Σάββατο 14 Ιουνίου 2008

Επιστολή Σημίτη: Διαφωνώ με την θέση του ΠΑΣΟΚ για δημοψήφισμα


«Κύριο Γεώργιο Παπανδρέου
Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
Αθήνα, 11 Ιουνίου 2008
Αγαπητέ Γιώργο,
Με έκπληξη πληροφορήθηκα, ότι μετά από απόφασή σου το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κύρωση της Νέας Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διαφωνώ. Η πρακτική των κυβερνήσεων τόσο του πατέρα σου όσο και των δικών μου ήταν η κύρωση των Συνθηκών από τη Βουλή. Τούτο γιατί η Ελλάδα χρειάζεται να ισχυροποιήσει τη θέση της στην Ένωση και να είναι χώρα που επηρεάζει τις εξελίξεις. Μακρόσυρτες διαδικασίες κύρωσης, όμως, όπως ένα δημοψήφισμα η έκβαση του οποίου θα εξαρτάται από την πολιτική συγκυρία, αποδυναμώνουν τη θέση της και την επιρροή της. Υπάρχει ο κίνδυνος να αποτελέσουμε σε έναν ακόμη τομέα πρόβλημα. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί πρέπει να αλλάξουμε την πάγια πρακτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Κ. Σημίτης
Θα δημοσιεύσω αυτό το γράμμα αφού το λάβεις.»

Σε μια περίοδο που η ακρίβεια και τα σκάνδαλα πλήττουν καίρια τη ΝΔ αλλά και στις δημοσκοπήσεις η κυβερνητική επιρροή υποχωρεί ο πρώην πρωθυπουργός κ.Σημίτης εκφράζει δημόσια την διαφωνία του με την θέση του ΠΑΣΟΚ για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κύρωση της Νέας Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Διαβάζοντας την επιστολή διακρίνουμε την αλαζονεία του κ.Σημίτη όταν επικαλείται τις πρακτικές των δικών του κυβερνήσεων. Ξεχνάει ο κ.Σημίτης ότι εκλέχτηκε πρωθυπουργός με τις ψήφους του λαού του ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση ήτανε του ΠΑΣΟΚ και όχι του κ.Σημίτη.
Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: