Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Πως τα Ελληνικά Golden Boys των ΔΕΚΟ έχουνε μηνιαίους μισθούς πάνω απο 10.000 Ευρώ



Σαρωτικές αλλαγές στη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης με δραστικές μειώσεις στις αποδοχές των ανωτάτων στελεχών εκατοντάδων κρατικών φορέων προανείγγειλε πάλι ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής. Το ίδιο είχε πει και τον Δεκέμβριο του 2005 με τον ψηφισθέν νόμο 3429(κάντε κλίκ για να διαβάσετε τον νόμο

(http://www.parliament.gr/ergasies/nomosxedia/ValidNomosxedio/D-DEKO-PAP.pdf)

Προκαλεί, λοιπόν, εντύπωση πώς ο πρωθυπουργός, προκειμένου να δείξει ότι είναι αποφασισμένος να περιστείλει τη σπατάλη στο Δημόσιο, εξαγγέλλει ένα μέτρο που ήδη ισχύει βάσει νόμου.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Καραμανλής όρισε ως πλαφόν τον μισθό του γενικού γραμματέα υπουργείου τα 6.095 ευρώ, ενώ ο νόμος για τις ΔΕΚΟ στα 6.586 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στις αποδοχές του προέδρου του Αρείου Πάγου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον νόμο 3429 για τις ΔΕΚΟ, «για την αποζημίωση του προέδρου, του διευθύνοντος συμβούλου και των εκτελεστικών μελών του διοικητικού συμβουλίου κάθε δημόσιας επιχείρησης ισχύει ο περιορισμός που έχει ερμηνευθεί με το άρθρο 34 παράγραφος 4 του Νόμου 2768 του 1999»(κάντε κλίκ για να διαβάσετε το αρθρο 10).

Στη συγκεκριμένη παράγραφο αναφέρεται ρητώς ότι το ανώτατο όριο αποδοχών για τους λειτουργούς και υπαλλήλους του δημόσιου τομέα «δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει το σύνολο των εκάστοτε αποδοχών του προέδρου του Αρείου Πάγου, χωρίς οικογενειακή παροχή».

Στην πραγματικότητα όμως αυτή η διάταξη έχει καταστρατηγηθεί γιατί όλοι οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι αμείβονται με μηνιαίους μισθούς πάνω απο τα 6.586 ευρώ.
Αυτό επιτυγχάνεται με την συμμετοχή τους στα Δοικητικά Συμβούλια με αποτέλεσμα να αμείβονται με μηνιαίους μισθούς πάνω απο 10.000 Ευρώ(Κάντε κλίκ για να δείτε τους πραγματικούς μισθούς Ελλήνων Golden Boys).


Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: