Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Στηρίξτε την Ελλάδα και εμείς θα αγοράσουμε ομόλογα λένε στην Ευρώπη οι Ιάπωνες.

 Η ιαπωνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να αγοράσει περισσότερα ομόλογα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, εάν οι αρχές της ευρωζώνης θεσπίσουν έναν αποτελεσματικό μηχανισμό για να κατευνασμό των αγορών, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας Γιουν Αζούμι.(http://www.bbc.co.uk/news/business-15070799)

«Εάν εφαρμοσθεί ένα πρόγραμμα το οποίο θα κατευνάσει τις εντάσεις στις αγορές στηρίζοντας την Ελλάδα, δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να συμμετάσχει η Ιαπωνία», δήλωσε ο Γιουν Αζούμι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τόκιο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.
Ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών αναφερόταν στην αγορά από την Ιαπωνία νέων ομολόγων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) για τη στήριξη των υπερχρεωμένων χωρών της Ευρωζώνης.

Ο εκπρόσωπος του Ευρωπαίου επιτρόπου αρμόδιου για τις Οικονομικές Υποθέσεις Όλι Ρεν αναφέρθηκε χθες στο ενδεχόμενο ενίσχυσης των πόρων του ΕΤΧΣ, το οποίο διαθέτει σήμερα 440 δισεκατομμύρια δολάρια, ένα κεφάλαιο που δεν επαρκεί για τη στήριξη χωρών όπως η Ιταλία και η Ισπανία, που απειλούνται επίσης από την κρίση χρέους.
Η Ιαπωνία επένδυσε περί τα 2,68 δισεκατομμύρια ευρώ, το 20% του συνολικού ποσού, κατά την έκδοση ομολόγων του ΕΤΧΣ το πρώτο εξάμηνο του έτους για τη στήριξη της Ισλανδίας και την Πορτογαλίας.
Τρίτη οικονομική δύναμη στον κόσμο, η Ιαπωνία είναι η δεύτερη χώρα με τα μεγαλύτερα συναλλαγματικά αποθέματα μετά την Κίνα.

Η οικονομία της Ιαπωνίας, η οποία βρίσκεται σε ύφεση από το πρώτο τρίμηνο εξαιτίας των συνεπειών του σεισμού και του τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, έχει ήδη πληγεί από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, η οποία έχει προκαλέσει την άνοδο της ισοτιμίας του γεν, πλήττοντας τις ιαπωνικές εξαγωγές και προκαλώντας ανησυχίες για την ανάσχεση της οικονομικής ανάκαμψης.
Κατά τους αναλυτές, η επιθυμία της Ιαπωνίας να μπει στο παιχνίδι της διάσωσης της ελληνικής οικονομίας οφείλεται στο γεγονός ότι θέλει να διασφαλίσει τη σταθερότητα στη συγκεκριμένη περιοχή.

"Σε περίπτωση που η χρηματοπιστωτική αναταραχή εξαπλώθεί πέρα από την Ευρώπη προς τον υπόλοιπο κόσμο, η Ιαπωνία δεν θα έχει ασυλία», δήλωσε ο Masaaki Kanno της JP Morgan στο BBC.
Ο κ. Kanno πρόσθεσε ότι εάν οι πτώσεις συνέχιστούν, θα μπορούσε να είναι επιζήμια για την οικονομία της Ιαπωνίας.Είπε πιο συγκεκριμένα:"Ιαπωνικές τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν μεγάλα επενδυτών στα χρηματιστήρια και αν ο δείκτης Nikkei συνεχίζει να βυθίζεται, θα στείλει το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα σε αναταραχή."

Η Ευρώπη αποτελεί μια σημαντική αγορά για τις ιαπωνικές εξαγωγές, και οι ανησυχίες αυτή τη στιγμή εστιάζονται στο γεγονός ότι εάν δεν βρεθεί λύση στη συνεχιζόμενη κρίση χρέους, αυτό μπορεί σύντομα να πλήξει την ανάπτυξη και τη ζήτηση των ιαπωνικών αγαθών.

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Αμοιβή 105 Ευρώ και επιπλεον 3000 Ευρώ για την μεταστέγαση του Υπ.Παιδείας πήρανε οι εργαζόμενοι το 2008.



Ήτανε αρχές του 2008 όπου διαδηλωτές, εκπαιδευτικοί και φοιτητές, έμαθαν οτι αλλάζουν δρομολόγιο στις πορείες τους! Διότι το υπουργείο Παιδείας μεταφέρθηκε σε δικό του κτίριο στο Μαρούσι. ΄Έτσι το υπουργείο Παιδείας στεγάζεται στο «σπίτι των δημοσιογράφων» στο Ολυμπιακό χωριό, απέναντι από το εμπορικό κέντρο The Mall. Ήτανε μια σωστή κίνηση απο την πλευρά της τότε υπουργού Παιδείας κυρία Μαριέττα Γιαννάκου μιας και το ενοίκιο που πλήρωνε στην οδό Μητροπόλεως για ενοικίαση οκτώ ορόφων και 7.000 τετραγωνικών μέτρων κόστιζε στο ελληνικό δημόσιο περίπου 65.000 ευρώ τον μήνα.


Μέχρις εδω πολυ καλά.Παράλληλα όμως η τότε κυβέρνηση αποφάσισε στην λογική του πελατειακού κράτους να δώσει μια επιπλέον αμοιβή στους υπαλληλους του Υπουργείου Παιδείας 105 Ευρώ τον μήνα.Αλλά και δεν σταματήσανε εκεί.Σε διάστημα 6 μηνών τους δώσανε 3000 Ευρώ επιπλέον για τον ίδιο λόγο.Μάλλον γιατί κουραστήκανε στην μετακόμιση.


Αλλά η ουσία είναι οτι τα χρήματα που γλίτωσε απο το ενοίκιο το κράτος το πλήρωσε διπλά με τις επιπλέον αμοιβές του Υπουργείου Παιδείας.Τέτοιες αμοιβές και τέτοιες πρακτικές πληρώνουμε σήμερα όλοι μας.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Καλή επιτυχία στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου τυφλών!


 
 Η Εθνική Ομάδα  Ποδοσφαίρου 5Χ5 κατηγορίας Β1 θα λάβει μέρος  στο 8ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που   θα διεξαχθεί  στην πόλη  Aksaray  στην Τουρκία   από τις 22 Σεπτεμβρίου  έως τις 3 Οκτωβρίου  2011. (http://www.eaom-amea.gr/)

Αυτό συμβαίνει διότι ο υφυπουργός Υγείας κ.Αηδόνης με αποφασή του εγκρίνει την μετάβαση της Ομάδας Ποδοσφαίρου Τυφλών της Ε.Α.ΟΜ.Α με έξοδα της πολιτείας το οποίο είναι το αυτονόητο ακόμη και σε τέτοια κρίση.
H αποστολή αποτελείται από δώδεκα (12) άτομα: (10αθλητές, 1 Αρχηγός αποστολής προπονητής, 1 Γιατρός αποστολής).

Ο προϋπολογισμός της αποστολής αναλύεται ως εξής:

Έξοδα συμμετοχής -διαμονής-διατροφής: 12.000,00 €

Μετακινήσεις : 6.320,00 €

Ασφάλεια 300,00 €

Απρόβλεπτα 280,00 €

-------------------------

ΣΥΝΟΛΟ: 18.900,00 €

 
Η αποστολή   με αρχηγό - Ομοσπονδιακό προπονητή το Δημήτρη Στεφανίδη απαρτίζεται από τους παρακάτω αθλητές: 

Ευστράτιο Χατζηαποστολίδη, Δημοσθένη Ζαχαρό, Θεόδωρο Σιώτα, Χαράλαμπο Τοκατλίδη, Στέφανο Ευφραιμίδη, Γεώργιο Τοκατλίδη, Δημήτριο Φεϊμόγλου, Παρασκευά Αμπατζή, Γεώργιο  Αμπατζή και Παναγιώτη Στεφανίδη.

Μαζί με την Ελλάδα 12 χώρες θα συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα. Αναλυτικά οι χώρες είναι Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Λευκορωσία, Μ. Βρετανία, Πορτογαλία, Ρωσία, Τουρκία και Τσεχία.

Καλη επιτυχία!

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Είστε ψεύτης κ.Πρετεντέρη!

Παρέμβαση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA στις οχτώ έκανε ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κ.Σαχινίδης.Η παρέμβαση έγινε για να διορθώσει ένα ψέμα που είπε ο κ.Πρετεντέρης σε οτι αφορά την άνοδο των δαπανών για το 2011. Τα στοιχεία του κ.Πρετεντέρη όπως αναφέρει είναι απο την Τράπεζα της Ελλάδος και δείχνουν ένα έλλειμα 4,3 δις ευρώ.(http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=17650&video=0)


Το δελτίο του Γενικού λογιστηρίου του κράτους διαψεύδουν και παράλληλα ίσως αποκαλύπτουν τον κ.Πρετεντέρη. Καταρχήν οι δαπάνες το οκτάμηνο του 2011 αυξήθηκαν απο 43,8 δίς Ευρώ σε  47,4 δίς Ευρώ. Ας δούμε τι συστηματικά κρύβει εδώ και καιρό ο κ.Πρετεντέρης. Καταρχήν κρύβει οτι οι Δαπάνες περιλαμβάνουν μέσα και τους τόκους.(http://www.minfin.gr/content-api/f/binaryChannel/minfin/datastore/0a/4f/9d/0a4f9dd6921b468d1c9405ac967631ab9fb0d909/application/pdf/%CE%94%CE%95%CE%9B%CE%A4%CE%99%CE%9F_8_%28%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%A3%CE%A9%CE%A1%CE%99%CE%9D%CE%9F%29_09-2011.pdf)
 Σύμφωνα με το αρμόδιο Γενικό Λογιστήριο του κράτους οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι αυξημένες κατά 8,1% έναντι του 2010. H αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως:
- στις αυξημένες δαπάνες για τόκους κατά 2.067 εκατ. €,
- στις αυξημένες επιχορηγήσεις στα Ασφαλιστικά Ταμεία εξαιτίας της μείωσης των εσόδων τους από ασφαλιστικές εισφορές κατά 1.701εκατ. ευρώ,
-στον ΟΑΕΔ για την καταβολή επιδομάτων ανεργίας κατά 322 εκατ. ευρώ,
- στα νοσοκομεία κατά 853 εκατ. ευρώ (649 εκατ. ευρώ για την πληρωμή των προμηθειών του έτους 2011 και 204 εκατ. ευρώ για τηνκαταβολή οφειλών από προμήθειες παρελθόντων ετών).
Ειδικότερα, οι πρωτογενείς δαπάνες είναι αυξημένες κατά 4,5% ή κατά 1.452 εκατ. €, κυρίως λόγω των αυξημένων επιχορηγήσεων στα Ασφαλιστικά Ταμεία (κυρίως στον ΟΓΑ κατά 452 εκατ. ευρώ και στο ΙΚΑ κατά 1.078 εκατ. ευρώ), στον ΟΑΕΔ κατά 322 εκατ. ευρώ και στα νοσοκομεία κατά 649εκατ. ευρώ.

Είναι προφανές πλέον οτι απο τότε που ο κ.Παπακωνσταντίνου τότε και ο κ.Βενιζέλος σήμερα, κόψανε μαχαίρι το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων με αποτέλεσμα οι εταιρείες του κ.Μπομπόλα να μην έχουνε πλέον αγελάδα να αρμέξουνε , έχει αλάξει η στάση των μεγαλοδημοσιογράφων του MEGA.

Λογικό για αυτούς που υπηρετούνε αυτά τα συμφέροντα αλλά οχι λογικό για τους πολίτες που περιμένουν μια αξιόπιστη και οχι κατευθυνόμενη ενημέρωση.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Το αίσχος των συνδικαλιστοπατέρων του Ηλεκτρικού.


 
Δεν έχει προηγούμενο -τουλάχιστον στη διάρκεια του τελευταίου... μισού αιώνα (!) από το 1960- αυτό που έγινε στον Ηλεκτρικό από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και σήμερα. Μετά τα ατελείωτα έργα και την απίστευτη ταλαιπωρία οι πολίτες είχανε να αντιμετωπίσουνε άλλον ένα εφιάλτη,από την Ομόνοια να φεύγει ένας συρμός για τον Πειραιά κάθε... μισή ώρα και ένας συρμός για Κηφισιά κάθε είκοσι λεπτά! Χιλιάδες άνθρωποι ορμούν και τσαλαπατούνται προσπαθώντας να μπουν σε διπλάσιο αριθμό επιβατών από όσους χωράει κάθε βαγόνι!
Αλίμονο στους γέρους, στις γυναίκες με παιδιά, σε όσους κρατούν πράγματα και θέλουν να μετακινηθούν με τον Ηλεκτρικό - και φυσικά αλίμονο στις εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες που μέχρι τώρα χρησιμοποιούσαν τον Ηλεκτρικό ως γρήγορο και αξιόπιστο μέσον για να πάνε στη δουλειά τους! 

Ολο αυτό το αίσχος το προκάλεσε μια αυτονόητη κυβερνητική απόφαση, η οποία αποκαλύπτει όχι απλά την ανευθυνότητα των συνδικαλιστών εργαζομένων, αλλά πάνω από όλα βαθύτατη περιφρόνηση προς τις λαϊκές μάζες, που μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Η νέα διοίκηση του ενοποιημένου φορέα συγκοινωνιών σταθερής τροχιάς (ΣΤΑΣΥ) αποφάσισε μόλις 144 μετατάξεις ανθρώπων που δούλευαν στον ΗΣΑΠ, σε σύνολο εργαζομένων με τα τελευταία στοιχεία 1175 εργαζομένων. Μετέθεσαν δηλαδή κυρίως προϊσταμένους αμαξοστοιχιών και εκδότες εισητηρίων λόγω της ανισότητας που υπάρχει μεταξύ μισθού και έργασίας που προσφέρουνε.Η νέα του εργασία θα είναι στο υπουργείο Πολιτισμού ως φύλακες αρχαιοτήτων.
Το αποτέλεσμα; Παρέλυσε η κυκλοφορία των συρμών αφού δεν υπήρχαν σε επαρκή αριθμό προϊστάμενοι αμαξοστοιχιών σύμφωνα με τους εργαζομένους

Αλλά ας δούμε ποιός είναι ο πραγματικός ρόλος των προισταμένων αμαξοστοιχιών. Η θέση τους στον συρμό του ΗΣΑΠ είναι στην μέση και το τεράστιο έργο που πρσφέρανε είναι να κλεινουν τις πόρτες του συρμού και να λενε ανακοινώσεις στους επιβάτες όπου μερικές φορές δεν τις καταλαβαίνε κανένας. Αλλά μόνο να κλείνουνε διότι το άνοιγμα των θυρών του συρμού γίνεται απο τους μηχανοδηγούς του συρμού. Να θυμίσουμε οτι στους συρμούς του ΜΕΤΡΟ δεν υπήρχαν απο την αρχή της λειτουργίας προιστάμενοι συρμών.Και σωστά δεν υπήρχαν διότι αυτή η εργασία αφορά αποκλειστικά τα τρένα του σιδηρόδρομου και οχι τα τρένα του ΜΕΤΡΟ. Ο μισθός τους για αυτό το τεράστιο έργο ήτανε ίδιος και μερικές φορές παραπάνω απο αυτόν του μηχανοδηγού.

Ορισμένοι συνδικαλιστοπατέρες βασιζόμενοι στην λογική του τσιφλικά αποφασίσανε οτι αυτό το αίσχος και η κοροιδία θα έπρεπε να συνεχιστεί.Αντι να συνεργαστούνε προτιμήσανε να φτάσουνε στα άκρα έχοντας φυσικά πλήρη επίγνωση ότι αυτό θα ακινητοποιούσε πολλούς συρμούς. Τι τους νοιάζει όμως; Αδιαφορούν παντελώς.

Οσο για τους ορισμένους άσχετους ειδήμονες δημοσιογράφους που στο μυαλό τους είναι μόνο τα πολιτικοεπιχειρηματικά συμφέροντα που υπηρετούνε υποστηρίξανε την αναγκαιότητα αυτών των υπαλλήλων.Αντί να υποστηρίξουνε το αυτονόητο που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και δεκαετίες.Τι σημασία έχει στο μυαλό αυτών των δημοσιογράφων αν εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίοι στοιβάζονται σαν τα ζώα στα τρένα του Ηλεκτρικού επειδή ορισμένοι θεωρούν μια ΔΕΚΟ τσιφλίκι τους?

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Δείτε με ένα κλίκ την έκτακτη εισφορά που θα πληρώσετε.

  Όσοι αντέχουνε ή έχουνε την περιέργεια ή έχουνε καταφέρει και έχουνε Username και Password  απο την Εφορία θα έχουνε την δυνατότητα να δούνε να προβάλουν στην οθόνη του υπολογιστή τους και να εκτυπώσουν τις ειδοποιήσεις που λαμβάνουν για την πληρωμή ή την επιστροφή φόρου.
H εφαρμογή υποστηρίζει τα βασικότερα ειδοποιητήρια, και ειδικότερα:
1)  Ειδοποιήσεις επιστροφής Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων
2)  Ειδοποιήσεις καταβολής δόσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων
3)  Εκκαθαριστικό σημείωμα ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, έκτακτης εισφοράς σε αντικειμενικές δαπάνες και τέλους επιτηδεύματος του Ν. 3986/2011
4)  Ειδοποιήσεις καταβολής δόσεων, εισφορών και τέλους επιτηδεύματος του Ν. 3986/2011 (όταν θα είναι διαθέσιμες)
5)  Ειδοποιήσεις καταβολής δόσεων περαίωσης Ν. 3888/2010.

Η εκτύπωση των παραπάνω ειδοποιήσεων, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΓΓΠΣ, μπορεί να αντικαταστήσει την αντίστοιχη έντυπη ειδοποίηση που στέλνεται ταχυδρομικά και να χρησιμοποιηθεί στα τραπεζικά ιδρύματα για την εξόφλησή τους.

Η πρόσβαση στη συγκεκριμένη υπηρεσία γίνεται μέσω της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας, στη διεύθυνση www.gsis.gr. Συγκεκριμένα, θα πρέπει αρχικά να επιλέξετε το πλαίσιο Υπηρεσίες προς Πολίτες ή το πλαίσιο Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις/Επιτηδευματίες και στη συνέχεια την επιλογή Ειδοποιήσεις πληρωμής(Είναι μαρκαρισμένα με κύκλο).

Καλή τύχη!

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Ένας ειλικρινής πρωθυπουργός που λέει αλήθειες που πονάνε.

 Είναι καιρός επιτέλους να δούμε το δάσος και να μην βλέπουμε το δένδρο. Ένας ειλικρινής πρωθυπουργός μας είπε οτι τα έσοδα έχουνε μια απόκλιση 2 δις διότι οι εφοριακοί κάνουνε λευκή απεργία και οι δικαστές εκδικάζουν τις φορολογικές παραβάσεις μετά απο δύο χρόνια.Και αυτή είναι η αλήθεια και είναι καιρός πλέον να βάζουμε στο στόχαστρο τους αρμοδίως υπέυθυνους και οχι γενικά το πολιτικό σύστημα.

Απο την άλλη υπάρχει μια τρόικα η οποία εκβιάζει για αποτελέσματα σήμερα και οχι μετά απο δύο χρόνια όπως θέλουν οι δικαστές και οι εφοριακοί.Πέρα απο αυτό η Ευρωζώνη ψάχνει άλλοθι για τις δικές της αδυναμίες μιας και που απο την πλευρά τους θα πρέπει να ψηφιστούν στα κοινοβούλια τους αντίστοιχα το δάνειο της Ελλάδας.
Η έκτακτη φορολογία των ακινήτων μέσω της ΔΕΗ είναι σίγουρα πιο δίκαιη αλλά και πιο αποτελεσματική για το ταμείο του κράτους αν αναλογιστούμε οτι μόλις 25.000 πολίτες δήλωσαν εισοδήματα πάνω απο 60.000 Ευρώ.

Και να ήταν μόνο αυτά; Αραδιάζω: ξέρεις τι είναι να πηγαίνεις να πάρεις το Μετρό, και φτάνοντας στον σταθμό να σε ενημερώνουν ότι δεν λειτουργεί 12 με 4 γιατί οι εργαζόμενοι θα κάνουν γενική συνέλευση, να δουν πώς θα αντιμετωπίσουν κάτι μετατάξεις που τους προέκυψαν και τους ξεβολεύουν κάπως; Να βγαίνεις να πάρεις ταξί, και να διαπιστώνεις ότι δεν υπάρχουν ταξί επειδή απεργούν αντιδρώντας στην απελευθέρωση του επαγγέλματός τους; Κι ακόμη: να μην έχεις πού να αφήσεις τα παιδιά γιατί οι δάσκαλοι απεργούν επίσης, το άλλο σου παιδί να χάνει την εξεταστική επειδή φοιτητοπατέρες και πανεπιστημιακοί έκλεισαν τις σχολές απαιτώντας να καταργηθεί ένας νόμος που ψήφισαν τα 5/6 της Βουλής; Να θες να πας σε νοσοκομείο, αλλά να μην μπορείς γιατί απεργούν και οι γιατροί που διαμαρτύρονται επειδή δημιουργείται ένας ενιαίος οργανισμός περίθαλψης, κι άρα δεν θα μπορούν να συνταγογραφούν ό,τι θέλει ο καθένας; Οι φαρμακοποιοί, τα ίδια, οι εφοριακοί επίσης, ο ένας, ο άλλος.Και σίγουρα θα έχω ξεχάσει και άλλες συντεχνίες.

Είναι καιρός πλέον να αλάξουμε νοοτροπίες και πρακτικές οι οποίες ήτανε νομοθετημένες με ευθύνες κυρίως του πολιτικού συστήματος και δευτερευόντως των πολιτών. Και να κάνουμε ένα πραγματικό "ντού" όπως ανέφερε ο κ.Βενιζέλος πρός τα μπρός έτσι ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να ορθοποδήσει. Έαν δεν θέλουμε υπάρχει και ο ευκολος δρόμος για τους άλλους της χρεωκοπίας.Διότι για τους απλούς πολίτες η χρεωκοπία σημαίνει καταστροφή.

Ας αποφασίσουμε!

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Ταλαιπωρία δίχως τέλος στον ΗΣΑΠ και αποπομπή του Διευθύνων Συμβούλου.

 Όσοι χρησιμοποίησην σήμερα την Γραμμή 1 του ΗΣΑΠ πέρασαν άλλη μια μέρα απίστευτης ταλαιπωρίας. Ταλαιπωρία που δημιουργήθηκε σύμφωνα με τους συνδικαλιστές απο το Υπουργείο Μεταφορών και τον κ.Ραγκούση. Πιο συγκεκριμένα σήμερα μόλις δυο τρένα  από ΟΜΟΝΟΙΑ έως ΠΕΙΡΑΙΑ και 4 τρένα από ΟΜΟΝΟΙΑ έως ΚΗΦΙΣΙΑ βρίσκονται στη διάθεση του επιβατικού κοινού για την εξυπηρέτησή του. 

Και όλα αυτά γίνανε δίοτι σήμερα μετατάχτηκαν 144 υπάλληλοι του ΗΣΑΠ οι οποίοι κατα σύμτωση απο οτι φαίνεται ήτανε όλοι μηχανοδηγοί με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν τόσα λίγα τρένα.
Αλλά μήπως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Διότι η ανακοίνωση των εργαζομένων του ΗΣΑΠ αναφέρει οτι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι απασχολούνταν στην πλειοψηφία τους στους συρμούς του Ηλεκτρικού στα σταθμαρχεία και τα εκδοτήρια εισιτηρίων, στις Διοικητικές και άλλες υπηρεσίες.Δηλαδή δεν ήτανε όλοι μηχανοδηγοί.(http://www.isap-union.gr/index.php?page=2&kod=ca&id=492)

Πέρα απο αυτό η μετάταξη των υπαλλήλων ήταν προγραμματισμένη εδώ και καιρό, συνεπώς ήταν γνωστό πως οι μετατασσόμενοι δεν θα πήγαιναν σήμερα στη δουλειά τους. Οπότε το λογικό θα ήτανε ο Διευθύνων Σύμβουλος κ.Σπυράκος να είχε μεριμνήσει έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους εργαζόμενους και την εξυπηρέτηση των επιβατών.

Κάτι το οποίο δεν έγινε όμως με συνέπεια τα σημερινά αποτέλεσματα αλλά και την δικαιολογημένη αντίδραση του κ.Ραγκούση με την αποπομπή του κ.Σπυράκου.

Απο την άλλη έχουμε τους συνδικαλιστοπατέρες του ΗΣΑΠ που θεωρούνε τον οργανισμό δικό τους τσιφλίκι.Κατα σύμτωση πάλι έγινε γνωστό σήμερα οτι ένας απο τους μεταττασόμενους είναι και ο πρόεδρος των εργαζομένων κ.Σιαπάτης Νικόλαος.

Αυτό μάλλον εξηγεί γιατί σήμερα κυκλοφορούσαν μόνο 6 τρένα σε ολόκληρη γραμμή του ΗΣΑΠ αλλά και γιατί έχουμε καταντήσει έτσι σαν χώρα με την λάθος νοοτροπία και πρακτική που ακολουθούσαμε τόσα χρόνια.

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Αυτοί είναι οι 6.000 μεγαλο-οφειλέτες του Δημοσίου που ξεπερνούν τα 30δις Ευρώ.

 
 Στις εκλογές του 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε το γνωστό σε όλους "Λεφτά υπάρχουν".Με την σημερινή ανακοίνωση της Γ.Γ.Π.Σ. γίνεται γνωστό πλέον σε όλους και το δεύτερο μέρος της περιβόητης φράσης του Γιώργου Παπανδρεου δηλαδή "που πήγαν τα λεφτά?".

Αυτό γίνεται με την λίστα 6.000 ονόματων ληξιπρόθεσμων οφειλετών - νομικών προσώπων που χρωστούν συνολικά στο Δημόσιο πάνω από 30 δισ. ευρώ σε σύνολο 42 δισ. ευρώ έδωσε πριν λίγο στη Δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. Μεγαλύτερος οφειλέτης του κράτους αποδεικνύεται ότι είναι ο ΟΣΕ με συνολική οφειλή περίπου 1,2 δισ. ευρώ ενώ στην πρώτη 20άδα με τους μεγαλύτερους οφειλέτες είναι ποιός άλλος η Ολυμπιακή Αεροπορία όπου μετά και απο αυτό είναι πασιφανές οτι η πώληση της Ολυμπιακής με αυτόν τον τρόπο ήταν απο τις χειρότερες για την χωρά αποφάσεις της ανύπαρκτης κυβέρνησης Καραμανλή.

Μια γρήγορη ανάγνωση φτάνει για να καταλάβει κανείς οτι και ο ιδιωτικός τομέας έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την οικονομική κατάσταση της χώρας.Η άντληση των στοιχείων, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα στοιχεία των βάσεων δεδομένων TAXIS/ICIS της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων όπως αυτά ενημερώνονται και τηρούνται από τις Δ.Ο.Υ. και τα Τελωνεία και όπως άλλωστε προβλέπεται και στη σχετική ΠΟΛ 1185/2011.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την λίστα.(http://www.gsis.gr/debtors/kerdoskopika-np.html)