Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Νησί της φοροδιαφυγής έχει γίνει η Μύκονος.Πρόστιμο 4 εκατ. Ευρώ στο εστιατόριο-μπάρ Nammos.Διαβάστε την ανακοίνωση του Υπ.Οικονομικών.




Επανέρχεται μετά απο ένα χρόνο στην οικονομική επικαιρότητα το εστιατόριο-μπαρ “Νάμμος” που βρίσκεται στη Μύκονο.Απο οτι φαίνεται το νήσι της Μυκόνου εκτός απο κοσμοπολίτικο έχει γίνει πλέον και παράδεισος της φοροδιαφυγής.

Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή και να υπενθυμίσουμε οτι το 2009 στις 26 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο εν λόγω κέντρο συναυλία του τραγουδιστή Αντώνη Ρέμου, στην οποία μάλιστα έδωσαν το παρόν σημαντικές προσωπικότητες του high society. Οι κρατήσεις για την συναυλία είχαν ξεπεράσει τις 3.000. Τελικά, οι παρευρισκόμενοι ανήλθαν στους 1.500, ωστόσο το κέντρο έκοψε 200 εισιτήρια!

Ανάμεσα στους τότε παρευρισκόμενους ήτανε και ο πρώην υπουργός Τουρισμού κ.‘Αρης Σπηλιωτόπουλος ,ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιακουμάτος καθώς και ο πρώην υφυπουργός ο Οικονομικών κ.Πέτρος Δούκας.

Από τον τακτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων από τους υπευθύνους του κέντρου, που όπως έγινε γνωστό απέκρυψαν τεράστιο ποσό εσόδων από τη διοργάνωση της συγκεκριμένης βραδιάς.

Την εκδήλωση αυτή παρακολούθησαν πάνω από 1.500 άτομα, κάθε ένα από τα οποία κατέβαλε ποσό 150 -250 ευρώ. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι για τη συγκεκριμένη εκδήλωση δεν εκδόθηκε κανένα φορολογικό στοιχείο (εισιτήρια, αποδείξεις ταμειακών μηχανών), με συνέπεια στα βιβλία της εταιρίας να μην εμφανίζεται καμία είσπραξη και κανένα έσοδο από την εκδήλωση αυτή.

Αυτά γίνανε πέρυσι.Η θρασύτητα όμως του εν λόγω επιχειρηματία δεν σταμάτησε ούτε φέτος.Οπότε και η αντίδραση του ΣΔΟΕ ήτανε επιβεβλημένη.

Το ποσό από τους καταλογισμούς φόρων και προστίμων, ύστερα από τον τακτικό φορολογικό έλεγχο των χρήσεων 2007 και 2008, που διενεργήθηκε στο μπαρ «Νάμμος» της Μυκόνου και σε επιχειρήσεις εστίασης που ανήκουν στον ίδιο επιχειρηματία, ανέρχεται σε 3.972.930 ευρώ.

Η έκθεση ελέγχου για τις φορολογικές παραβάσεις της συγκεκριμένης επιχείρησης διαβιβάστηκε από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (νυν Σ.Δ.Ο.Ε.) τον Αύγουστο του 2009 στη ΔΟΥ Μυκόνου. Στη συνέχεια, απεστάλησαν από το Σ.Δ.Ο.Ε. στη ΔΟΥ Μυκόνου άλλες δύο εκθέσεις ελέγχου και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 20.240 ευρώ για τέσσερις φορολογικές παραβάσεις. Ταυτόχρονα, δόθηκε εντολή ελέγχου στο Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών, ο οποίος έλεγχος ολοκληρώθηκε μετά το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών της υπό έρευνα επιχείρησης με τον καταλογισμό φόρων και προστίμων ύψους 2.694.098 ευρώ για το μπαρ «Νάμμος» και συνολικά 3.972.930 ευρώ για τις επιχειρήσεις συμφερόντων του ίδιου επιχειρηματία.(Διαβάστε την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών http://www.minfin.gr/portal/el/resource/contentObject/id/a0b2726a-5147-469f-9dfc-121af5896d5a#)

Ας ελπίσουμε οτι στο μέλλον θα διαβάσουμε απο το ΣΔΟΕ και για άλλες επιχειρήσεις στις οποίες καταλογίστηκαν πρόστιμα αλλά το σημαντικότερο είναι να μας πούνε οτι και εισπράχθηκαν αυτά τα λεφτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: