Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2009

Πρόγραμμα επιδοτούμενου ακτοπλοϊκού εισιτηρίου από την Νομαρχία Πειραιά και την Ένωση Ξενοδόχων Αίγινας χωρίς κομματικά κριτήρια!!Στην εφαρμογή ενός πρωτότυπου προγράμματος επιδότησης των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων με προορισμό την Αίγινα, που αποσκοπεί στην ενίσχυση της τουριστικής κίνησης, προχωρά η Νομαρχία Πειραιά σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων του νησιού (http://www.nomarhiapeiraia.gr/ ).

Η απόφαση των ξενοδόχων της Αίγινας που είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος της κατά την πρόσφατη ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε η Νομαρχία Πειραιά για τον τουρισμό, προήλθε μετά την ανοικτή πρόσκληση - πρόταση του Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα προς τους φορείς του κλάδου, ώστε να προχωρήσουν στη διαμόρφωση γενναίων πακέτων προσφορών κατά τη θερινή περίοδο, η οποία αναμένεται φέτος εξαιρετικά δύσκολη τόσο λόγω της παγκόσμιας κρίσης, όσο και λόγω των μεγάλων οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 22 ξενοδοχεία της Αίγινας, συνολικής δυναμικότητας 1.600 κλινών και περιλαμβάνει την πλήρη κάλυψη του κόστους του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου για κάθε επιβάτη με συμβατικό πλοίο μετ’ επιστροφής, εξαιρουμένου του κόστους του αυτοκινήτου.

Το ελκυστικό αυτό πακέτο προσφοράς ισχύει εφόσον γίνει κράτηση για τουλάχιστον 4 διανυκτερεύσεις, από σήμερα μέχρι και την 15η Οκτωβρίου 2009.

Η κράτηση διαμονής γίνεται απευθείας στην ξενοδοχειακή μονάδα της αρεσκείας του επισκέπτη και το ξενοδοχείο, είτε επιστρέφει το αντίτιμο του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου στον πελάτη του, είτε αφαιρεί το αντίτιμο από το σύνολο του λογαριασμού του.

Πρόκειται για ένα μέτρο που σε μέρες ακρίβειας και έντονης οικονομικής ανασφάλειας, είναι πολύ σημαντικό, καθώς απαλλάσσει τους Έλληνες και ξένους ταξιδιώτες από το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και δίνει ισχυρό κίνητρο για τους επισκέπτες που κάθε χρόνο δίνουν ώθηση στον τουρισμό του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρωτοβουλία αυτή της Νομαρχίας Πειραιά δεν θα αρκεστεί μόνο στο νησί της Αίγινας αλλά θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες και αλλά νησιά του Αργοσαρωνικού όπως η Ύδρα και ο Πόρος.Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: