάτων τα οποία ενσωματώνουν «καθαρές τεχνολογίες». Αντίστοιχα, όπως είναι λογικό, τα τέλη αυξάνονται για όλα εκείνα τα αυτοκίνητα των οποίων οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είναι υψηλές. 
5. Αποκλειστική σύνδεση των τελών κυκλοφορίας των ΤΑΧΙ που θα ταξινομηθούν στην Ελλάδα μετά την 1/1/2011 μόνο με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ως εξής:




Η διαφορά των τελών κυκλοφορίας των ΤΑΧΙ σε σχέση με τα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης οφείλεται στο γεγονός ότι, τα οχήματα αυτά είναι επαγγελματικά και διανύουν ετησίως πολλαπλάσιες αποστάσεις από αυτές των επιβατικών, με αποτέλεσμα την εξαιρετικά μεγαλύτερη περιβαλλοντική επιβάρυνσή τους.

6. Όσον αφορά στα υπόλοιπα οχήματα (φορτηγά ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης, λεωφορεία, κλπ), θα υπάρχει αύξηση κατά μέσο όρο 10%  σε σχέση με το 2010. Σημειώνεται ότι τα εν λόγω τέλη δεν έχουν αυξηθεί από το 2009.

Tα παραπάνω μέτρα αποτελούν ένα σύστημα δίκαιο και λειτουργικό, που θα αφήσει παράλληλα το χρονικό περιθώριο αναγκαίας προσαρμογής της αγοράς αυτοκινήτου στη χώρα μας στην κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος. Οι παραπάνω ρυθμίσεις, θα κατατεθούν στη Βουλή των Ελλήνων, τις αμέσως επόμενες ημέρες.
ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2011 ΕΝΑΝΤΙ ΤΕΛΩΝΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΥΒΙΣΜΟΥ ΕΤΟΥΣ 2010

 

Παραπέμπτονται άλλοι τρέις εφοριακοί του ΣΔΟΕ Αττικής για φακελλάκι 200.000 Ευρώ.

Στο πειθαρχικό συμβούλιο του Υπουργείο Οικονομικών με το ερώτημα της αργίας παραπέμπτονται και θα απολογηθούν  τις επόμενες ημέρες άλλοι τρείς εφοριακοί του ΣΔΟΕ Αττικής αναμεσά τους και ένας προιστάμενος μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους απο τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας για παθητική δωροδοκία.

Η υπόθεση αφορά καταγγελία ενός μεσίτη πολυτελών κτιρίων της Αττικής απο τον οποίο οι τρείς κατηγορούμενοι ζήτησαν φακελλάκι 200.000 ευρώ ώστε να σβήσουν μεγάλες οφειλες που είχε στην Εφορία.Στελέχη των εφοριακών αναφέρουν οτι μετά την επ'αυτοφόρω σύλληψη του του επί χρόνια πρόεδρο των εφοριακών στα Ιόνια νησιά, Γιάννη Μέξα και τριών συναδέλφων του τα φαινόμενα επίορκων εφοριακών τείνουν να λάβουν την μορφή χιονοστιβάδας.Για την ιστορία να αναφέρουμε οτι ο κ.Μέξας είναι χρόνια μεγάλο συνδικαλιστικό στέλεχος της ΠΑΣΚΕ.

 Αυτό όμως που προκαλεί οργή και δείχνει την διαφθορά και την διαπλοκή που υπάρχει στο επάγγελμα των εφοριακών είναι οτι ενω η υπόθεση έχει αποκαλυφτεί εδώ και μήνες μόνο ένας απο τους τρείς έχει μετακινηθεί απο το ΣΔΟΕ,ενω οι άλλοι δύο παραμένουν μέχρι σήμερα στην θέση τους.Να επισημανουμε επίσης οτι οι υπαλληλοι παραμένουν στην θέση τους ενώ διώκονται ποινικά και θα περάσουν τις επόμενες μέρες απο το πειθαρχικό.

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Οι ιδιοκτήτες των φορτηγών συνεχίζουν τον "δίκαιο" αγώνα τους με κάθε μαφιόζικο μέσο.Δείτε το video με την δολιοφθορά στα λάστιχα του βυτιοφόρου.

Και ο "δίκαιος" αγώνας των ιδιοκτητών φορτηγών Δημοσίας χρήσης συνεχίζεται με κάθε μέσο και χωρίς κανένα ενδοιασμό μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών με εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, με στόχο να βρεθεί λύση, κοινά αποδεκτή, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβήματα με τις ελλείψεις βασικών προιόντων στην αγορά μετά τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών Δημοσίας χρήσης.

Στο video που ακολουθεί θα δείτε πως οι ιδιοκτήτες φορτηγών φροντίζουν τον "δίκαιο" αγώνα τους έτσι ώστε η τροφοδοσία της αγοράς καυσίμων να γίνεται απρόσκοπτα.Καθημερινά βλέπουμε τον κ.Τζωρτζάτο στα βραδυνά τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων να καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες και απο την άλλα καθημερινά βλέπουμε τέτοιες σκηνές με δολιοφθορές απο ιδιοκτήτες φορτηγών με την λογική της μαφίας που υπάρχει στο επάγγελμα.

Αυτό που δεν περίμενε ο ιδιοκτήτης φορτηγού που έσκασε τα λάστιχα του βυτιοφόρου ήταν η καταγραφή του απο κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης όπου τον κατέγραψε να τοποθετεί καρφία στα λάστιχα του βυτιοφορου την ώρα που ανεφοδίαζε το συγκεκριμένο πρατήριο.(Δείτε το video απο το δελτίο του τηλεοπτικού σταθμου ALTER http://www.youtube.com/watch?v=fr7ZSOBqKd4)


 Τα επεισόδια όμως συνεχίστηκαν στην Θεσσαλονίκη το πρωί και πιο συγκεκριμένα στα διυλιστήρια Καλοχωρίου, με πρωταγωνιστές απεργούς, που προσπάθησαν να εμποδίσουν την έξοδο επιταγμένων βυτιοφόρων. Τα οχήματα τελικά μπορεσαν να εξέλθουν από τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ με τη συνοδεία περιπολικών, αλλά οι ιδιοκτήτες φορτηγών τα ακολούθησαν, προκειμένου να τα σταματήσουν στα διόδια Μαλγάρων.

Τελικά, με την παρέμβαση της αστυνομίας, πέρασαν από τα διόδια και κατευθύνθηκαν στην Κατερίνη, όπου ήταν και ο τελικός προορισμός. Οι ιδιοκτήτες φορτηγών κατήγγειλαν ότι τα συγκεκριμένα βυτιοφόρα ήταν υπέρβαρα και γι’ αυτό τα ακολούθησαν μέχρι τα διόδια, όπου υπάρχει πλάστιγγα για μεγάλα οχήματα.

Και "δίκαιος" αγώνας των ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας χρήσης συνεχίζεται πάντα με τις ανάλογες μαφιόζικες δολιοφθορές.

Τόσες δεκαετίες οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ. κλέβανε τους πολιτες με την φορολογησή τους,τώρα κλείνουν δρόμους και λιμάνια.



Φορολογική συνείδηση,φορολόγηση,δίκαια φορολόγηση είναι κάποιες έννοιες οι οποίες έγιναν τον τελευταίο χρόνο κατανοητές απο τους ιδιοκτήτες φορτηγών Δημοσίας Χρήσης.Για του λόγου το αληθές διαβάστε πιο πάνω την φορολογία εισοδήματος που είχανε μέχρι πρίν ένα χρόνο απο όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις .Κυβερνήσεις οι οποίες με πελατειακή σχέση αφήνανε τους ιδιοκτήτες φορτηγών Δημοσίας Χρήσης να αλωνίζουνε όπως θέλανε στην φορολογία εισοδηματός τους.(Διαβάστε την εγκύκλιο http://www.anaconda.gr/database/anapublish/art2.php?artid=2182&title=%D0%CF%CB.1164/12.11.08&print=1)

Ξεχνάνε οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δημοσίας Χρήσης οτι τόσες δεκαετίες ουσιαστικά με την προκλητική φορολογησή τους κλέβανε τους υπόλοιπους πολίτες αυτής της χώρας είτε λέγονταν μισθωτοί είτε λέγονταν συνταξιούχοι ή κάτι άλλο.

Και έχουν το θράσσος να κλείνουν λιμάνια και δρόμους για να γλιτώσουν όπως λένε την περιουσία τους.Ποιά περιουσία?Αυτή που δημιουργήθηκε με το να μην πληρώνουν τους φόρους τους αναλογικά τόσες δεκαετίες?Ο πίνακας  είναι αποκαλυπτικος.Να επισημάνουμε επίσης οτι τα εισοδήματα αυτά δεν δικαιολογούν την μέχρι πρότεινος αξία των αδειών δηλαδη 200000 ευρώ ή 300000 ευρώ.

Αντιθέτως δείχνει περίτρανα οτι οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δημοσίας Χρήσης δημιουργήσανε αυτή την περιουσία κλέβοντας τους υπόλοιπους πολίτες με την ευθύνη πάντοτε των προηγούμενων πελατειακών κυβερνήσεων.

Για αυτό και η κοινωνία είναι απεναντί τους.Διότι εξαιτίας τους τα ράφια των σούπερ-μάρκετ αδειάζουν,οι κερδοσκόποι παραμονεύουν για να αυξήσουν τις τιμές,σε μια περιόδο δύσκολη ιδιαίτερα για τους πολίτες που έχουν χαμηλό εισόδημα.

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Η επιτροπή κεφαλαιοαγοράς επέβαλε με καθυστέρηση τριών ετών πρόστιμο στην EUROMEDICA A.E. αλλά και σε άλλες εταιρείες με μικρότερα ποσά.


Το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς συντασσόμενο στο πνεύμα των ημερών επέβαλε πρόστιμα σε εταιρείες σχετικά με παραβιάσεις της νομοθεσίας. (Διαβάστε ολοκληρη την ανακοίνωση http://www.hcmc.gr/photos/nea/files/23.9.2010_563_.pdf)


  • Επέβαλε πρόστιμο, συνολικού ύψους 300.000 ευρώ, στην εταιρία "Euromedica ΑΕ Παροχής Ιατρικών Υπηρεσιών" και σε συνδεόμενα με αυτήν πρόσωπα, διότι, κατά το διάστημα 22.02.2007 έως 31.10.2007, διενήργησαν συναλλαγές, κατά τη διάρκεια του προγράμματος της αγοράς ιδίων μετοχών της ανωτέρω εταιρίας, με αποτέλεσμα τον τεχνητό επηρεασμό της τιμής της μετοχής, κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 7 του ν.3340/2005.
    Αναλυτικά, το ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς επέβαλε πρόστιμο 100.000 ευρώ στην εταιρία Euromedica ΑΕ, 30.000 ευρώ στην Axon Ντεβελόπμεντ Ανώνυμη Οικοδ., από 20.000 ευρώ στις εταιρίες Axon Holding SA και Ιατρικό Ινστιτούτο Υψηλής Τεχνολογίας Κρήτης Euromedica AE και από 10.000 ευρώ στους κ. Θωμά Λιακουνάκο και Axon Εμπορική Βιομηχανική Εκτύπωση ΑΕ, Sonak AEBE, Πρίσμα Τεχνολογική ΑΕ, Μυστράς Ανώνυμη Ετ. Επενδύσεων και Επιχειρηματικών Συμμετοχών, Κέρδος Εκδοτική ΑΕ, Αχαϊκή Βιομηχανία Υψηλής Τεχνολογίας ΑΕ.
    Για την ίδια υπόθεση, επιβλήθηκε πρόστιμο, ύψους 60.000 ευρώ, στην εταιρία Αxon ΑΧΕΠΕΥ, διότι δεν έλαβε προληπτικά μέτρα για την αποτροπή της ανωτέρω παραβατικής συμπεριφοράς, που προβλέπει ο νόμος.
  • Επέβαλε πρόστιμο, ύψους 40.000 ευρώ, στην εταιρία Σάος Ναυτιλιακή Εταιρία Σαμοθράκης, διότι δημοσιοποίησε εκπρόθεσμα την ετήσια οικονομική της έκθεση,για τη χρήση 2008, δεν προέβη σε έλεγχο απομείωσης της αξίας των πλοίων της για την ανωτέρω χρήση, σύμφωνα με τα Δ.Χ.Π.Α., με αποτέλεσμα οι οικονομικές της καταστάσεις να μην απεικονίζουν επακριβώς την οικονομική θέση και τις επιδόσεις της και δεν έχει δημοσιοποιήσει τις τριμηνιαίες οικονομικές καταστάσεις, καθώς και τα στοιχεία της περιόδου 01.01.2009-31.03.2009.
  • Επέβαλε πρόστιμο, ύψους από 12 .000 ευρώ στη Novator Cayman Limited και στη Novator One Limited Partnership, διότι δεν γνωστοποίησαν μεταβολές συμμέτοχών τους επί δικαιωμάτων ψήφου εισηγμένης στο ΧΑ εταιρίας, κατά παράβαση του π.δ.51/1992.
  • Επέβαλε πρόστιμο, ύψους 20.000 ευρώ, στον κ. Bjorgolfur Thor Bjorgolffsson, διότι γνωστοποίησε εκπρόθεσμα μεταβολές συμμετοχών του επί δικαιωμάτων ψήφου εισηγμένης στο ΧΑ εταιρίας, κατά παράβαση του π.δ.51/1992.
  • Επέβαλε πρόστιμο 5.000 ευρώ στην εταιρία "Axon Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ", διότι παρείχε πίστωση σε πελάτη, καθ' υπέρβαση των ορίων της σχετικής νομοθεσίας.
  • Επέβαλε πρόστιμο, ύψους 3.000 ευρώ, στην Τράπεζα Πειραιώς, διότι ως ενεχυρούχος δανείστρια δεν γνωστοποίησε μεταβολή συμμετοχής της επί δικαιωμάτων ψήφου εισηγμένης στο ΧΑ εταιρίας, κατά παράβαση του π.δ.51/1992.
  • Επέβαλε πρόστιμο, ύψους 3.000 ευρώ, στον κ. Ευάγγελο Ρούσσο, διότι γνωστοποίησε εκπρόθεσμα μεταβολή συμμέτοχής του επί δικαιωμάτων ψήφου εισηγμένης στο ΧΑ εταιρίας, κατά παράβαση του π.δ.51/1992
Το ερώτημα που γεννάται είναι εαν αυτά τα πρόστιμα θα εισπραχθούν κανονικά ή θα τους γίνει ένα είδος "περαίωσης" και θα την γλιτώσουν?

Οι πολίτες πλέον όμως δεν αντέχουν αυτή την κατάσταση,δηλαδή να υπάρχουν πρόστιμα τα οποία δεν πληρώνονται.Ας ελπίσουμε οτι σύντομα απο την επιτροπή κεφαλαιοαγοράς θα έχουμε ανακοινωση που θα λέει οτι τα ποσά αυτά εισπράχθηκαν κανονικά.

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Και άλλο προιόν της Careffour ακατάλληλο προς κατανάλωση σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ.Πρόκειται για κρέμα συκωτιού της Careffour.


Και άλλο προιόν το οποίο είναι ακατάλληλο προς κατανάλωση απο την Carrefour.Πιο συγκεκριμένα ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από την ελληνική επιχείρηση «Carrefour» για τη διακίνηση κρέμας συκωτιού, στην οποία έχει ανιχνευτεί Listeria monocytogenes.

Πρόκειται για κρέμα συκωτιού, σε συσκευασίες των 180gr, με εμπορική επωνυμία «κρέμας συκωτιού 180gr Carrefour (γαλλική περιγραφή προϊόντος: Mousse de foie a l� angienne Carrefour)», και ημερομηνίες λήξης έως και 03.10.2010. Το προϊόν παράγεται στη Γαλλία από τον προμηθευτή FR 22.093.01 CE.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από την ανωτέρω εταιρεία την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων και ήδη έχουν ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν (πάνω φωτογραφία), να μην το καταναλώσουν.

Προληπτική ανάκληση προιόντος καλαμποκιού της Carrefour λόγω ύπαρξης γυαλιού.Διαβάστε ποιές συσκευασίες πρέπει να αποφύγετε στο super market.


Σύμφωνα με ανακοινωσή του ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από την ελληνική επιχείρηση «Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ», για την προληπτική ανάκληση προϊόντος καλαμπόκι σε κονσέρβα, στο οποίο εντοπίστηκε κομμάτι γυαλιού σε μία από τις συσκευασίες.(http://www.efet.gr/)

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν καλαμπόκι σε κονσέρβα με την εμπορική επωνυμία «ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ CARREFOUR ΣΕ ΚΟΝΣΕΡΒΑ» σε συσκευασία των 300 gr, και «ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ CARREFOUR ΣΕ ΚΟΝΣΕΡΒΑ» σε πολυσυσκευασία 3 x 300 gr, με αριθμό παρτίδας L9209 016 03 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 31.08.2013, RMG042512.01, στοιχεία τα οποία αφορούν και στα δύο προϊόντα. Τα συγκεκριμένα προϊόντα, είναι γαλλικής προέλευσης, και διακινούνται από την ως άνω αναφερόμενη ελληνική επιχείρηση «Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ».

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, η απεικόνιση της απλής συσκευασίας φαίνεται πιο πάνω, να μην τα καταναλώσουν!!!

Η κρίση δεν αγγίζει τους εργαζόμενους της πρώην Ολυμπιακής που προσλαμβάνονται στην Ε.Ε.Τ.Τ. απολαμβάνοντας ευνοική μεταχείρηση.




Σε περίοδο κρίσης και που ακούμε καθημερινά για κλείσιμο επιχειρήσεων και απολύσεις εργαζομένων,αυτοί που δεν έχουν τίποτα να ανυσηχούν είναι οι υπάλληλοι της πρώην Ολυμπιακής με την ευνοική μεταχείρηση που έχουν εξασφαλίσει.

Και το λέμε αυτό διότι στο σημερινό ΦΕΚ που δημοσιεύουμε(ΦΕΚ 829/02-09-2010 http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wGYK2xFpSwMnXdtvSoClrL8HOK_ISbAaFh5MXD0LzQTLaM8BZk1sbae8knBzLCmTXKaO6fpVZ6Lx3UnKl3nP8NxdnJ5r9cmWyJWelDvWS_18kAEhATUkJb0x1LIdQ163nV9K--td6SIuXGrCD5uulFpX5tdZsWEhgoBkvHx2Gx9DMSMkkOO4TW9) ,αναφέρονται τα ονόματα των πρώην υπαλλήλων της Ολυμπιακής που μετατάσονται στην Ε.Ε.Τ.Τ.(Εθνική υπηρεσία τηλεπικοινωνιων και ταχυδρομείου).

Και αυτό συμβαινεί διότι έχει ψηφιστεί ο νόμος για την κοινωνική ενίσχυση των εργαζομένων της Ολυμπιακής όπου ουσιαστικά το "μάρμαρο" της συμφωνίας εργαζομένων-Βγενόπουλου-Χατζηδάκη την πληρώνουμε τα κορόιδα,δηλαδή οι απλοί πολίτες.

Η οργή των πολιτών γίνεται ακόμη πιο μεγάλη όταν μαθαίνουμε μετά απο χρόνια οτι αυτή η συμφωνία στην πραγματικότητα έγινε για να πάρει μια καθαρή απο χρέη Ολυμπιακή ο Βγενόπουλος και για να προσπαθήσει αργότερα να αγοράσει την AEGEAN και να κάνει ιδιωτικό μονοπώλιο στις αερομεταφορές.

Το αντίτιμο για τους εργαζόμενους έτσι ώστε να μην αντιδράσουν έντονα ήτανε ο νόμος για την κοινωνική ενίσχυση των εργαζομένων της Ολυμπιακής(Νόμος 3717/2007 http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bcc26661-143b-4f2d-8916-0e0e66ba4c50/K-OLYMPI-PAP.pdf).

Το εξοργιστικό όμως είναι οτι και αυτές τις συμφωνίες των εργαζομένων τις πληρώνουμε πάλι εμείς τα κορόιδα.

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Εκτός γραμμής ΝΔ ο κ.Καμμένος πρίν απο λίγο στην βουλή.Δεν ψήφισε επι της αρχής τον νόμο για τις μεταφορές.Διαβάστε την ομιλία του.

Χθές ο κ.Σαμαράς διέγραψε τον κ.Σκυλακάκη γιατί είχε μια άποψη για την οικονομία που ήταν κοντά στην πραγματικότητα.Σήμερα ο κ.Καμμένος παραβιάζοντας την γραμμή του κόμματός του,καταψήφισε επι της αρχής το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των μεταφορών λέγοντας μεταξύ άλλων τα έξης στο κοινοβούλιο πρίν απο λίγο:

".......Επειδή, λοιπόν, εγώ θεωρώ ότι αυτό είναι το κορυφαίο θέμα και επειδή υπηρέτησα ως Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, συνεργαζόμενος με όλους τους συναδέλφους από όλα τα κόμματα και βλέπω εδώ πέρα ότι το ευρύτερο σχέδιο είναι να διαλυθεί ο ιστός της ελληνικής κοινωνίας, των ελληνικών νησιών, του Έβρου και διαφωνώ, εκτός από το άρθρο 14 και με το άρθρο 1 για τους συγκεκριμένους λόγους που σας είπα, για τα τουρκικά φορτηγά, για τις υπόλοιπες συμφωνίες που έχετε κάνει, θα ψηφίσω «όχι» και στην αρχή του νομοσχεδίου........." (Διαβάστε απο τα σημερινά πρακτικά της Βουλής ολόκληρη την ομιλία του κ.Καμμένου http://www.hellenicparliament.gr/Praktika/Synedriaseis-Olomeleias)

Αντιλαμβανόμαστε όλοι μας οτι ο κ.Καμμένος ψήφισε εκτός γραμμής κόμματος και το ερώτημα που γεννάται είναι εάν θα έχει την ίδια τύχη με τον κ.Σκυλακάκη.Δηλαδή το ξήλωμα του "πουλόβερ" έχει μάρκα "Μπακογιάννη" ή θα υπάρξουν και άλλες μάρκες για ξήλωμα?

Απλά να υπενθυμίσουμε οτι ο κ.Καμμένος στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ είχε κρατήσει ίσες αποστάσεις και απο τους τρείς τότε υποψήφιους προέδρους ενω ήτανε γνωστό οτι ήταν υποστηρικτής της οικογένειας Μητσοτάκη.Ισως τελικά αυτό να τον βοηθήσει και να πάρει μόνο μια "κίτρινη κάρτα" και οχι απ'ευθείας "κόκκινη κάρτα" που σημαίνει και διαγραφή απο το κόμμα.

Και το ξήλωμα του "πουλόβερ" συνεχίζεται...

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Η αστυνομία συνέλαβε τον επικεφαλής κλιμακίου του ΣΔΟΕ στα Ιόνια νησιά για φακελλάκι.Σε εξέλιξη η προσπάθεια σύλληψης των άλλων δυο συνεργών του.


Είναι πολύ δύσκολο για κάποιους που έχουν μάθει τόσα χρόνια στα φακελλάκια να τα ξεκόψουν μονομιάς και να γίνουν απο την μια μέρα στην άλλη σωστοί υπάλληλοι.

Απόδειξη η κοινή ανακοίνωση πρίν απο λίγο του υπουργείου Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη όπου αναφέρεται στο κλιμάκιο του ΣΔΟΕ που έκανε τις τελευταίες ημέρες ελέγχους στα Ιόνια νησιά, αναζητώντας φορολογούμενους με χαρακτηριστικά υψηλής και πολυτελούς διαβίωσης, όπως οι ιδιοκτήτες σκαφών, βιλών και πισινών.(Διαβάστε την ανακοίνωση http://www.yptp.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=3274&Itemid=447&lang = )

Αλλά αντί να κάνουν αυτό που στην πραγματικότητα τους έχουν αναθέσει οι πολίτες,αυτοί προτίμησαν να ζητήσουν φακελάκι 30.000 ευρώ για να μην κάνουν έλεγχο σε πισίνες της Κέρκυρας.

Πιο συγκεκριμένα κατά τους ελέγχους, εντόπισαν κατασκευαστική εταιρεία με ειδίκευση στις πισίνες και απέσπασαν από το ηλεκτρονικό της αρχείο σημαντικά στοιχεία για πολίτες που είχαν αποκτήσει πισίνες. Αντί όμως να ολοκληρώσουν τους σχετικούς ελέγχους με διασταύρωση των στοιχείων, επέλεξαν να διαπραγματευτούν την επιστροφή της πολύτιμης δισκέτας στην κατασκευαστική εταιρεία, έναντι 30.000 ευρώ.

Το «ραντεβού» για τη συνάντηση κλείστηκε για το μεσημέρι της Τρίτης, ωστόσο η κατασκευαστική εταιρεία ενημέρωσε την Ασφάλεια, με αποτέλεσμα την παρέμβαση της αστυνομίας και τη σύλληψη του επικεφαλής του κλιμακίου, ο οποίος μάλιστα έχει και έντονη συνδικαλιστική δράση. Πρόκειται για τον επί χρόνια πρόεδρο των εφοριακών στα Ιόνια νησιά, Γιάννη Μέξα, ο οποίος, με εντολή των σημερινών αρμόδιων, μετατέθηκε πρόσφατα στο ΣΔΟΕ. Ο κ. Μέξας είναι εξέχον συνδικαλιστικό στλελεχος της ομοσπονδίας εφοριακών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού και αναζητούνται οι συνεργοί του. Τελευταίες πληροφορίες απο το site protothema.gr αναφέρουν ότι διέφυγαν με σκάφος από το νησί, καταδιωκόμενοι από την αστυνομία, προς άγνωστη κατεύθυνση.

Το ξήλωμα του "πουλόβερ" συνεχίζεται στην ΝΔ.Πρίν απο λίγο ο κ.Σαμαράς διέγραψε τον Ευρωβουλευτή κ.Σκυλλακάκη.


Ο κ.Σαμαράς διέγραψε πρίν απο λίγο τον Ευρωβουλευτή της ΝΔ κ.Θόδωρο Σκυλλακάκη μετά απο τις δηλώσεις του σήμερα το πρωί για την οικονομία στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑFM.(Διαβάστε την ανακοίνωση http://www.nd.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=65614&Itemid=309)


Οπού ουσιαστικά είχε διαφορετική άποψη απο αυτή του κ.Σαμαρά.Πιο συγκεκριμένα ερωτόμενος ο κ.Σαμαράς στην ΔΕΘ απο την δημοσιογράφο κ.Ταβουλάρη ανέφερε οτι σύμφωνα με το δικό του πρόγραμμα το έλλειμα θα είχε μηδενιστεί στο τέλος του 2011 και όχι στο 2,6% όπως υποστηρίζει η Ελληνική κυβέρνηση μαζί με την τρόικα.

Είπε ο κ.Σαμαράς"Να πάμε στο συνολικό έλλειμμα. Το δικό μας το πρόγραμμα μηδενίζει το συνολικό έλλειμμα στο τέλος του ΄11. Με το Μνημόνιο στο τέλος του ΄14 θα έχουμε ακόμα έλλειμμα 2,6%. " (Διαβάστε την συνέντευξη Τύπου στην ΔΕΘ http://www.nd.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=65568&Itemid=157)

Ουσιαστικά αυτό που είπε είναι το αυτονόητο δηλαδή οτι αυτά που λέει ο κ. Σαμαράς δεν είναι εφικτά και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.Αλλά ο λόγος της διαγραφής ήτανε πρόσχημα.Μιας και φαίνεται οτι είναι προγεδιεγραμμένο το ξήλωμα του πουλόβερ απο τον κ.Σαμαρά.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Σκυλλακάκης διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας στο Υπουργείο Εξωτερικών. Διετέλεσε Ειδικός Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ για την Κλιματική Αλλαγή. Από το 2003 έως το Φεβρουάριο του 2006 ήταν Αναπληρωτής Δημάρχου Αθηναίων, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, καθώς και Πρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής.Και σε όλες αυτές τις ιδιότητες ήτανε πάντοτε κοντά στην κ.Ντόρα Μπακογιάννη.

Και για την ιστορία παρόμοιες δηλώσεις σαν την σημερινή είχε κάνει στις 9 Σεμπτεμβρίου ο κ.Σκυλλακάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό FLASH και συγκεκεριμένα σε συνεντευξη που είχε δώσει στον κ.Κύρτσο.

Και το ξήλωμα του πουλοβέρ έχει και συνέχεια!!!!

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Μέχρι 30 Νοεμβρίου η υποβολή αιτήσεων πρός τον ΟΑΕΔ για την καταβολή του ειδικού εποχικού επιδόματος.Δείτε αναλυτικά τα επαγγέλματα.



Ξεκίνησε ήδη απο την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους στον ΟΑΕΔ, για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου.

Οι δικαιούχοι θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, είτε στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) και τις Τοπικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης αλλά και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) , εντός των συγκεκριμένων προθεσμιών.

Η πίστωση του επιδόματος στους δικαιούχους εκτιμάται ότι θα ολοκληρώνεται μετά την πάροδο 15 κατά μέσο όρο εργάσιμων ημερών από την έγκριση της αίτησης.

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι εργαζόμενοι των παρακάτω κατηγοριών: Οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, πλινθοποιοί, αγγειοπλάστες, δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, μουσικοί μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων, υποδηματεργάτες, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστές εκσκαπτικών-ανυψωτικών- οδοποιητικών-γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιοί, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτες.

Ταυτοχρόνως οι συνταξιούχοι την 10/9/2010, που κατά το έτος 2009 ασκούσαν ένα από τα παραπάνω επαγγέλματα και έχουν τις προϋποθέσεις για την λήψη του βοηθήματος έτους 2010, δικαιούνται το εποχικό βοήθημα εφ’ όσον η σύνταξη που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερη από την κατώτερη σύνταξη που χορηγεί το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και, η οποία για το έτος 2010 ανέρχεται στο ποσό των 486,84 €.

Όσοι καθίστανται συνταξιούχοι από 11/9/10 και μετά, και πληρούν τις προϋποθέσεις, είναι δικαιούχοι του βοηθήματος.

Αναλυτικά το ύψος του βοηθήματος και οι προϋποθέσεις χορήγησής του ανά κατηγορία είναι οι εξής:


Πληροφορίες για τη διαδικασία υποβολής της αίτησης και των σχετικών δικαιολογητικών οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν στον δικτυακό τόπο του Οργανισμού, http://www.oaed.gr/Pages/SN_1161.pg.

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Στημένο το ρεπορτάζ του Γιώργου Σαραντάκου στο βραδυνό δελτίο ειδήσεων του MEGA για τις τιμές των καυσίμων μετά το πλαφόν.


Στημένο ήταν το ρεπορτάζ του βραδυνού δελτίου ειδήσεων του MEGA για τις σημερινές τιμές των καυσίμων.Πιο συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος Γιώργος Σαραντάκος ανέφερε οτι σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών η σημερινή τιμή της αμόλυβδης είχε ξεπεράσει την τιμη του πλαφόν που ήταν 1,473 το λίτρο και είχε φτάσει πανω απο το 1,50Ευρώ δείχνοντας μάλιστα την τιμή σε ένα πρατήριο της Λεωφόρου Κηφησίας.Εκανε επίσης μια αναφορά στο ρεπορτάζ του για τις τιμές του νομού Λασιθίου,Κέρκυρας,Κεφαλλονιάς,Σάμου και Ρεθύμνου οι οποίες ήτανε πολύ πάνω απο το 1,50 Ευρώ.(Δείτε το video του MEGA http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=17650&video=0#toppage).

Αυτό όμως το οποίο εσκεμμένα δεν είπε είναι οτι το πλαφόν στον Νομο Αττικής ήταν διαφορετικό απο αυτό των νομών Λασιθίου,Κέρκυρας,Κεφαλλονιάς,Σάμου και Ρεθύμνου.Ενω δηλαδή στην Αττική το πλαφόν ήταν 1,473 Ευρώ, στους άλλους νομούς ήτανε 1,545 Ευρώ και 1,561 ευρώ αναλόγως σε ποιά ζώνη είναι ο νομός.Δηλαδή ακόμη και με το πλαφόν η τιμή σε αυτούς τους νομούς ήτανε παραπάνω απο 1,50 Ευρώ.(Διαβάστε την ανάκοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης με τις τιμές του πλαφόν ανα ζώνη http://www.ypoian.gr/?p=2028)
Οπότε η σύγκριση της τιμής του πλαφόν του Ν.Αττικής με την τιμή της βενζίνης στους άλλους νομούς ήτανε στημένη για να δείξει οτι οι τιμές των καυσίμων στην Αττική,στην πλειοψηφία τους,ήτανε πάνω απο 1,50 ευρώ.

Το παρατηρητήριο τιμών όμως διαψεύδει τον κ.Σαραντάκο και αποκαλύπτει οτι το ρεπορτάζ του ήτανε στημένο.Δείτε παρακάτω τις σημερινές μέσες τιμές στον νομό Αττικής.


Ο Γιώργος Σαραντάκος είναι ένας πολύ έμπειρος δημοσιογράφος για να κάνει τέτοιο χοντρό λάθος.Οπότε αυτό που φαίνεται είναι οτι ο κ.Ρόβλιας είναι ανεπιθύμητος στο MEGA παρόλο τις συχνές εμφανίσεις του.

Αυτό όμως που περιμένει ο πολίτης αυτής της χώρας είναι απο επαγγελματίες δημοσιογράφους μια αντικειμενική ενημέρωση που να μην υπηρετεί τα συμφέροντα του τηλεοπτικού καναλιού.

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Με υπογραφή Σουφλιά η ΕΛΛΑΚΤΩΡ(ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε.) αύξησε τα διόδια σε περίοδο κρίσης στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος-Καλαμάτα.


Αντιλαμβανόμαστε όλοι μας οτι τα καρτέλ στην Ελλάδα ζούν και βασιλεύουν.Σε ένα τέτοιο καρτέλ θα αναφερθούμε σήμερα.Ανήκει στον κατασκευαστικό τομέα και είναι αυτο του κ.Μπόμπολα με τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Στον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ ανήκει η εταιρεία ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε.Σε ανακοίνωση της εταρείας υπάρχει αναφορά για αυξηση των διοδίων.Πιο συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

"Με βάση τα προβλεπόμενα από τη Σύμβαση Παραχώρησης του Εργου «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και Κλάδος Λεφκτρο –Σπάρτη» (νόμος 3559/2007), από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 14 προς Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010 (ώρα 0:00 της 15/9/2010) οι τιμές διοδίων διαμορφώνονται ως ακολούθως:

Πράγματι είναι εξοργιστικό σε περίοδο κρίσης να υπάρχουν αυξήσεις διοδίων.Αλλά "ευτυχώς" για αυτό είχε φροντίσει ο κ.Σουφλιάς ο οποίος είχε υπογράψει μαζί με τον κ.Μπόμπολα την συγκεκριμένη σύμβαση παραχώρησης(νόμος 3559/2007).


Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι επίσης η παρουσία του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ σε όλα τα μεγάλα έργα και με υπογραφή τις περισσότερες φορές του κ.Σουφλιά.Σύμτωση λέτε ή κάτι άλλο?

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" τρομοκρατεί τους πολίτες με τα άρθρα της αλλά και ενισχύει τις θέσεις των κερδοσκόπων που θέλουν να χρεωκοπήσει η Ελλάδα.


Γίνεται όλο και πιο αντιληπτό οτι ο ρόλος των δημοσιογράφων και των εκδοτικών συγκροτημάτων δεν είναι μόνο η ενημέρωση των πολιτών αλλά και η στήριξη συμφερόντων τα οποία κατα καιρούς αλλάζουν.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος του Πρωθυπουργού κ.Παπανδρέου με τον δημοσιογράφο κ.Σώκο της Ελευθεροτυπίας.Και αυτό το αναφέρουμε γιατί ο κ.Σώκος με ανακριβή στοιχεία υπηρετεί αυτός όπως και η εφημερίδα στην οποία εργάζεται άλλα συμφέροντα απο αυτά της ενημέρωσης.Ουσιαστικά οι αναφορές της Ελευθεροτυπίας είναι βούτυρο στο ψωμί των κερδοσκόπων που αποσκοπούν στην χρεωκοπία της Ελλάδας και κατ'επέκατση της Ευρωζώνης.


Π. ΣΩΚΟΣ («ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»): Κύριε Πρόεδρε, παρουσιάσατε και χθες και προ ολίγου, μια αισιόδοξη εικόνα για τη μείωση του ελλείμματος. Όμως υπάρχει μια υστέρηση εσόδων της τάξης των 3.2 δις ευρώ, η ύφεση βαθαίνει με ρυθμό 3,7, ανάπτυξη δεν υπάρχει.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι για να πιάσετε το στόχο της μείωσης του ελλείμματος το 2010, που έχετε θέσει, πρέπει να πληρώσουν και πάλι αυτοί που δεν φταίνε για την κρίση και οι οποίοι, σύμφωνα με αυτά που λέγατε προεκλογικά, δεν θα πλήρωναν.

Την ίδια στιγμή, επειδή είπατε και για «μετρολογία», ακούμε ότι η «τρόικα» έρχεται αύριο και θα ζητήσει ένα νέο σχέδιο περικοπής των μισθών. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδο, γιατί οι μισθωτοί και οι εργαζόμενοι δεν έχουν να πληρώσουν.

Το ερώτημά μου είναι, μήπως η λύση της αναδιάρθρωσης του χρέους πλέον είναι πιο κοντά από κάθε άλλη φορά; Σκέφτεστε και με ποιες προϋποθέσεις να προχωρήσετε σε αυτή την έξοδο;

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Θα ξεκινήσω από το τελευταίο που είπατε. Η λογική της αναδιάρθρωσης του χρέους, ουσιαστικά δηλαδή το να είχαμε πει κάποια στιγμή ότι προχωράμε σε στάση πληρωμών, θα ήταν καταστροφική για την οικονομία μας, για την αξιοπιστία μας, για το μέλλον μας. Τότε θα ήταν που θα μιλάγαμε, όχι για το δέκατο τρίτο και δέκατο τέταρτο μισθό, ή μάλλον για τη σύνταξη ή τον μισθό, αλλά θα μιλάγαμε για τον τρίτο και τον τέταρτο και τον πέμπτο μισθό στο δημόσιο τομέα.

Θα μιλάγαμε για την πιθανή κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος. Θα μιλάγαμε για τον αποπληθωρισμό των περιουσιών των Ελλήνων, σε τέτοιο βαθμό που θα ήταν μια τραγωδία για κάθε νοικοκυριό. Και αυτό ακριβώς αποφύγαμε. Άρα, δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση και κάναμε αυτό που κάναμε, ακριβώς για να μην μπούμε σε μια λογική χρεοκοπίας.

Σε ό,τι αφορά τα νέα μέτρα και πάλι να σας πω: δεν υπάρχουν νέα μέτρα. Υπάρχουν αυτά τα οποία αποτυπώνονται στη σύμβαση που έχουμε υπογράψει για τα 110 δις ευρώ, για τη στήριξη από το μηχανισμό, το μηχανισμός στήριξης όπως λέγεται, τον οποίο εμείς ζητήσαμε.

Βεβαίως, πέραν αυτών, είναι και οι προτεραιότητες τις οποίες εμείς θέτουμε. Βεβαίως θα κάνουμε μεγάλες αλλαγές στην παιδεία. Δεν μας έχει ζητήσει κανένας να κάνουμε αλλαγές στην παιδεία.

Εμείς το θέλουμε, γιατί ξέρουμε ότι αν δεν κάνουμε αλλαγές στην παιδεία, η Ελλάδα δεν θα έχει την ανάπτυξη που θέλουμε, τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Δεύτερον, απ’ ό,τι γνωρίζω, δεν είναι 3,5 δις η στέρηση, είναι περίπου 1,5 δις. Και όπως σας είπα, με το ρυθμό που πηγαίνουμε και με τα μέτρα τα οποία ήδη έχουμε πάρει, έχουμε κάθε πεποίθηση ότι θα φτάσουμε στο στόχο, όπως τον έχουμε αποτυπώσει, στο τέλος του 2010. Και αυτός είναι ένας άθλος για οποιαδήποτε κυβέρνηση, πόσο μάλλον για ελληνικές κυβερνήσεις, που πάντα υπερέβαιναν, σε καλές εποχές, τους προϋπολογισμούς. Δεν έχω ακούσει τίποτα για νέα περικοπή μισθού.

Αν εσείς έχετε κάποια πληροφόρηση, εγώ πάντως τέτοια πληροφόρηση δεν έχω. Γι’ αυτό λέω προσοχή στο τι λέμε και τι κλίμα δημιουργούμε.


Και για να δυναμώσουμε αυτή την άποψη , σας δείχνουμε πρωτοσέλιδο της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας 2 μήνες πρίν και πιο συγκεκριμένα το Φύλλο 1690 στις 27 Ιουνίου 2010.
Τίτλος "ΚΑΓΚΕΛΑ ΠΑΝΤΟΥ!".
Στο άρθρο της εφημερίδας είναι "αποκαλυπτικό" για το το τι πρόκειται να γίνει τον Σεμπτέμβριο δηλαδή σήμερα.(Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=27/06/2010&id=177425)

Ο οποισδήποτε αντιλαμβάνεται οτι το άρθρο αυτό , προσθέτοντας και τις απόψεις των δημοσκόπων έγινε για να δημιουργήσει ένα κύμα απαισιοδοξίας και τρομοκρατίας στους πολλούς αναγνώστες της εφημερίδας.Να αναφέρουμε επίσης οτι αυτή την "δημοσιογραφική" συμπεριφορά την βλέπουμε και απο άλλες εφημερίδες αλλά κυρίως την βλέπουμε απο τα MEDIA με τα βραδυνά δελτία ειδήσεων.

Και το ερώτημα είναι πότε οι μεγαλοδημοσιογράφοι θα κάνουν αυτό το οποίο πρέπει,δηλαδή την ενημέρωση των πολιτών?

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Με απόφαση της κ.Μπιρμπίλη δόθηκε παράταση ζωής στον υγρότοπο Βουρκάρι Μεγάρων.


Αναστέλλεται για εννέα μήνες η έκδοση αδειών ανέγερσης οικοδομών καθώς και η έγκριση εργασιών στην περιοχή του υγρότοπου Βουρκάρι του Δήμου Μεγάρων, σύμφωνα με απόφαση της Υπουργού Περιβάλλοντος κ.Μπιρμπίλη.

Η σημασία διατήρησης των υγροτόπων είναι ιδιαίτερα εμφανής στη Δυτική Αττική, μια επιβαρημένη περιβαλλοντικά περιοχή της χώρας, όπου είναι έντονη η ανάγκη νησίδων τροφής, ξεκούρασης και αναπαραγωγής για την ορνιθοπανίδα.

Μελέτες πανεπιστημίων περιγράφουν τον υγρότοπο Βουρκάρι ως σημαντικό σταθμό αποδημητικών πουλιών και έκθεση του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών δείχνει τάση υποβάθμισης της ποιότητας των υδάτων και συρρίκνωσης του βιότοπου.

Εκτός αυτού, σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικράτειας τονίζουν την υποχρέωση προστασίας των υγροτόπων από την περιβαλλοντική υποβάθμιση.

Η προστασία του ευαίσθητου οικοσυστήματος του υγρότοπου Βουρκάρι περιλαμβάνεται στο Πρόγραμμα του ΥΠΕΚΑ «Αθήνα-Αττική 2014» και εντάσσεται στην υλοποίηση ενός πλέγματος υγροτόπων που θα συνδέεται με το δίκτυο περιαστικού πράσινου του κορμού της ηπειρωτικής Αττικής.

Προβλέπεται ένα πλαίσιο διαφύλαξης των ορεινών όγκων της Αττικής, όπου έως σήμερα έχουν ενταχθεί σε καθεστώς προστασίας είτε αυτοτελώς είτε σε ευρύτερα σύνολα οι υγρότοποι του Σχινιά, της Βραώνας, των λιμνών Βουλιαγμένης, Κουμουνδούρου και επίκειται σχετική ρύθμιση για τον υγρότοπο της Ψάθας.

Έχουν ήδη διαπιστωθεί κίνδυνοι για τη δημιουργία βιομηχανικών μονάδων και αυθαίρετων κατασκευών, γεγονός που έκανε την περιβαλλοντική διαφύλαξη της περιοχής αναγκαία.

Η περιοχή αυτή άλλωστε, είχε γίνει από παλιά στόχος οικονομικών συμφερόντων που στο όνομα του κέρδους αδιαφορούν πλήρως για την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Το ‘’πράσινο φως’’ σε τέτοιες βλέψεις έδωσε πέρυσι το Υπουργείο Ανάπτυξης καθώς χορήγησε (στις 24.04.2008) άδεια ηλεκτροπαραγωγής στην εταιρεία ΕΛΠΕ ΑΕ για τη θέση Πέραμα Μεγάρων, δίπλα δηλ. ακριβώς στη μια πλευρά του υγρότοπου! Πρόκειται για άδεια παραγωγής συνδυασμένου κύκλου (με τη χρήση φυσικού αερίου και όχι μόνο), διάρκειας 30 χρόνων με δικαίωμα παράτασης, και ισχύος 390MW .Και όλα αυτά παρά τις έγγραφες δεσμεύσεις από το 2006 του τότε Υπουργού Ανάπτυξης κ.Σιούφα ότι δεν θα γίνει μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα Μέγαρα.

Επιπρόσθετα εκκρεμεί (από το 2007), πρόταση της Δ/νσης Στήριξης Βιομηχανίας προς το ΥΠΕΧΩΔΕ, η οποία καταδεικνύει την περιοχή του υγρότοπου (Αλμύρες-Λάκκα Μεγάρων), ως πιθανό μέρος μετεγκατάστασης των βυρσοδεψείων του Ρέντη!

Ελπίζουμε όλοι μας οτι αυτό δεν θα πραγματοποιήθεί στο μέλλον.

Πέρα απο αυτό όμως πρέπει να αναφέρουμε οτι προσπάθειες σαν αυτή της κ.Μπιρμπίλη αγκαλιάζονται απο τους απλούς πολιτες.

Δίχως τέλος τα έργα στον ΗΣΑΠ.Νέα παράταση αποπεράτωσης του έργου έδωσε ο κ.Ρέππας στον ΑΚΤΩΡ-ΗΣΑΠ.



Ήτανε Δεκέμβριος του 2009 όταν απο αυτή εδώ την ιστοσελίδα είχαμε αναφέρει για την ατελείωτη ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες που έχουν την "τύχη" να χρησιμοποιούν σαν μέσο μεταφοράς τον ΗΣΑΠ ή όπως είναι πιο γνωστός για τους παλαιότερους Ηλεκτρικός.(Διαβάστε το παλαιότερο άρθρο http://politiki-gnomi.blogspot.com/2009/12/blog-post.html)

Δυστυχώς έχει περάσει απο τότε κοντά ένας χρόνος και τα έργα στον ΗΣΑΠ δείχνουν να μην έχουν τέλος.Όπως και η ταλαιπωρία των πολιτών δεν έχει τέλος με αποτέλεσμα η καθημερινότητα τους να γίνεται όλο και πιο δύσκολη.Το Υπουργείο υποδομών και ο κ.Ρέππας δείχνουν αδιαφορία για ένα τέτοιο θέμα που αφορά χιλιάδες πολίτες κάθε μέρα.

Απόδειξη για αυτό που σας αναφέρουμε είναι ένα έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων όπου το Υπουργείο Υποδομών δίνει παράταση του χρόνου αποπεράτωσης του έργου στον ΑΚΤΩΡ αλλά ουσιαστικά παράταση στην ταλαιπωρία των πολίτων.

Πιο συγκεκριμένα η αρχική συμβατική ημερομηνία περαίωσης ήτανε στις 06/08/2009.Αντιλαμβάνεστε όλοι οτι στην πραγματικότητα αυτή η ημερομηνία ήτανε μη πργματοποιήσημη .Για αυτό και το Υπουργείο Υποδομων έδωσε παράταση μέχρι τις 20/02/2010 σύμφωνα με το έγγραφο μήπως και ο ΑΚΤΩΡ τελειώσει το έργο.

Αλλά ως συνήθως και αυτή την ημερομηνία ο ΑΚΤΩΡ δεν μπόρεσε να την τηρήσει με αποτέλεσμα να περιμένουμε μια νέα παράταση απο το Υπουργείο Υποδομών.Το ερώτημα είναι μέχρι πότε οι πολίτες θα πρέπει να υπομένουν αυτή την ταλαιπωρία γιατί απο οτι φαίνεται ο ΑΚΤΩΡ αλλά και ο ΗΣΑΠ δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένοι να τελειώσει το έργο.

Και σε όλο αυτό το μπάχαλο μαθαίνουμε οτι υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες πολιτών που ζούν κατα μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής για υπερβολικό θόρυβο που προκαλείται απο την νέα υποδομή των σιδηροδρομικών γραμμών.Και ιδαίτερα σε σημεία της γραμμής όπου τα τρένα αναπτύσουν μεγάλη ταχύτητα.

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Κύρηξε "πτώχευση" η ΑΤΤΙΚΑ-ΚΑΤ με την υπαγωγή της στο άρθρο 99.Άλλη μια κατασκευαστική εταιρεία με πήλινα πόδια.


Αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007 κατέθεσε η εταιρία ΑΤΤΙ-ΚΑΤ ΑΤΕ. Σύμφωνα με την εταιρεία προέβη σε αυτή την ενέργεια, λόγω του προβλήματος ρευστότητας, που αντιμετωπίζει από τις καθυστερήσεις στις εισπράξεις της, συνεπεία της έλλειψης ρευστότητας στην ελληνική αγορά και της εν γένει οικονομικής κρίσης.


Κατά την κατάθεση της αιτήσεως περί υπαγωγής στη διαδικασία συνδιαλλαγής, εκδόθηκε προσωρινή διαταγή, που διατάσσει την αναστολή των ατομικών διώξεων των πιστωτών σε βάρος της εταιρίας, μέχρι και τη συζήτηση της αίτησης.

Στην εταιρεία συμμετέχει ο γνωστός επιχειρηματίας κ.Πανούσης αλλά και μια άλλη μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία η ΤΕΡΝΑ.Η συγκεκριμένη κατασκευαστική εταιρεία με την υπ' αριθμ. 1862-31/1/2003 απόφαση του Υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ είχε καταταγεί στην 7η τάξη Μ.Ε.ΕΠ. και έλαβε το σχετικό πτυχίο την 3/2/2003.

Συμμετείχε σε πολλά απο τα μεγάλα έργα τα οποία έγιναν κατα καιρούς στην Ελλάδα.Κατασκευές αυτοκινητοδρόμων,μεγάλων νοσοκομείων της χώρας αλλά και στο ΜΕΤΡΟ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ακόμα είχε και συμμετοχή σε έργα με συμβάσεις παραχώρησης όπως είναι η Αττική Οδός και το ΣΕΑ στην εθνική Αθηνών Λαμίας.

(Δείτε τα έργα της ΑΤΙΙΚΑ-ΚΑΤ http://www.attikat.gr/ergagr_00.asp?lang=GR)

Σίγουρα όλες οι εταιρείες περνάνε μια δύσκολη χρονιά αλλά είναι προκλητικό μια τέτοια εταιρεία με τόσα έργα στο ενεργητικό της στην πρώτη πραγματικά δύσκολη χρονιά να ζητά προστασία απο τους πιστωτές της. Με την ενεργειά της αυτή η εταιρεία δείχνει οτι τελικά ήτανε μια εταιρεία με πήλινα πόδια όπου στην πρώτη δύσκολη χρονιά κύρηξε ουσιαστικά πτώχευση.

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Η "Λωριδα της Γάζας" για την Ελλάδα είναι οι Ελληνικοί δρόμοι όπου έχουν αφήσει την ζωή τους 564 άνθρωποι.


Ας ξεκινήσουμε με την καλή είδηση.Κατά το μήνα Ιούνιο του έτους 2010, τα Οδικά Τροχαία Ατυχήματα, που συνέβησαν σε ολόκληρη τη Χώρα και προκάλεσαν το θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων, μειώθηκαν κατά 3,9% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009, ανήλθαν δε σε 1.364 έναντι 1.420 τον Ιούνιο του 2009.

(Διαβάστε ολοκληρη την ανακοίνωση της Ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/BUCKET/A2102/PressReleases/A2102_SDT03_DT_MM_06_2010_01_P_GR.pdf )
Στα ατυχήματα αυτά είχαμε 97 νεκρούς (ποσοστό μείωσης 27,1%), 165 βαριά τραυματίες (ποσοστό αύξησης 7,8%) και 1.489 ελαφρά τραυματίες (ποσοστό μείωσης 7,4%) έναντι 133 νεκρών, 153 βαριά τραυματιών και 1.608 ελαφρά τραυματιών, τον Ιούνιο του 2009.

Η κακή είδηση όμως για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια είναι ο παρακάτω πίνακας:

Διαβάζοντας τον αριθμό των νεκρών που έχουμε κάθε χρόνο στους Ελληνικούς δρόμους θα νομίσει κάποιος οτι ζεί κάπου κοντα στην Λωρίδα της Γάζας.Δυστυχώς όμως η ανευθυνοτητά μας έχει οδηγήσει στο να έχουμε περισσότερους νεκρούς απο έκει που γίνεται πραγματικός πόλεμος.