Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Είναι γεγονός η πρώτη αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου κατά της Μόνης Βατοπεδίου στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Κατά την περίοδο που το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου ήτανε απο τα πρώτα θέματα συζήτησης,όλοι μας λέγαμε οτι το Ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να πάρει πίσω τα ανταλλαγέντα ακίνητα.Η κυνβέρνηση Καραμανλή δεν το επιχείρησε ποτέ αλλά δεν έκανε το ίδιο και η κυβέρνση του Γίώργου Παπανδρέου.

Έτσι κατατέθηκε από την Ομάδα Εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που συστάθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, η πρώτη αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου κατά της Μόνης Βατοπεδίου στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, που αφορά στην ανταλλαγή εποικιστικού αγροκτήματος 180 στρεμμάτων στο Δήμο Βεγορίτιδος Ν. Πέλλας, με 7,682/1000 της λίμνης Βιστωνίδας (υπ. αριθμ. 2814/9-5-2007 συμβόλαιο της συμβολαιογράφου Αθηνών Αικατερίνης Πελέκη-Βουλγαράκη).

Με την αγωγή το Ελληνικό Δημόσιο ζητά την αναγνώριση της κυριότητάς του, τόσο στο εποικιστικό αγρόκτημα όσο και στη λίμνη Βιστωνίδα και την επιδίκαση 10 εκ. ευρώ για ηθική βλάβη.

Η αγωγή ύστερα από αίτηση προτίμησης του Δημοσίου, προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 18 Ιανουαρίου 2011. Και απο οτι φαίνεται το Ελληνικό Δημόσιο δεν θα σταματήσει εδώ.Θα ακολουθήσει ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα ανταλλαγέντα ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου.(κάντε κλίκ για να διαβάσετε την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών http://www.minfin.gr/portal/el/resource/contentObject/id/657735f1-f9b9-49d2-a30c-3fd62651ee37)

Το ερώτημα που γεννάται είναι αν θα τα πάρει ποτέ πίσω τα ανταλλαγέντα ακίνητα,όταν μάλιστα οι ρυθμοί εκδόσεως απόφασέων της Ελληνικής Δικαιοσύνης είναι προκλητικά αργοί σε τέτοιες υποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: