Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010

Πρόστιμο 12,5 εκατ. ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην αλυσίδα σούπερ - μάρκετ Carrefour - Μαρινόπουλος.


Πρόστιμο 12,5 εκατ. ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην αλυσίδα σούπερ - μάρκετ Carrefour - Μαρινόπουλος για παραβάσεις στη νομοθεσία που αφορά τον ανταγωνισμό και ειδικότερα τις συμβάσεις δικαιόχρησης (franchise) για τη λειτουργία καταστημάτων «5' Mαρινόπουλος».

Σύμφωνα με την απόφαση η παράβαση έγκειται στο ότι «η CARREFOUR - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. εφάρμοζε πολιτικές καθορισμού τιμών μεταπώλησης, αφενός μέσω συμβατικών ρητρών που δέσμευαν τους δικαιοδόχους να ακολουθούν κατά κανόνα τις προτεινόμενες από αυτήν τιμές λιανικής πώλησης των προϊόντων τους, και αφετέρου μέσω ηλεκτρονικού συστήματος που - κατά την πρώιμη φάση λειτουργίας του - καθιστούσε τη διαχείριση τιμών ιδιαίτερα δυσχερή και χρονοβόρα στην πράξη, επιτείνοντας έτσι τη διαρθρωτική ακαμψία των τιμών».

(Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού http://www.epant.gr/news_ails.php?Lang=gr&id=19&nid=269).

Σίγουρα το πρόστιμο που επέβαλε η επιτροπή ανταγωνισμού υπο τον κ.Κυριτσάκη δεν περνάει απαρατήρητo.Αλλά για να πούμε οτι έχει γίνει κάτι θα πρέπει να μάθουμε κάποια στιγμή οτι το πρόστιμο πληρώθηκε ολόκληρο χωρίς καμμία έκπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: