Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Ατυχής η δήλωση του κ.Ρέππα για την υπέρογκη αύξηση των εισιτηρίων στα Μ.Μ.Μ. κατά 40%.



Φαίνεται να είναι οι οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης για τις αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, όπως προκύπτει τουλάχιστον από τις δηλώσεις του υπουργού Υποδομών κ.Ρέππα στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ.Ρέππας είπε ότι τα εισιτήρια στην Αθήνα θα αυξηθούν στο 1,20 ευρώ (απλή διαδρομή) και 1,40 (για 90 λεπτά). Παράλληλα, η μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών για όλα τα μέσα θα φτάσει τα 45 ευρώ (από 35 ευρώ).
Ατυχής όμως είναι ο λόγος που επικαλείται ο κ.Ρέππας για αυτήν την μεγάλη αύξηση στα εισιτήρια.Απαντώντας στον δημοσιογράφο κ.Αναγνωστάκη είπε τα εξής:
"Αντιλαμβάνομαι οτι είναι ένα ποσό το οποίο δεν είναι αμελητέο. Είναι όμως αναγκαίο γιατί οι συγκοινωνίες στην Ελλάδα έχουν ένα κόμιστρο το οποίο δεν ειναι ιδιαίτερα υψηλό σε σχέση με το κόμιστρο σε άλλες χώρες της Ευρώπης ".

Αστεία δικαιολογία και σίγουρα είναι ατυχής αυτή η δήλωση. Ατυχής διότι δείχνει οτι δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες που χρησιμοποιούν τα Μ.Μ.Μ. σήμερα,ιδιαίτερα αυτοί που περνάνε πολύ δύσκολα. Στην εποχή των επιχειρησιακών συμβάσεων ο κ.Ρέππας δεν έχει πάρει χαμπάρι οτι οι απλοί πολίτες δεν πήρανε αύξηση 40% φέτος στον μισθό τους για να μπορέσουν να πληρώσουν αυτό το πανάκριβο αντίτιμο αλλά αντιθέτως μειώθηκε ο μισθός τους.

Γιατί πάλι κ.Ρέππα,πρέπει να πληρώσει ο απλος πολίτης τους υπέρογκους μισθούς και τα ελλείματα αυτών των εταιρειών με την υπέρογκη αύξηση της τιμής του εισητηρίου?

Το μαρτύριο όμως των πολιτών συνεχίζεται με τις ατελείωτες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Μ.Μ.Μ. με αποτέλεσμα οι πολίτες να βρίσκονται στην μέση δίχως να μπορούνε να κάνουνε κάτι.Οπότε επιτέλους για μια φορά ας κάνει το αυτονόητο το υπουργείο υπηρετώντας τους απλούς πολίτες και όχι κάνοντας πολιτική δίχως να λαμβάνουν υπόψιν τους την καθημερινότητα των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: