Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ο Παπανδρέου είχε εξετάσει την περίπτωση επιστροφής στην δραχμή με ειδικούς οικονομολόγους απο την Αργεντινή.

 
Ο Παπανδρέου ως σωστά σκεπτόμενος πολιτικος είχε κάνει το αυτονόητο και είχε εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα.Ενα απο αυτά ήτανε και τα πιθανά οφέλη στην περίπτωση της επιστροφής της Ελλάδας στην δραχμή στα πρώτα στάδια της κρίσης χρέους της Ελλάδας.Αυτό απεκάλυψε ο πρώην συμβούλος του Γιώργου Παπανδρέου, Ρίτσαρντ Πάρκερ. Ο Ρίτσαρντ Πάρκερ είναι καθηγητής Οικονομικών του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, και ήτανε σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης την περίοδο  2010-2011.
  
Επιπλέον διευκρίνισε ότι μια τέτοια κίνηση δεν είχε κριθεί οικονομικά επωφελής με αποτέλεσμα να απορριφθεί.

«Συζητήσαμε τα πάντα και όλες οι επιλογές ήταν στο τραπέζι. Το ζήτημα της εξόδου από την ευρωζώνη είχε εξεταστεί σοβαρά»
, είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός καθηγητής.

  Ο Γιωργος Παπανδρέου όπως λέει, είχε προσκαλέσει οικονομολόγους με εμπειρία από επιστροφή μιας χώρας σε εθνικό νόμισμα, συμπεριλαμβανομένων ειδικών από την Αργεντινή. Το συμπέρασμα ήταν ότι η Ελλάδα δεν θα είχε όφελος από μία ανάλογη κίνηση.
Σημείωσε μαλιστα ότι οι δύο βασικοί πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, ο τουρισμός και η ναυτιλία δε θα ωφελούνταν τόσο πολύ από την υποτίμηση του νομίσματος όσο ελπίζουν ορισμένοι.
 
Έτσι για να καταλάβουμε την τεράστια διαφορά που έχει ο Παπανδρέου με τους άλλους αρχηγούς των κομμάτων.Οι οποίοι καιροσκοπικά και ιδιάιτερα ο Τσίπρας παίζουνε με το μέλλον της Ελλάδας και θέλουν να μας κάνουν Αργεντινή.Και μάλιστα όταν οι ίδιοι οι ειδικοί οικονομολογοι απο την Αργεντινή λένε οτι η επιστροφή στην δραχμή σημαίνει καταστροφή συγκρίνοντας αυτά που έπαθε η Αργεντινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: