Κυριακή 29 Ιουνίου 2008

Δεν φταίει ο κ.Πρετεντέρης.Τόσος ήταν!!!


Ο κ.Πρετεντέρης συνεχίζοντας την τακτική του να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ, σε σημερινό του άρθρο στο Βήμα της Κυριακής τονίζει ότι με την ηγεσία του Γ.Παπανδρέου υπάρχει ένα διχασμένο και ανυπόληπτο ΠΑΣΟΚ!
Επικαλέστηκε την συζήτηση στην βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών την Παρασκευή για την ακρίβεια όπου κυριάρχησε όμως το θέμα των ημερών της SIEMENS .
Ο κ.Πρετεντέρης το μόνο που κατάλαβε από την όλη συζήτηση ήταν η διαμάχη των πολιτικών αρχηγών αν θα είναι διακομματική επιτροπή ή εξεταστική που ζητά το ΠΑΣΟΚ επίμονα.
Να βοηθήσουμε τον κ.Πρετεντέρη σημειώνοντας με λίγα λόγια τι πρότεινε αλλά και τι ζήτησε από τον κ.Καραμανλή ο Γ.Παπανδρέου στη Βουλή.

1_ Προτάσεις σύγκρουσης και ελπίδας για τη διαφάνεια, για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων, για τα δημόσια έργα και τις προμήθειες, για νέο εκλογικό σύστημα, ώστε να μην χρειάζονται τεράστιες δαπάνες οι βουλευτές για να εκλεγούν. Διαφάνεια στη νομοθεσία, όχι 12 τα μεσάνυχτα να ψηφίζονται, μακριά από τα μάτια του Ελληνικού λαού, διάφορες τροπολογίες.

2_ Διαφάνεια και αξιοκρατία στη Δημόσια Διοίκηση, όλες οι αποφάσεις, όλες οι αποφάσεις των υπουργών, των γραμματέων να δημοσιεύονται στο διαδίκτυο. Διαφάνεια στα μέσα ενημέρωσης, στη ροή κρατικών χρημάτων προς τα μέσα ενημέρωσης. Διαφάνεια και ανοιχτές διαδικασίες.

3_ Διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων. Χρηματοδότηση από το κράτος κι από τα μέλη και φίλους με ονομαστικές, μέσω τραπεζικών λογαριασμών πάντα, εισφορές. Έλεγχος των εξόδων και εσόδων των κομμάτων και των βουλευτών και του πόθεν έσχες, από Ανεξάρτητη Αρχή. Όχι εμείς οι βουλευτές να ελέγχουμε τους εαυτούς μας. Και όποιος βρεθεί με περίσσια περιουσία, θα κατάσχεται υπέρ του Δημοσίου!

4_
Αλήθεια, είστε τόσο σίγουρος κ. πρωθυπουργέ; Μπορείτε να βεβαιώσετε και να δεσμευθείτε εδώ, ενώπιον της Βουλής, ότι κανένας εν ενεργεία υπουργός σας δεν έχει σχέση με την υπόθεση αυτή; Είστε έτοιμος να βεβαιώσετε ότι ο κύκλος των χαμένων χρηματιστών, οι ίδιοι του /99, οι ίδιοι με τα ομόλογα, οι ίδιοι σήμερα, δεν έχουν σχέση με τη Νέα Δημοκρατία;

5_ Το πόρισμα Ζορμπά τι ήταν; Κουκούλωμα δεν ήταν κ. Καραμανλή; Χειραγώγηση της δικαιοσύνης δεν ήταν κ. Καραμανλή; Γι/ αυτό ζητάμε, όχι επιλεκτικές διαρροές δικηγορικών γραφείων, αλλά παράταση της παρούσης Συνόδου της Βουλής, για να έχει αποκλειστική δυνατότητα να μην παραγραφούν, να αποκλειστεί η δυνατότητα εκλογών παραγραφής

6_ Δεν έφτασε ακόμα στο Μέγαρο Μαξίμου η πληροφορία για τους γαλάζιους χρηματιστές που διακινούσαν μίζες στη SIEMENS; Για τον κ. Ράμμο και τον κ. Δεβλέτογλου, δεν ξέρετε τίποτα; Ούτε για τον κ. Γιαννακάκη; Ξέρει δηλαδή περισσότερα από εσάς ο κ. Φιλιππίδης που πάγωσε τη συνεργασία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με αυτόν και την εταιρεία του;

7_ Μήπως δεν ξέρετε τίποτα για την ΠΗΓΑΣΟΣ Χρηματιστηριακή; Δεν τη θυμάστε; Δεν τη θυμόμαστε, κύριοι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας, από το άλλο σκάνδαλο, το σκάνδαλο των ομολόγων; Η ίδια είναι, σας διαβεβαιώνω.

8_ Είναι κ. Καραμανλή ή δεν είναι αδιανόητο, πρωτοφανές αυτή η προκαταρτική εξέταση για τη SIEMENS, όχι 4 μήνες, όχι 8 μήνες, αλλά 18 μήνες να διεξάγεται κ. Καραμανλή; Προκαταρτική εξέταση.

Αντιλαμβάνεστε ότι ο κ.Πρετεντέρης σκοπίμως δεν αναφέρει τίποτα από όλα αυτά και επικεντρώνεται μόνο στην διαφωνία των αρχηγών για το τι είδους επιτροπή πρέπει να συσταθεί.Έτσι με αφορμή της σημερινής του επικεφαλίδας στο άρθρου του στο Βήμα μπορούμε κάλλιστα να πούμε οτι δεν φταίει ο κ.Πρετεντέρης.Τόσος ήταν!!!




Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: