Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009

Ο Καραμανλής ποντάρει στις Ευρωεκλογές για να σωθεί.Μετά και την τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιευτήκε σήμερα στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” το ΠΑΣΟΚ δημοσκοπικά προηγείται με 4,5% της Νέας Δημοκρατίας.
Αυτό δείχνει τον δρόμο στον Καραμανλή για σκέτες Ευρωεκλογές και οχι διπλές εκλογές.
Και οχι μόνο αυτό αλλά και ποντάροντας για ήττα σε ποσοστό μικρότερο απο αυτό που εμφανίζουν τώρα οι δημοσκοπήσεις.έτσι θα του δοθεί η δυνατότητα να διαχειρειστεί την ήττα χωρίς μεγάλους κραδασμούς και στην καλύτερη περίπτωση να δημιουργήσει εσωτερικό πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ εαν χασει στις Ευρωεκλογές με ποσοστό κάτω απο 3%.

Το πρόβλημα στον σχεδιασμό αυτό είναι η παραιτέρω λήψη πρόσθετων οικονομικών μέτρων που ζητάνε επίμονα οι Βρυξέλλες.Το δίλημμα του Καραμανλή είναι πρίν ή μετά τις Ευρωεκλογές.
Το λογικό θα είναι τα μέτρα αυτά να τα παρει τώρα έτσι ώστε οι Ευρωεκλογές να λειτουργήσουν σαν ένα φίλτρο λαικής δυσαρέσκειας.
Αυτό πιθανόν να του δώσει το δικαίωμα για έναν καλύτερο σχεδιασμό στις βουλευτικές εκλογές.

Η κυβέρνηση Καραμανλή όμως με την φθορά που έχει και την διαχειριστική ανικανότητα που επιδικνύει με τις συντηρητικές της επιλογές ιδαίτερα στο πεδίο της οικονομίας δύσκολά μπορεί να αντέξει στο χρόνο.

Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: