Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Μπροστά με 6% το ΠΑΣΟΚ σε δημοσκόπηση της Ευρωπαικής Ένωσης



Η πρόβλεψη της Ευρωπαικής Ένωσης (http://www.predict09.eu/default/en-us/state_analyses.aspx) για την σύνθεση του Ευρωπαικού κοινοβουλίου του 2009 δείχνει οτι στη ΝΔ το βράδυ των εκλογών δεν θα πανυγηρίζουν αλλά ούτε θα πίνουν σαμπάνιες για πιθανή ήττα με μικρή διαφορά.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Ευρωπαικής Ένωσης (κάντε κλίκ για να δείτε την δημοσκόπηση)το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται μπροστά απο την ΝΔ με 6% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,7%,τρίτο για πρώτη φορά σε δημοσκόπηση είναι το ΛΑΟΣ με 8,4% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 7,2% και οι Οικολόγοι με 6%.

Πηγή:Ευρωπαική Ένωση



Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Με υπογραφή του κ.Παπαθανασίου και η αύξηση του έμμεσου φόρου στα τσιγάρα!




Λίγο πρίν αλάξει τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας ο κ. Καραμανλής είχε προλάβει ο κ.Αλογοσκούφης να καταργήσει το αφορολόγητο των 10500 Ευρώ.
Ήρθε λοιπον ο νεός υπουργός Εθνικής Οικονομίας κ.Παπαθανασίου να επανεφέρει το αφορολόγητο των 10500 Ευρώ αλλά για τα διαφυγόντα έσοδα από την επαναφορά του αφορολόγητου τα κάλυψε από την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε τσιγάρα και ποτά.

Το αποτέλεσμα είναι οτι τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε πλέον οτι η αυξηση του ΕΦΚ να έχει περάσει στις τιμές των τσιγάρων. Και όχι μόνο αυτό αλλά έχουνε αυξηθεί και τα λεγόμενα φθηνά τσιγάρα λόγω της δήθεν ανταγωνιστικότητας αλλά και για να αποθαρύνουνε τους νέους απο το κάπνισμα! (Διάβάστε την τροπολογία).

Και όλα αυτά συμβαίνουνε μέσα σε ένα πολιτικό κλίμα σκανδαλολογίας που έχει δημιουργήσει η ΝΔ με την βοήθεια ενός μέρους της δικαιοσύνης.Έτσι απο την μια ουσιαστικά αθωώνει τον Κ.Παυλίδη με το πορισμά της σήμερα και απο την άλλη αυξάνει τους έμμεσους φόρους όπως στα τσιγάρα!


Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Με υπογραφή του κ.Παπαθανασίου η αυξήση του εμμέσου φόρου στα ποτα.




Ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή για τον μήνα Μάρτιο. Βρίσκεται στο 1,3% από 4,4% την ίδια περίοδο πέρσι. Σε άλλες εποχές θα έπρεπε να πανηγυρίζουμε.

Όμως δυστυχώς τα πράγματα χειροτερεύουν . Το πλέον δυσάρεστο όμως είναι οτι η ακρίβεια κατά ένα μεγάλο ποσοστό τροφοδοτείται και απο την ίδια την κυβέρνηση.Και αυτή η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης πλήτει ουσιαστικά τον μέσο Έλληνα πολίτη.

Απόδειξη έιναι η τροπολογία που υπέγραψε ο νέος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ.Παπαθανασίου για την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης που αφορούν τα ποτά(αιθυλική αλκοόλη).Η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης αφορά επίσης το τσίπουρο αλλά και την τσικουδιά(κάντε κλίκ για να διαβάσετε αναλυτικά τις αυξήσεις).

Και ο λόγος που επικαλείται η κυβέρνηση είναι για την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων.

Η τροπολογία υπογράφηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2009(Κάντε κλίκ για μεγένθυση)

Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Θυμίζει υπόθεση "Ζαρτινιέρας" ο ξυλοδαρμός Κούρδου μετανάστη στην Ηγουμενίτσα

Η υπόθεση της «Ζαρντινιέρας» απέδειξε περίτρανα οτι η ΕΛ.ΑΣ και κατά επέκταση το ελληνικό κράτος παρέχει ένα καθεστώς ιδιότυπης ασυλίας στους δράστες τέτοιων βάναυσων συμπεριφορών.

Το παράδιεγμα της ΕΛ.ΑΣ ακολούθησαν τέσσερις λιμενικοί στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας
όπου ξυλοφόρτωσαν τον 29χρονο Κούρδο , Αριβάν Οσμάν Αμπντουλάχ,όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς του.Ο Αριβάν Οσμάν Αμπντουλάχ νοσηλεύεται από τις 4 Απριλίου σε κωματώδη κατάσταση στη μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης,

Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ακολουθώντας το πνέυμα της ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζει ότι ο μετανάστης έπασχε από επιληψία και... αυτοτραυματίστηκε (!).

Σύμφωνα όμως με τα όσα περιέγραψε ο Σαλάχ Μοχάμεντ Αχμέτι, που ήταν στην καρότσα, τέσσερις λιμενικοί τούς εντόπισαν την ώρα του ελέγχου, τους έβγαλαν έξω από το φορτηγό και άρχισαν να τους χτυπούν με γκλομπς.
Ειδικά τον Αριβάν Οσμάν Αμπντουλάχ τον χτύπησαν με μπουνιές στο πρόσωπο και στο κεφάλι, ώσπου ο άτυχος 29χρονος έπεσε στην τσιμεντένια προβλήτα και έμεινε αναίσθητος.

Πάντως ο αρχηγός του Λιμενικού Θεόδωρος Ρεντζεπέρης ακολουθώντας και αυτός το πνέυμα της ΕΛ.ΑΣ διέταξε Ενορκη Διοικητική Εξέταση μετά απο 18 ημέρες και αφού το θέμα αναδείχτηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Απλά για την ιστορία σε αντιστοιχη ΕΔΕ που αφορούσε τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή απάλλαξε τους αστυνομικούς από κάθε κατηγορία με το σκεπτικό ότι οι μαρτυρίες των θυμάτων δεν είναι αντικειμενικές!

Για αυτό και το Ευρωδικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα εκτιμώντας τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης και έκρινε ότι η Αστυνομία είναι υπεύθυνη για τον ξυλοδαρμό ενός πολίτη, από τη στιγμή που αυτός βρίσκεται στα χέρια των οργάνων της. Οπως επισημαίνεται, είναι αναμφισβήτητο ότι τα σοβαρά τραύματα του θύματος οφείλονται στη χρήση υπερβολικής βίας εκ μέρους των αστυνομικών, κατά τη διαδικασία σύλληψης του.


Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Η επένδυση της κυβέρνησης στην κίτρινη φυλή των ταξιτζήδων.


Στο λεκανοπέδιο της Αττικής κυκλοφορούν πάνω απο 14.000 ταξί.Και ολοι έχουμε καταλάβει οτι την ημέρα που οι ταξιτζήδες θα απεργήσουν τότε που όποιος βγει με Ι.Χ. στην πόλη, ξαφνικά βρίσκεται σε μια Αθήνα χωρίς συγκοινωνιακό πρόβλημα. Γιατί παραδοσιακά στις απεργίες των ταξί, δεν υπάρχει μποτιλιάρισμα πουθενά στην Αθήνα.

Έτσι το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών στο πλαίσιο του εξορθολογισμού του κομίστρου και κινητροδότηση καλύτερης εξυπηρέτησης των επιβατών, αποφάσισε στις αρχές της εβδομάδας να τους ευεργετήσει ακόμα πιο πολύ μιας και μέχρι του χρόνου τέτοια εποχή θα έχουν γίνει οι εθνικές εκλογές.

Και τα ταξί απο την κυβέρνηση Καραμανλή έχουν ευεργετηθεί αρκετές φορές χωρίς κανένα όφελος στον πολίτη.
Ήταν Αυγουστος του 2005 όταν η ομάδα ΠΗΓΑΣΟΣ καταργήθηκε και οι οδηγοί ταξί έμειναν και πάλι ανεξέλεγκτοι.
Είχε δημιουργηθεί επι κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ το 2001 απο τον τότε διευθυντή της Τροχαίας Αττικής, ταξίαρχο κ. Κώστα Τζέκη.
Στην πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της ομάδας ΠΗΓΑΣΟΣ οι 30 επίλεκτοι τροχονόμοι έιχαν επικεντρωθεί στους ταξιτζήδες. Τα αποτελεσματά τους ήτανε εκπληκτικά.Στην πιάτσα του σταθμού υπεραστικών λεωφορείων στον Κηφισό και στον Σταθμό του Ηλεκτρικού στην Κηφισιά,μέσα σε δύο ημέρες, οι «φτερωτοί» τροχονόμοι έκοψαν 130 κλήσεις, εκ των οποίων οι 70 αφορούσαν άρνηση μίσθωσης!

Ακόμη και την ζώνη ασφαλείας δεν φοράνε οι οδηγοί ταξί αλλά μόνο οι πελάτες των ταξί.

Τα κόμιστρα των ταξί θα αυξηθούν συνολικά 100%,το αντίτιμο για τα τηλεφωνικά ραντεβού απο 2,8 Ευρώ θα φτάσει μέχρι τα 5 Ευρώ και τα ταξί πλέον θα έχουν το δικαίωμα να μπάινουν στις λεωφορειολωρίδες.Να σημειωθεί οτι αυτές οι αυξήσεις έρχονται σε μια περιόδο όπου ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας κ.Παπαθανασιόυ έχει αναφερεί για μηδενικές αυξήσεις στο 2009.

Το αντάλλαγμα που θα δώσουν οι ταξιτήδες είναι ενα ειδικό μηχάνημα gps που θα κόβει και αποδείξεις, καθαρά ταξί, ευπρεπείς οδηγοί, υποχρεωτική χρήση κλιματιστικών το καλοκαίρι και καλοριφέρ το χειμώνα),θα σταματήσουν οι αρνήσεις μίσθωσης, ιδίως το βράδυ και πριν τα μεσάνυκτα.Υπηρεσίες που στις υπόλοιπες ευρωπαικές χώρες είναι αυτονόητες . Οχι όμως για αυτούς που χρησιμοποιούν ταξί στην Ελλάδα.

Η πραγματικότητα όμως για τους ταξιτζήδες στην Ελλάδα έιναι οτι υπάρχει άλλο καθεστώς.Και αυτό το καθεστώς η κυβέρνηση Καραμανλή προσπαθεί να το εκμεταλευτεί στο έπακρο ελπίζοντας ότι οι προπαγανδιστές ταξιτζήδες θα βοηθήσουν την κυβέρνηση.



Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Σάββατο 11 Απριλίου 2009 Μποϊκοτάζ στις καφετέριες!


Αγαπητοί εσπρεσάκιδες, φραπεδάκιδες, καπουτσινάκιδες, όπως όλοι γνωρίζετε στα καταστήματα που μας σερβίρουν τους καφέδες μας, μας πιάνουν τα οπίσθια(!!!) υπερχρεώνοντας τα ροφήματα, κερδοσκοπώντας εις βάρος των απλών καταναλωτών.

Ένα απλό προϊόν που στα σούπερ μάρκετ κοστίζει ανάμεσα στα 0,75 - 4 ευρώ η συσκευασία, στα καφέ που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία και στις περιοχές αναψυχής και διασκέδασης της Αθήνας, των μεγάλων αστικών κέντρων και των τουριστικών προορισμών, οι τιμές ξεπερνούν κάθε φαντασία. Ένας ελληνικός καφές ξεκινάει από 2,5 ευρώ, η τιμή εκκίνησης του γαλλικού ειναι στα 3 ευρώ, ενώ ο καπουτσίνο - ως προϊόν ιταλικής φινέτσας και μόδας - ξεκινάει στα 3,5 ευρώ.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα, που στο εξωτερικό οι τιμές αυτών το υπηρεσιών, δεν ξεπερνούν ούτε κατά το ήμισυ των παραπάνω "ελληνικών" τιμών.
Συνήθως οι τιμές του καφέ εκτινάσσονται σε περιόδους πολέμου. Τελικά, η Ελλάδα βρίσκεται σε ακήρυχτο πόλεμο με τη γενιά των 700 ευρώ - τους συνήθεις πελάτες, λόγω ηλικίας, των καφετεριών. Τα παιδιά αυτά τιμούν τον παραδοσιακό τρόπο συνεύρεσης και κοινωνικοποίησης των Ελλήνων, δίνοντας με αυτό τον τρόπο ζωή και οικονομική στήριξη στις επιχειρήσεις και στους χιλιάδες εργαζόμενους αυτών.
Καλούμε λοιπόν όλους εσάς να διεκδικήσετε δυναμικά τον απαιτούμενο σεβασμό προς τον πελάτη, την τσέπη του και τη νοημοσύνη του.

Το Σάββατο 11 Απριλίου 2009 δεν θα πάμε για τον καθιερωμένο καφέ με φίλους. Ας απολαύσουμε τη βόλτα μας στα μαγαζιά και στους δρόμους και ας μαζευτούμε στα σπίτια μας για καφέ.
Αν λοιπόν αυτές οι επιχειρήσεις θέλουν να επιβιώσουν εν μέσω κρίσης, ας ρίξουν τις τιμές, προκειμένου να διατηρήσουν την πελατεία τους...





'Ενας απλός σκεπτόμενος πολίτης