Δευτέρα, 25 Μαΐου 2009

Το παπαγαλάκι της ΝΔ είναι τελικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ.Καραμανλής.


Συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως , με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων με θέμα την οικονομία είχε γίνει τις πρώτες μέρες του Φλεβάρη του '09(κάντε κλίκ για να διαβάσετε όλη την συζήτηση http://www.parliament.gr/ergasies/showfile.asp?file=end090212.txt).

Εάν κάποιος διάβαζε την ομιλία του Κ.Καραμανλή χωρίς να έχει να διαβάσει πρίν το όνομα του ομιλούντα σίγουρα θα τον παρομοίαζε με το παπαγαλάκι του τηλεοπτικού σπότ της ΝΔ. Η πραγματικότητα όμως λέει οτι ο κ.Καραμανλής υποκρίνεται συστηματικά.

Διαβάστε παρακάτω την ομιλία του κ.Καραμανλή και να ελπίζετε οτι δεν θα χαρακτηριστείτε και εσείς σαν παπαγάλοι.

" Ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Κώστας Καραμανλής έχει το λόγο.
(Όρθιοι οι Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας χειροκροτούν)
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ (Πρόεδρος της Κυβέρνησης): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ζήτησα τη σημερινή συζήτηση με βαθύ αίσθημα ευθύνης απέναντι στο παρόν και το μέλλον του τόπου. Αποβλέπω σε μια ουσιαστική συζήτηση για την παγκόσμια οικονομική κρίση και τις συνέπειές της στην ελληνική οικονομία. Το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό· αφορά τη σφοδρότερη μεταπολεμική οικονομική κρίση που γνώρισε η ανθρωπότητα· αφορά εξαιρετικά κρίσιμες περιστάσεις. Το τελευταίο που μπορεί να ενδιαφέρει σε μια τέτοια συζήτηση είναι να κερδίσουμε εντυπώσεις. Δεν προσφέρεται μια παγκόσμια οικονομική θύελλα ούτε για δημαγωγία ούτε για άγονες αντιπαραθέσεις. Οι συνέπειες που προκαλεί απαιτούν στάση ευθύνης από όλους, απαιτούν δύσκολες αποφάσεις, συνεννόηση και αυτοσυγκράτηση.
Απευθύνομαι σε όλους τους συναδέλφους. Απευθύνομαι σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Διατρέχουμε μια πολύ δύσκολη χρονιά. Σε όλο τον κόσμο υπάρχει ραγδαία επιδείνωση στα οικονομικά δεδομένα. Σε ολόκληρη την Ευρώπη η ανησυχία εντείνεται ακόμη περισσότερο. Η χώρα μας δέχεται ολοένα και πιο έντονες επιπτώσεις. Δυνατότητα ασφαλούς πρόβλεψης δεν υπάρχει από κανέναν, ούτε για τη διάρκεια ούτε για την ένταση της κρίσης. Σχεδόν κάθε μέρα διαπιστώνουμε πως τίποτα δεν είναι ίδιο με χθες. Αναδεικνύεται, άλλωστε, η αλήθεια αυτή από την αντίφαση ανάμεσα στα σημερινά φαινόμενα και τα όσα συνέβαιναν πριν από μόλις λίγους μήνες. Οι εξελίξεις σήμερα δεν έχουν καμία σχέση με τα σημάδια της κρίσης που εμφανίζονταν στο ξεκίνημά της. Όλοι οι διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί εντόπιζαν τότε τον κίνδυνο στη ραγδαία αύξηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου, των πρώτων υλών και των βασικών τροφίμων. Έδειχναν ως κεντρικό πρόβλημα την άνοδο του πληθωρισμού και την έκρηξη της ακρίβειας.
Σήμερα όλα αυτά αποτελούν παρελθόν. Η κρίση πήρε νέα, ανεξέλεγκτη τροπή. Οι κραδασμοί του χρηματοπιστωτικού συστήματος πέρασαν τον Ατλαντικό και έπληξαν ολόκληρη την Ευρώπη. Οι συνέπειες έγιναν, από τη στιγμή εκείνη, καταιγιστικές: η εμπιστοσύνη στη διατραπεζική αγορά κλονίσθηκε· η ρευστότητα στις οικονομίες περιορίστηκε· η πραγματική οικονομία μπήκε σε τροχιά διαρκούς επιδείνωσης. Δημιουργήθηκε, έτσι, ένας φαύλος κύκλος, με αρνητικές αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στο πιστωτικό σύστημα και την πραγματική οικονομία.
Όλες οι χώρες δέχονται διαρκώς αυξανόμενες πιέσεις. Περιορίζονται η κατανάλωση, η παραγωγή, το εμπόριο, οι επενδύσεις, η κατασκευαστική δραστηριότητα, οι εξαγωγές, η ναυτιλία, ο τουρισμός. Οικονομικά μεγαθήρια καταρρέουν ή περιορίζουν τις δραστηριότητές τους. Μικρομεσαίες επιχειρήσεις ασφυκτιούν. Οι απολύσεις εργαζομένων παίρνουν μαζικό χαρακτήρα. Από μήνα σε μήνα, οι εκτιμήσεις για όλες τις οικονομίες αλλάζουν προς το δυσμενέστερο."Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: