Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ καλπάζει και η κυβέρνηση παρατηρεί!


Το πρόβλημα της ακρίβειας, καθώς και του υπερδανεισμού των Ελλήνων έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις για κάθε ελληνικό νοικοκυριό. Η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των πλέον ακριβών χωρών της Ευρωπαικής Ένωσης.



Η κυβέρνηση έχει καταφέρει να αποδείξει ένα χρόνο μετά τις εκλογές του 2007 οτι παραμένει απλός παρατηρητής των εξελίξεων.Το αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς είναι οτι ο Έλληνας καταναλωτής βρίσκεται αντιμέτωπος με αλλεπάλληλα κύματα αυξήσεων μέσα στο 2008 και δείχνει να είναι ανυπεράσπιστος.Ανυπεράσπιστος στην κερδοσκοπία,στα μονοπώλια,στις τιμές των προιόντων που δεν μειώνονται αλλά αντιθέτως αυξάνονται.Ανυπεράσπιστος στα Golden Boys των ΔΕΚΟ όπως είναι ο κ.Αθανασόπουλος της ΔΕΗ αλλά και των τραπεζών όπως είναι ο κ.Αράπογλου της Εθνικής Τράπεζας.Οι οποίοι τροφοδοτούν την ακρίβεια με τις απαράδεκτες ενεργειές τους.


Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι αυτο που αποκάλυψε η Νομαρχια Πειραιά με το παιχνίδι των επιχειρήσεων οι οποίες δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων να αποκομίζουν τεράστια οφέλη, διαμορφώνοντας ανεξέλεγκτα τα ποσοστά του μικτού τους κέρδους σε βάρος των καταναλωτών (κάντε κλίκ στην φωτογραφία).



Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: