Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012

Ο Γιώργος Παπανδρέου υποψήφιος βουλευτής στον Νομό Αχαίας.

 Ο Παπανδρέου για ακόμη μια φορά απέδειξε οτι δεν είναι όμηρος της καρέκλας.Σε αντίθεση με τον Σημίτη που εκβιαστικά ήθελε να μπει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας το 2009 αλλά και τον Σαμαρά σήμερα που θέλει να γίνει πρωθυπουργός ντε και καλά ανεξαρτήτως εαν η χωρα οδηγηθεί πάλι σε αδιέξοδα.Και το κάνει ο Σαμαράς αλλά και τα άλλα κόμματα της αριστεράς υποσχόμενοι πολιτικές οι οποίες δε μπορούνε να εφαρμοστούνε αφού το Μνημόνιο είναι ξεκάθαρο γι το τι πολιτικές θα πρέπει να ακολουθηθούνε.
Λογικές παροχολογιίας και δήθεν επαναδιαπραγματευσης σαν αυτή του Σαμαρά αλλά και των άλλων αντιμνημονιακων κομμάτων οδήγησανε την Ελλάδα στο οικονομικό αδιέξοδο σήμερα.Είναι πολύ ευκολο να κατηγορείς σήμερα τον Παπανδρέου και τον Παπακωνσταντινου για το οτι μπήκε η χωρα στο Μνημόνιο.
Το δύσκολο είναι να παραδεχτούμε όλοι μας τις ευθύνες μας και να σταματήσουμε να κρυβουμε πίσω απο το πολιτικό σύστημα τα δικά μας διαχρονικά λάθη.Και διαχρονικό λάθος δεν είναι η εκλογή των βουλευτών αλλά η διαχρονική αντίληψη των Ελλήνων στο να κλέβουνε το Δημόσιο δηλαδή τον ίδιο τους τον εαυτό ή να κλέβουνε πάλι το Δημόσιο μέσω κρατικοδίαιτων εταιριών.
 Διαβάστε όλη την ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου:

Η χώρα, οδηγείται σε μια από τις κρισιμότερες μετά την Μεταπολίτευση εκλογικές και εθνικές μάχες.


Οι Έλληνες πολίτες, κυριαρχικά, θα αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας.


Ήδη, έχουν γίνει πολλά προκειμένου να βγεί με ασφάλεια η χώρα από την κρίση. Εχει μπει η μαγιά για τις μεγάλες αλλαγές σε θεσμούς και στο κράτος, το οποίο δυστυχώς αποτέλεσε τροχοπέδη για την χώρα, ενώ απαιτείται να είναι συμπαραστάτης και να απελευθερώνει τις δυνάμεις του Ελληνικού λαού.

Απαιτείται να γίνουν πολλά ακόμη. Αλλαγές που εδραιώνουν μια παραγωγική Ελλάδα, δημιουργική και αυτόνομη.

Αυτή τη μάχη την δίνουμε μέσα σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον ιδιαίτερα δυσμενές, όπου οι υγιείς παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις δέχονται ισχυρότατες πιέσεις και πλήγματα από το μη παραγωγικό κεφάλαιο, το κεφάλαιο του χρηματοπιστωτικού συστήματος, που ακόμα και παρασιτικά διογκώθηκε σε βάρος της πραγματικής οικονομίας.

Η προσπάθεια που χρειάζεται να καταβληθεί είναι τελικά και μια προσπάθεια, ένας αγώνας για την ίδια την δημοκρατία.

Είναι γεγονός ότι, η δυναμική των εξελίξεων ανέδειξε και τις αδυναμίες των πολιτειακών θεσμών, και λάθη, και παραλήψεις και καθυστερήσεις. Ακριβώς για τον λόγο αυτό, η επόμενη φάση αποτελεί ιστορική πρόκληση, ώστε να εμπεδώσουμε με ευρύτερες κοινωνικές συναινέσεις και ισχυρή πολιτική βούληση ένα κράτος δικαίου, διαφάνειας, ένα κράτος παραγωγικό. Είναι μια πρόκληση - στοίχημα, διακύβευμα για το οποίο πάλεψαν διαχρονικά οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου.


Οι επιπτώσεις των διεθνών φαινομένων και των αδυναμιών της δικιάς μας κρατικής συγκρότησης είναι παρούσες, μπροστά μας, στην Ελλάδα, σε κάθε περιφέρεια, νομό και πόλη της χώρας.


Αυτή η μάχη, δεν μπορεί να μείνει στη μέση.


Και σε αυτήν, απαιτείται η στράτευση όλων, προκειμένου αφενός μεν η χώρα να διασφαλίσει οριστικά την έξοδό της από την κρίση, αφετέρου δε να προωθηθούν οι ζωτικές αλλαγές. Αλλαγές, ώστε να διαμορφωθούν οι όροι για μια βιώσιμη ανάπτυξη με δικαιοσύνη. Οι Έλληνες να σταθούμε στα δικά μας πόδια, στις δικές μας δυνάμεις, αξιοποιώντας τα δικά μας συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Να μην κινδυνέψουμε πάλι, ούτε να βιώσουμε ξανά την απειλή μιας χρεοκοπίας.

Αυτή τη μάχη, προσωπικά, θα συνεχίσω να την δίνω πάντα, παντού και με όποιον ρόλο.


Σε αυτές τις εκλογές, όπως ενημέρωσα και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, θα την δώσω από την Αχαΐα.


Από εκεί ξεκίνησε ο Γεώργιος Παπανδρέου, από εκεί ο Ανδρέας Παπανδρέου, από εκεί ξεκίνησα και εγώ.


Μας συνδέουν ισχυρότατοι δεσμοί με την Αχαΐα

Εκεί είναι οι ρίζες μας, εκεί είναι οι φίλοι μας, οι δικοί μας άνθρωποι και τόσοι άλλοι με τους οποίους διαχρονικά αγωνιστήκαμε για μια διαφορετική Ελλάδα.

Σήμερα, από εκεί, θα μιλήσουμε και πάλι για όλα. Για τις ευθύνες μας καθώς και για την νέα ελπίδα, την προοπτική, για την οποία αγωνιζόμαστε.


Και η Αχαΐα, όπως η χώρα ολόκληρη, παρά τα μεγάλα προβλήματα, έχει επιλογή. Να αξιοποιήσει, παρά τα προβλήματα, παρά τον πόνο που όλη η Ελλάδα δοκιμάζει, αυτή την κρίση ως ευκαιρία αναδιοργάνωσης της οικονομικής βάσης, της κοινωνικής συγκρότησης, αξιοποιώντας όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που μπορούν να την οδηγήσουν σε ένα νέο καλύτερο μέλλον.


Για αυτά θα παλέψουμε και πάλι μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: