Κυριακή, 24 Μαΐου 2009

Νέα εισπρακτικά μέτρα ετοιμάζει με βάρβαρο τρόπο η ΝΔ μετά τις Ευρωεκλογές.


Όλα δείχνουν οτι το σύνθημα της κυβέρνησης που θα κυριαρχεί μετά τις Ευρωεκλογές του 2009 στις 7 Ιουνίου θα είναι «μέτρα ή χάος».

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα αναζητήσει επιπλέον έσοδα με νέα εισπρακτικά μέτρα.

Με τον συνήθη τρόπο των διαρροών πληροφοριών απο την πλευρά της κυβέρνησης κυκλοφορεί στούς <διαδρόμους> το ακόλουθο σχέδιο:

1_ Επιβολή τέλους 10% στα καρτοκινητά. Μέ συνολικό ετήσιος τζίρο των καρτοκινητών να εκτιμάται ότι φθάνει σε 1,1 δισ. Ευρώ, τα έσοδα που θα εισπράξει το δημόσιο θα ανέλθουν σε 110 εκατ. ευρώ.

2_ Αύξηση 10%- 20% του τέλους που επιβάλλεται σήμερα στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας.. Με την αύξηση του τέλους, το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει να εισπράξει πρόσθετα έσοδα 50-80 εκατομμύρια ευρώ.

3_ Αύξηση 10%-15% στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης της βενζίνης.

4_ Απόδοση τίτλων ιδιοκτησίας σε 200.000 οικογένειες που κατέχουν δημόσια κτήματα συνολικής έκτασης 2.000.000 στρεμμάτων, έναντι τιμημάτων εξαγοράς προσδιοριζόμενων με βάση τις αντικειμενικές ή τις αγοραίες αξίες των ακινήτων.

5_ Νομιμοποίηση των ψυχαγωγικών τεχνικών ηλεκτρονικών παιχνιδιών, με την καταβολή ετήσιου τέλους από 100 έως 1.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα.

Αυτό που θα περίμενε κάποιος απο την κυβέρνηση σήμερα είναι ένας υπεύθυνος πολιτικός λόγος όπου με επιχειρήματα ουσίας θα προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα εισπρακτικά μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση μετά τις εκλογές.

Η βαρβαρότητα όμως η οποία χαρακτηρίζει την σημερινή κυβέρνηση δεν την αφήνει να συμπεριφερθεί σαν υπεύθυνο κυβερνητικό κόμμα.Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: