Σάββατο 5 Ιουλίου 2008

Ποιά είναι επιτέλους η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το όνομα του κράτους των Σκοπίων?


Ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ χαράσσοντας την «κόκκινη γραμμή» στο θέμα της ονομασίας της FYROM συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία του εθνικού μετώπου με μια ξεκάθαρη θέση της Ελλάδας όπου είναι «μια συνθέτη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, για όλες ανεξαιρέτως τις χρήσεις».
Σε αυτή την ξεκάθαρη θέση προσχωρήσανε όλα τα κόμματα της Βουλής εκτός από το ΛΑΟΣ.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής τόνισε μεταξύ των άλλων:………….. Στην οποία ονομασία υπάρχει ήδη υπάρχει κάτι διαφορετικό, το FYROM, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Τόσο τρομακτική αλλαγή θα είναι; Για ποιο λόγο, ενώ κι εμείς υποστηρίζουμε τη σύνθετη ονομασία, το κάνουμε αυτό το θέμα ταμπού και μπαίνουμε στην ίδια παγίδα, που μπαίναμε βάζοντας μόνο σαν κεντρικό θέμα το θέμα του ονόματος, όπως όταν λέγαμε κανένας όρος που έχει σχέση με τον όρο Μακεδονία ή παράγωγό της. Γιατί το κάνουμε ταμπού; Να πούμε ναι. Αγωνιζόμαστε για τη σύνθετη ονομασία, αλλά παράλληλα ψάχνουμε να βρούμε άλλα μέτρα εμπιστοσύνης……...


Και ενώ τα λέει αυτά ο κ.Αλαβάνος στην Βουλή και στα μέσα ενημέρωσης, στο κόμμα του έχουνε διαφορετική άποψη. Η Οικολογική Παρέμβαση όπου είναι μια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη αποφασίσει πιο θα είναι το όνομα και αυτό θα είναι Μακεδονία!!!(κάντε κλικ στην φωτογραφία για μεγέθυνση)

Τελικά αναρωτιέται κανείς ποια είναι η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί και ο κ.Αλαβάνος αλλά και η Οικολογική Παρέμβαση ανήκουν στο ίδιο κόμμα. Επίσης αναρωτιέται κανείς γιατί δεν έχει αντιδράσει ακόμα επίσημα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.


Εκτός και αν υπάρχει αλλαγή της θέσης του ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό όποτε περιμένουμε την δικαιολόγηση της απόφασης αυτής απο την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.


Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: