Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

Οριζόντιες περικοπές έκανε ο κ.Ψυχάρης στους εργαζόμενους του Δ.Ο.Λ.

 Στα προηγούμενα χρόνια του μεγάλου πάρτι, όταν το κρατικό διαφημιστικό χρήμα πλημμύριζε τα MEDIA, και η μία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου διαδεχόταν την άλλη, οι εργαζόμενοι ήτανε σύνηθες να μην συμμετέχουν σε αυτά τα κέρδη.Όπως έγινε και με τους απλούς εργαζόμενους που εργάζονται στο Δ.Ο.Λ. του κ.Ψυχάρη.
 
Πρίν απο λίγες μέρες ο Γιώργος Παπανδρέου απεκάλυψε τον πραγματικό ρόλο που είχε ο κ.Ψυχάρης τόσα χρόνια με την εκάστοτε εξουσία.Ο ρόλος όμως αυτός δεν περπάτησε με τον Γιώργο Παπανδρέου και μάλιστα αυτό φάνηκε φέτος αφού απο το 2010 οι τηλεοπτικο-εκδοτικές επιχορηγήσεις κόπηκαν μαχαίρι.Έτσι ο κ.Ψυχάρης με πρόσχημα το Μνημόνιο και την Τρόικα αποφάσισε να κάνει οριζόντιες περικοπές μισθών στος εργαζομένους του Δ.Ο.Λ.
 
Κάτι όμως που οι μεγαλο-δημοσιογράφοι του MEGA και του Δ.Ο.Λ. δεν το είπανε ποτέ στα δελτία τους.Δημοσιογράφοι όπως η κ.Τρέμη,ο κ.Πρετεντέρης,ο κ.Καψής,ο κ.Τσίμας,ο κ.Χασαπόπουλος,ο κ.Αναγνωστάκης και αρκετοί άλλοι.Αντιθέτως με μεγάλη ευκολία κατηγορούν το πολιτικό σύστημα δίχως πραγματικά να προσφέρουν στην ενημέρωση των πολιτών αφού  ακολουθάνε την γραμμή ενημέρωσης του κ.Ψυχάρη.Απο την άλλη ο κ.Ψυχάρης εφαρμόζει άμεσα στους εργαζόμενους του Δ.Ο.Λ. αυτά  που επιβάλει η Τρόικα.
 
Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση των εργαζομένων στο Δ.Ο.Λ.
 
"ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΟΛ
 
Οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ (διοικητικοί, τεχνικοί, δημοσιογράφοι κ.α) μετά την μονομερή και αυθαίρετη απόφαση της Διοίκησης του Οργανισμού να μειώσει μονομερώς τις αμοιβές μας κατά 20%, πραγματοποίησαν συνέλευση στην οποία:
  1. Επαναβεβαιώσαμε απόφαση προηγούμενης συνέλευσης (13/12/2012) και εξουσιοδοτούμε τα Σωματεία στον Τύπο να προκηρύξουν άμεσα απεργιακές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που κληθεί έστω και ένας συνάδελφος να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας.
  2. Το σώμα των εργαζομένων του ΔΟΛ θεωρεί ότι οι όροι αμοιβής και εργασίας θα πρέπει να συνεχίσουν απαράβατα να διέπονται από τις συμβατικές και νόμιμες ρυθμίσεις.
  3. Οποιαδήποτε προτεινόμενη τροποποίηση θα πρέπει να γίνει συντεταγμένα μετά από διαπραγμάτευση της εργοδοσίας με τα συλλογικά μας όργανα, δηλαδή τα σωματεία μας, στο πλαίσιο της διεκδίκησης συλλογικών συμβάσεων.
  4. Αποφασίσαμε να δώσουμε προθεσμία στη Διοίκηση έως τις 15 Ιανουαρίου ώστε να αποκαταστήσει τις αμοιβές μας με βάση το προηγούμενο μισθολογικό καθεστώς. Παράλληλα, αποφασίσαμε να κινήσουμε όλες τις νομικές διαδικασίες οι οποίες θα κατοχυρώσουν τις νόμιμες αμοιβές μας.
  5. Στο κατώτατο όριο των 1500 ευρώ (μικτά) που θέτει η Διοίκηση για τις περικοπές, αντιπροτείνουμε το σεβασμό της σύμβασης, δηλαδή να θεωρηθεί ώς κατώτατο όριο το υψηλότερο κλιμάκιό της μαζί με τα ενδεχόμενα επιδόματα (έως και του διευθυντή). Με αυτό τον τρόπο, άλλωστε, θα εξοικονομηθούν περισσότερα χρήματα προς όφελος του Οργανισμού.
 
9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012"
     

Δεν υπάρχουν σχόλια: