Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Οι 34 λογαριασμοί που δεσμέυονται για την υπόθεση SIEMENS




O τέταρτος ειδικός ανακριτής που ερευνά την υπόθεση, Νίκος Ζαγοριανός, ζήτησε με διάταξή του από την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών 34 προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα «μαύρα ταμεία» της Siemens (Κάντε κλίκ πάνω στη φωτογραφία για να δείτε τα ονόματα της διάταξη).

Τα πρόσωπα αυτά, για τα οποία ο ανακριτής ζητά το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών, είναι τα πρώην στελέχη της «Siemens» Μιχάλης Χριστοφοράκος, Πρόδρομος Μαυρίδης, Ηλίας Γεωργίου, Διονύσης Δενδρινός, Αλέξανδρος Αθανασιάδης, Volker Jung, Μανώλης Σταυριανός.

Τα πρώην στελέχη του ΟΤΕ Γιώργος Σκαρπέλης, Βασίλειος Τσακωνιάτης, Δημήτριος Παπούλιας, Ευάγγελος Κυριαζής, Κωνσταντίνος Γκόγκας, Βασίλειος Κούτρης, Αθάνασιος Γρεβενίτης, Χρήστος Καζαντζής, Γεώργιος Χρυσολούρης, Γεώργιος Ορφανός, ο πρώην αντιπρόεδρος του ΟΠΕ Δημήτρης Νέγρης, οι επιχειρηματίες-διαχειριστές των υπεράκτιων εταιρειών «Fairways» και «Placid Blue» Αλέξανδρος Λέτσας και Γεώργιος Καλδής, ο επιχειρηματίας Βασίλειος Τυρογαλάς.

Επίσης οι χρηματιστές Σάββας Γιαννακάκης, Αθανάσιος Ράμμος και Νικόλαος Δεβλέτογλου, οι επίσης επιχειρηματίες Στυλιανός Βίος, Ηλίας Πιταούλης και Μιχαήλ Βόγιας, καθώς και ο Γ. Γενναίος, όπως επίσης και οι ιδιώτες Γεώργιος Χριστογιάννης, Θεόδωρος Βόσσος, Παναγιώτης Χαραμής, Παναγιώτης Παπούλιας, Σοφία Αραβοσιτά και Φώτης Γενναίος.



Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: