Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

Το έγκλημα κατά των ελαφιών στην Πάρνηθα συνεχίζεται!


Οι περσινές καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου είχανε κάψει και ένα μεγάλο μέρος της Πάρνηθας. Εκείνες τις μέρες όλοι μας είχαμε συγκινηθεί και με τα ελάφια τα οποία δεν είχανε που να πάνε αλλά και τι να φάνε αφού το «σπίτι τους» είχε καεί από την μεγάλη φωτιά.

Σήμερα ύστερα από ένα χρόνο το έγκλημα συνεχίζεται αλλά με διαφορετικό τρόπο και αυτός είναι το παράνομο κυνήγι!

Έτσι νεκρό εντοπίστηκε ένα ενήλικο θηλυκό ελάφι στην περιοχή της Ιπποκράτειου Πολιτείας στους πρόποδες της Πάρνηθας. Από το νεκρό ζώο βρέθηκαν μονάχα το κεφάλι και το δέρμα(κάντε κλικ στην φωτογραφία για μεγέθυνση), ενώ λίγο πιο πέρα, κρυμμένα κάτω από έναν θάμνο, εντοπίστηκαν τα εντόσθια και το ένα πόδι του ζώου.

Σύμφωνα με την WWF Ελλάς το επιτόπιο γδάρσιμο και σφάξιμο του ζώου αποτελεί μία συνήθη πρακτική στο παράνομο κυνήγι των ελαφιών , που σκοπό έχει να κρυφτούν όλα τα μέρη του ζώου που καταδεικνύουν το είδος του και να μεταφερθούν με το όχημα μόνο τα τεμαχισμένα κομμάτια κρέατος.

Το άτυχο ζώο είχε ένα μοναδικό τραύμα, στην περιοχή της καρδιάς, στοιχείο που δείχνει ότι οι δολοφόνοι ήτανε επαγγελματίες.
Όπως έχει επανειλημμένα τονίσει το WWF Ελλάς, το παράνομο κυνήγι του κόκκινου ελαφιού αποτελεί ένα χρόνιο πρόβλημα στην περιοχή της Πάρνηθας. Είναι μέρος ενός επαγγελματικού και συστηματικά οργανωμένου κυνηγιού με σκοπό το εμπόριο του κρέατος των άτυχων ζώων, το οποίο σε συγκεκριμένους κύκλους ανθρώπων φαίνεται να έχει πολύ υψηλές τιμές.

Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: