Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Unilever Hellas: o No1 "νταβατζής"-προμηθευτής του Ελληνικού λιανικού εμπορίου και των Ελλήνων καταναλωτών.






Οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ αντι να κατεβαίνουν λόγω της οικονομικής κρίσης ανεβαίνουν ακόμη περισσότερο.Σε όλους μας έχει δημιουργηθεί η απορία γιστί δεν πέφτουν οι τιμές.Η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή και ονομάζεται καρτέλ.

Είναι γνωστό οτι η Ελληνική αγορά της Λιανικής ελέγχεται απο 10 αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ.Πιο συγκεριμένα ελέγχουν πάνω απο το 85% της αγοράς του λιανικού εμπορίου.Σήμερα θα σάς πούμε για τον Νο1 προμηθευτή του λιανικού εμπορίου που ειναι ο Όμιλος Uniliver.¨οπως έλεγε και ο Καραμανλής στον Μπαιρακτάρη στο Μοναστηράκι ο Νο1 “νταβατζής” του λιανικού εμπορίου.

Ο συγκεκριμένος όμιλος Unilever, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα στους τομείς των τροφίμων, οικιακής φροντίδας και προσωπικής υγιεινής με την ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas Α.Ε.. Είναι η 6η μεγαλύτερη εταιρία στην Ελλάδα με κύκλο εργασιών το 2008 πάνω από 600 εκ. ευρώ. Είναι η 3η σε μέγεθος εταιρία σε μη διαρκή καταναλωτικά προϊόντα , διακινεί 1000 κωδικούς προϊόντων και αποτελεί τον Νο 1 προμηθευτή στο λιανικό εμπόριο, με παρουσία των προϊόντων της σε 35 διαφορετικά σημεία στα Super Market.

Δείτε παρακάτω μερικά απο τα προιόντα τους τα οποία σίγουρα έχετε αγοράσει αλλά δεν ξέρατε οτι στην ουσία τελικά είναι η ίδια εταιρεία:

ΑΙΜ Οδοντόκρεμες

ΑΧΕ Αποσμητικό σώματος

BRUT Κολώνια

DOVE Σαπούνι

LUX Σαπούνι/Αφρόλουτρο

ORGANICS Σαμπουάν

VASELINE Βαζελίνη

REXONA Σαπούνι

TIMOTEI Σαμπουάν

ULTREX Σαμπουάν

CASOLINE Μαλακτικό ρούχων

CIF Καθαριστικό πατώματος

ΚΛΙΝΕΧ Χλωρίνη

ΟΜΟ Απορρυπαντικό για τα ρούχα

SKIP Απορρυπαντικό ρούχων

ALGIDA Παγωτά

ΑΛΤΙΣ Ελαιόλαδο

BECEL Μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά

CALVE Φυστικοβούτυρο

ΦΛΩΡΑ Αραβοσιτέλαιο

FRIOL Λάδι τηγανίσματος

SOL Ηλιέλαιο

Hellman's Κέτσαπ/Μαγιονέζα

KNORR Ζωμός/Σούπες/Σάλτσες

LIPTON Τσάι

MAIZENA Κορν φλάουρ

ΝΕΑ ΦΥΤΙΝΗ Φυτική μαργαρίνη

PUMMARO Ντοματοπελτές

SUPER FRESCO Βούτυρο

BITAM Βούτυρο

ZWAN Ζαμπόν

(Διαβάστε αναλυτικά όλα τα προιόντα του “νταβατζή”-προμηθευτή της ελληνικής αγοράς http://www.unilever.gr/ourbrands/ )

Τα ερωτήματα που γεννούνται είναι εαν επιτέλους η ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού θα σταματήσει να εθελοτυφλεί και να κάνει αυτά που πρέπει για τα καρτέλ στην αγορά λιανικού εμπορίου.Διότι διαθέτει συγκριτικά στοιχεία σχετικά με τις αποκλίσεις των τιμών βασικών ειδών διατροφής ανάμεσα στα κράτη μέλη της ΕΕ και την Ελλάδα με μεγάλες αποκλίσεις εις βάρος πάντα των Ελλήνων καταναλωτών.

Στις επόμενες μέρες θα γνωρίσουμε και τους άλλους "νταβατζήδες"-προμηθευτές της Ελληνικής αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: