Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

Ο ηγέτης της δραχμής προχωράει χωρίς εμάς.

 Ο Τσίπρας πήρε στις εκλογές 16%, αλλά φέρεται σαν να πήρε 100%. Αγνοεί το γεγονός οτι το 84% των Ελλήνων δεν τον ψήφισε. Προχωρεί μόνος του, απερίσκεπτα, σε καταγγελία του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης στέλνοντας επιστολές στους ευρωπαίους ηγέτες. Αναρωτιέται ο απλός πολίτης,ποιον εκπροσωπεί ο κ. Τσίπρας; Σε καμία περίπτωση δεν εκπροσωπεί το σύνολο του  ελληνικού λαού.

Και δεν φτάνει που ούτε καν κυβέρνηση δεν έκανε ,ξεκίνησε ώς αυτοκράτωρ να εκπροσωπεί την χώρα στο εξωτερικό. Ζητάει συναντήσεις με τον Ολαντ και την Μέρκελ και στέλνει επιστολές στην Ευρωπαική Ένωση.Δεν έχει καταλάβει ακόμα το αυτονόητο της Δημοκρατίας οτι ένας αρχηγός κόμματος δεν εκπροσωπέι τον λαό.

 Τον λαό θα εκπροσωπήσει όποια κυβέρνηση τελικά διαμορφωθεί τώρα ή στις επόμενες εκλογές ή όποτε διαμορφωθεί. Και όσο δυνατή ή ανίσχυρη και αν είναι αυτή η κυβέρνηση θα είναι η μόνη που θα έχει δικαίωμα νομίμως να μας εκπροσωπήσει. Κανένας άλλος δεν μπορεί να το κάνει αυτό.

Το προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν «Αποφάσισαν χωρίς εμάς, προχωράμε χωρίς αυτούς». Την επομένη των εκλογών ο κ. Τσίπρας το ανέστρεψε. Αποφάσισε μόνος του και προχωράει μόνος του. Και εμείς του απαντάμε «χωρίς εμάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: