Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Αγωγή του κ.Βγενόπουλου κατά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ.Τσιρώνη.Διαβάστε πως χρησιμοποιήθηκε το δάνειο της MARFIN 156.9 εκατ.Ευρώ απο την Μονή.



Φύλλο και φτερό ζήτησε η προανακριτική επιτροπή της Βουλής να γίνουν οι δανειακές συμβάσεις της Μονής Βατοπαιδίου με την τράπεζα MARFIN.Ο πρόεδρος της επιτροπής Εμανουήλ Όθωνας ζητεί να γίνει έρευνα τόσο απο την επιτροπή κεφαλαιαγοράς όσο και απο την τράπεζα της Ελλάδος αλλά και το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ελεχθεί το νομότυπο των σχέσεων της Μονής με την τράπεζα καθώς απο τα 156,9 εκατομμύρια Ευρώ που πήρε η Μονή ως δάνειο απο την MARFIN τα 115,5 εκατομμύρια Ευρώ επενδύθηκαν σε εταιρείες της MIG.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής αναφέρει οτι η τράπεζα MARFIN χρηματοδότησε την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου με ένα κεφάλαιο συνολικού ύψους 156,9 εκατομμυρίων Ευρώ μέσω δανειακών συμβάσεων.


Τα ποσά χρησιμοποιήθηκαν ως εξής:

30.000.000 Ευρώ για αγορές του ΟΤΕ

30.200.000 Ευρώ για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της MIG

6.300.000 Ευρώ τοποθετήθηκαν σε μετοχές του Όμιλου Υγεία

21.000.000 Ευρώ για αγορά ακινήτου απο την TORCASSO

15.500.000 Ευρώ σε αδιευκρίνιστη δραστηριότητα


Κύριο αίτημα είναι να ελεχθεί η νομιμότητα των συμβάσεων και το σύνολο των κεφαλάιων που διατέθηκαν απο την MARFIN για να χρηματοδοτηθεί ολόκληρος ο όμιλος αλλα και αν υπαρχουν πληροφορίες για διακίνηση μαύρου χρήματος.

Παράλληλα η Τράπεζα της Ελλάδος έχει εντολή να ελέγξει εάν εφαρμόστηκαν οι διατάξεις της τραπεζικής νομοθεσίας που σχετίζονται με τον εποπτικό προσδιορισμό των ιδίων κεφαλαίων των τραπεζών.


Η απάντηση του κ.Βγενόπουλου στις ενέργειες της προανακριτικής ήτανε η αγωγή που κατέθεσε εναντίον του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ.Τσιρώνη.Απο εκεί και πέρα απαντώντας ποδοσφαιρικά έκανε αγωγή στην αθλητική εφημερίδα ΠΡΑΣΙΝΗ αλλά και κατηγόρησε με την ανακοινωσή του το MEGA αλλά και το STAR.Να υπενθυμίσουμε τον έντονο ρόλο του κ.Βαρδινογιάννη σε αυτά τα δύο τηλεοπτικά κανάλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: