Δευτέρα 16 Ιουνίου 2008

Ποιός προσπάθησε να ανατρέψει τον Γ. Παπανδρέου


Ο Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ ψηφίζοντας την ευρωπαϊκή συνθήκη της Λισσαβόνας στην Βουλή ακολούθησε την πάγια πρακτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ στα προηγούμενα χρόνια. Επιπλέον όμως ο Γ.Παπανδρέου διαβλέποντας την ανάγκη της κοινωνίας των πολιτών για ενημέρωση και συμμετοχή πρότεινε στην Βουλή την διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Κάτι το οποίο το είχε προτείνει και ο κ .Σημίτης το 2005 στην Βουλή παρόλο που το ξέχασε τώρα.
Το άσχημο είναι ότι το ξεχνάνε και δημοσιογράφοι σαν τον κ. Πρετεντέρη του MEGA.

Ο κ. Σημίτης ήταν ένας καλός πρωθυπουργός όπου έβαλε την χώρα στην ΟΝΕ,διοργάνωσε άψογα του Ολυμπιακούς αγώνες ,έβαλε μια τάξη στα πράγματα άλλα αγνόησε την δυσαρέσκεια των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων για τις σημαντικές παραλείψεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Παραλείψεις οι οποίες είχανε άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών.
Είναι αυτονόητο ότι σαν πρώην πρωθυπουργός έχει κάθε δικαίωμα να παρεμβαίνει στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Ας αναρωτηθούμε όμως πότε ακούσαμε μια παρέμβαση του για τα οξυμένα κοινωνικά προβλήματα της χώρας. Στην πραγματικότητα είναι συνειδητά απών.
Αρκετές φορές ο Γ. Παπανδρέου ρωτούσε τους συνεργάτες του για το τι κάνει ο κ.Σημίτης και απαντούσαν αμήχανα ότι δεν γνωρίζουν ακριβώς παρά μόνο ότι βλέπει κόσμο και συζητάει.

Το αποτέλεσμα αυτών των συζητήσεων δεν το γνωρίζουμε γιατί δεν είδαμε και καμία πρόταση στο κόμμα για κάποιο θέμα. Ίσως τελικά αυτές οι συζητήσεις να είχανε σκοπό την ανατροπή του Γ. Παπανδρέου.
Ένα τέτοιο σενάριο έλεγε ότι θα δημιουργούνταν συνθήκες απομάκρυνσης του
Γ. Παπανδρέου από την εξουσία και με μεταβατικό πρόεδρο τον κ. Σημίτη θα οδηγούσε το κόμμα στην εκλογή νέας ηγεσίας το φθινόπωρο.
Πάντως οι υποστηρικτές που δημιουργούν τις συνθήκες απομάκρυνσης είναι πλέον ορατές. Με στρατηγό την τηλεοπτική δημοσιογραφική ομάδα του MEGA και αντιστράτηγο <Το ΒΗΜΑ> μαζί με το <ΕΘΝΟΣ> δημιουργούν τεχνητά συνθήκες απαξίωσης του Γ. Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ.

Φαίνεται ότι ο κ.Σημίτης στριμώχτηκε όπως και οι φανατικοί υποστηρικτές του .Τώρα πια είναι δύσκολο κάποιος να δημιουργήσει κόμμα. Και είναι γιατί θα αποδειχθεί περίτρανα ότι ο Γ. Παπανδρέου όλο αυτόν τον καιρό υπονομευότανε.


Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: