Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Θυμίζει υπόθεση "Ζαρτινιέρας" ο ξυλοδαρμός Κούρδου μετανάστη στην Ηγουμενίτσα

Η υπόθεση της «Ζαρντινιέρας» απέδειξε περίτρανα οτι η ΕΛ.ΑΣ και κατά επέκταση το ελληνικό κράτος παρέχει ένα καθεστώς ιδιότυπης ασυλίας στους δράστες τέτοιων βάναυσων συμπεριφορών.

Το παράδιεγμα της ΕΛ.ΑΣ ακολούθησαν τέσσερις λιμενικοί στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας
όπου ξυλοφόρτωσαν τον 29χρονο Κούρδο , Αριβάν Οσμάν Αμπντουλάχ,όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς του.Ο Αριβάν Οσμάν Αμπντουλάχ νοσηλεύεται από τις 4 Απριλίου σε κωματώδη κατάσταση στη μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης,

Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ακολουθώντας το πνέυμα της ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζει ότι ο μετανάστης έπασχε από επιληψία και... αυτοτραυματίστηκε (!).

Σύμφωνα όμως με τα όσα περιέγραψε ο Σαλάχ Μοχάμεντ Αχμέτι, που ήταν στην καρότσα, τέσσερις λιμενικοί τούς εντόπισαν την ώρα του ελέγχου, τους έβγαλαν έξω από το φορτηγό και άρχισαν να τους χτυπούν με γκλομπς.
Ειδικά τον Αριβάν Οσμάν Αμπντουλάχ τον χτύπησαν με μπουνιές στο πρόσωπο και στο κεφάλι, ώσπου ο άτυχος 29χρονος έπεσε στην τσιμεντένια προβλήτα και έμεινε αναίσθητος.

Πάντως ο αρχηγός του Λιμενικού Θεόδωρος Ρεντζεπέρης ακολουθώντας και αυτός το πνέυμα της ΕΛ.ΑΣ διέταξε Ενορκη Διοικητική Εξέταση μετά απο 18 ημέρες και αφού το θέμα αναδείχτηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Απλά για την ιστορία σε αντιστοιχη ΕΔΕ που αφορούσε τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή απάλλαξε τους αστυνομικούς από κάθε κατηγορία με το σκεπτικό ότι οι μαρτυρίες των θυμάτων δεν είναι αντικειμενικές!

Για αυτό και το Ευρωδικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα εκτιμώντας τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης και έκρινε ότι η Αστυνομία είναι υπεύθυνη για τον ξυλοδαρμό ενός πολίτη, από τη στιγμή που αυτός βρίσκεται στα χέρια των οργάνων της. Οπως επισημαίνεται, είναι αναμφισβήτητο ότι τα σοβαρά τραύματα του θύματος οφείλονται στη χρήση υπερβολικής βίας εκ μέρους των αστυνομικών, κατά τη διαδικασία σύλληψης του.


Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: