Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Την περίοδο της Χούντας διορίστηκε Εισαγγελέας ο κ.Μαρκογιαννάκης


Πρίν εκλεχτεί για πρώτη φορά σαν βουλευτής της ΝΔ το 1989 ο κ.Μαρκογιαννάκης είχε υπηρετήσει την δικαιοσύνη σαν εισαγγελέας. Η δικαστική του καριέρα ξεκίνησε το 1972, διάστημα στο οποίο η Χούντα μεσουρανούσε στην Ελλάδα(κάντε κλίκ για να δείτε το βιογραφικό του http://www.parliament.gr/synthesh/mp.asp?MPID=539 ). Το αξιοπερίεργο είναι οτι ο κ.Μαρκογιαννάκης διατήρησε την θέση του και μετά την πτώση της Χούντας.

Έτσι η νέα Αστυνομία με συνταγή Μαρκογιαννάκη ,όπως όλα δείχνουν, ακροβατεί σε τεντωμένο σκοινί.

Την επόμενη μέρα μετά την ορκομωσία του σαν αναπληρώτης υπουργός ,αποδεικνύει πως με εντολή Μαξίμου η ΕΛ.ΑΣ. πέρασε από το ένα άκρο στο άλλο και από τη στάση της απάθειας οδηγήθηκε στην απρόκλητη και ισοπεδωτική βία.
Πλέον, οι προσαγωγές και οι συλλήψεις είναι «τυφλές» και όποιος βρίσκεται στο πεδίο των επεισοδίων,φταίει δεν φταίει, θα περνάει το κατώφλι της ΓΑΔΑ.Μάλιστα, αν κάποιος προσπαθήσει να διαμαρτυρηθεί για την άδικη και αναίτια προσαγωγή του, τότε
δικαιολογούνται και οι «ψιλές».

Παράλληλα η αύξηση των κρουσμάτων βίας στη χώρα μας είναι θεαματική, κάνοντας τους ειδικούς να μιλούν για έξαρση που λαμβάνει διαστάσεις επιδημίας.
Έντεκα εν ψυχρώ δολοφονίες σε 20 ημέρες, τέσσερις απαγωγές σε έξι μήνες και εκατοντάδες ληστείες και διαρρήξεις, συνθέτουν ένα σκηνικό τρόμου για τους πολίτες, που βλέπουν την κατάσταση να ξεφεύγει μέρα με τη μέρα, εκτός ελέγχου.

Ενδεικτικά, μόνο μέσα σε ένα 24ωρο, εκτός από την απαγωγή του 74χρονου εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, σημειώθηκαν τουλάχιστον 10 σοβαρά περιστατικά.

Σε αυτο το εκρηκτικό μείγμα ο κ.Καραμανλής αποφάσισε να βάλει σε αυτή την θέση τον Κ.Μαρκογιαννάκη ο οποίος δείχνει να μην μπορεί να έχει την ψυχραιμία και την αποφασηστικότητα να αντεπεξέλθει στα νεα του καθήκοντα.



Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: