Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2008

Παρατείνεται η μη χορήγηση ραδιοτηλεοπτικών αδειών με υπογραφές των κ.Παυλόπουλου και Αλογοσκούφη
Ήταν 20 Νοεμβρίου 1989, όταν το πρώτο ιδιωτικό κανάλι, το τότε Mega Channel(MEGA σήμερα), εξέπεμψε για πρώτη φορά από τα στούντιο της Παιανίας. Λίγο αργότερα, πρωτοχρονιά του 1990, ακολουθούσε και ο Antenna TV(ΑΝΤ1 σήμερα).


Απο τότε μέχρι σήμερα δεν έχουν αλάξει και πολλά πράγματα σε οτι αφορά την χορήγηση άδειών στην ιδιωτική τηλεόραση και ραδιόφωνο.Το φαινόμενο να λειτουργούν υπό νόμιμες προϋποθέσεις, παρανόμως όμως, επιχειρήσεις τηλεοπτικών σταθμών που συνθέτουν μια αγορά που αγγίζει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως είναι σίγουρα μοναδικό.Η διαρκής αναβολή στη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών αποτελεί πλέον τον βασικό πυλώνα της διαπλοκής συμφερόντων ανάμεσα στη πολιτική εξουσία και την ραδιοτηλεοπτική εξουσία.Οι ραδιοτηλεοπτικές επιχειρήσεις, νόμιμες και παράνομες ταυτόχρονα, βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας.Ομηρία που δίνει το δικαίωμα στη πολιτική εξουσία να διαπραγματεύται κάθε φορά με συγκεκριμένες απαιτήσεις με τις ραδιοτηλεοπτικές επιχειρήσεις και αυτές με την σειρά τους να μην εκπληρούν τις νόμιμες υποχρεώσεις τους σαν αντάλλαγμα.


Οσοι το φθινόπωρο του 2004 έβαζαν στοίχημα με τον πρώην υπουργό Επικρατείας κ. Θόδωρο Ρουσόπουλο ότι οι τηλεοπτικές άδειες αναλογικής τηλεόρασης δεν θα δοθούν ποτέ το κέρδισαν τέσσερα χρόνια μετά.Με προσθήκη τροπολογίας στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομίας που αφορά την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας παρατείνεται εκ νέου η «προσωρινή νομιμότητα» έως τις 30 Ιουνίου 2009! (Κάντε κλίκ για να διαβάσετε αναλυτικά την τροπολογία http://www.parliament.gr/ergasies/nomosxedia/Tropologies/630/E-ENOIKON.356.pdf).


Αλλη μια παράταση στην ομηρία των τηλεοπτικών επιχειρήσεων με τις υπογραφές του κ.Παυλόπουλου και Αλογοσκούφη(κάντε κλίκ στην φωτογραφία).Σύμφωνα με την τροπολογία δεν επιβαρύνεται ο κρατικος προυπολογισμός αλλά επέρχεται επιβράδυνση στην είσπραξη των δημοσίων εσόδων κατά ένα οκτάμηνο.Στην πραγματικότητα όμως έιναι η μη είσπραξη εσόδων του Δημοσίου απο τις ραδιοτηλεοπτικές επιχειρήσεις τα τελευταία 19 χρόνια.


Και όλα αυτά γίνονται την περίοδο που πρέπει να μπούμε στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Η χώρα μας είναι αναγκασμένη εξαιτίας των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων να προχωρήσει στην ψηφιακή έως το 2012. Ολα είναι στον αέρα και κανείς δεν γνωρίζει πότε, πώς, ποιοι και από πού θα εκπέμψουν τα ψηφιακά ελεύθερα τηλεοπτικά σήματα. Οι ευρωπαϊκές επιταγές για οριστική παύση της ελεύθερης αναλογικής τηλεόρασης το 2012 και έναρξη της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης δυστυχώς, όπως όλα δείχνουν, σκοντάφτουν πάλι.


Και το σίγουρο είναι οτι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί αν με διαφανή τρόπο και προς το συμφέρον του τηλεοπτικού κοινού θα δημιουργηθεί και θα λειτουργήσει η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: