Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

Ο Γ.Αλογοσκούφης κατάφερε να στριμώξει την ελληνική οικονομία στην γωνία


Η πορεία της οικονομίας είναι αυτή που καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις και είναι ένας βασικός παράγοντας για να κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές ένα κόμμα.
Με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα το σίγουρο είναι ότι αυτό το κόμμα δεν θα είναι η Νέα Δημοκρατία χάρις στις «φιλότιμες προσπάθειες» του Γ.Αλογοσκούφη αλλά και του πολιτικού του προϊσταμένου κ.Καραμανλή.

Ο Γ.Αλογοσκούφης πρέπει να βρει λύσεις στα προβλήματα που έχει ο ίδιος δημιουργήσει από τις πολιτικές του παραλείψεις τα προηγούμενα 4 χρόνια.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την εντονότατη κριτική όχι μόνο των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και αρκετών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.
Διότι κατάρτισε έναν προϋπολογισμό για τον οποίο ψηφίστηκε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας το 2007 και ο οποίος από τώρα φαίνεται ότι έχει ελάχιστες πιθανότητες να εκτελεστεί.

Ένας προϋπολογισμός όπου τα έσοδα του πρώτου 6μήνου του 2008 να αυξάνονται με ρυθμό μόλις 3,5% όταν ο στόχος του προϋπολογισμού είναι 13%!
Και μέσα σε όλα αυτά ο στασιμοπληθωρισμός να είναι ορατός όσο ποτέ άλλοτε. Παίρνοντας σαν αρχή τον Ιούνιο του 2006 που είχαμε πληθωρισμό 2,6% και μετά από 12 μήνες ο πληθωρισμός να έχει φτάσει στο 4,9% και να βρίσκεται σταθερά σε ποσοστά πάνω από 4% από τον Φεβρουάριο του 2008!


Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: