Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Απάντηση του κ.Ρέππα στο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα".Τελικά ποιός είναι ο ρόλος ορισμένων δημοσιογράφων?

Η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" σε σημερινό της δημοσίευμα του δημοσιογράφου κ.Δημήτρη Μαρκόπουλου αναφέρει οτι η ΤΡΑΜ ΑΕ που εποπτεύεται απο τον κ.Ρέππα απέκλεισε χάριν της ΤΕΡΝΑ τρείς εταιρείες που προσέφεραν χαμηλότερο τίμημα για την επέκταση του τράμ πρός τον Πειραιά.

Ουσιαστικά το άρθρο του δημοσιογράφου αναφέρεται και σε παλαιότερη ανάρτηση μας για την συστηματική ανάθεση έργων στον ΑΚΤΩΡ με την ίδια πρακτική εις βάρος των άλλων εταιρειών(Διαβάστε την παλαιότερη αναρτησή μας http://politiki-gnomi.blogspot.com/2010/03/mega.html).

'Ομως η σημερινή απάντηση του υπουργού δείχνει οτι παρόλο που το "συστήμα" προσπαθεί να εφαρμόσει την ίδια πρακτική όπως και με τον ΑΚΤΩΡ , ο κ.Ρέππας απέστειλε όλα τα στοιχεία στον Επιθεωρηρητή Δημόσιας Διοίκησης κ.Ρακιντζή αλλά και το σημαντικότερο απο όλα είναι οτι το έργο δεν ανατέθηκε ακόμα στην ΤΕΡΝΑ όπως υποστηρίζει η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα".

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του κ.Ρέππα:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 10 Ιουλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Για το έργο της επέκτασης του τραμ στον Πειραιά, αρμόδιο να αποφασίσει είναι το Δ.Σ. της εταιρείας. Η Διοίκηση στο πλαίσιο εκδίκασης ενστάσεων κατέληξε στην απόφασή της, κρίνοντας με βάση τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της.

Συμμετέχων εργολήπτης στο διαγωνισμό, με επιστολή του προς εμένα –που στάλθηκε και στον κ. Πρωθυπουργό- διαμαρτύρεται για τον κατ’ αυτόν άδικο αποκλεισμό του από την περαιτέρω διαγωνιστική διαδικασία. Αμέσως, όπως παγίως κάνω σε αυτές τις περιπτώσεις, ζήτησα αποσαφηνίσεις και εξηγήσεις από τη Διοίκηση της ΤΡΑΜ Α.Ε.

Μόλις έλαβα τις απαντήσεις της, το σύνολο του υλικού (αιτιάσεις του συμμετέχοντος και απόψεις της εταιρείας) απέστειλα αμελλητί στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, με την παράκληση να ελέγξει κάθε είδους στοιχείο και αναφορές και της μιας και της άλλης πλευράς.

Αναμένουμε την Έκθεση του κ. Επιθεωρητή. Μέχρι τότε, η όλη διαδικασία είναι σε αναστολή. Τις ενέργειές μου αυτές γνωστοποίησα στον κ. Πρωθυπουργό και προς τον ενδιαφερόμενο.

Είναι φανερό λοιπόν ότι ουδεμία ανάθεση έχει γίνει και μάλιστα χαριστική. Αντιθέτως διατάχθηκε αμέσως έλεγχος.

Με την ευκαιρία αυτή, τονίζω και πάλι πως η ανάθεση έργων και μελετών δεν μπορεί να γίνεται με πολιτικά και πελατειακά κριτήρια κάθε Υπουργού. Την απόφαση λαμβάνουν τα κατά περίπτωση αρμόδια όργανα στο πλαίσιο της νομιμότητας και με αποκλειστικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Κι αυτό το εγγυώμαι.


Υ.Γ.1: Σας γνωρίζω ότι στο διαμέρισμά μου δεν δέχθηκα και δεν διαθέτω αστυνομική φύλαξη. Ελπίζω η δημοσίευση της φωτογραφίας να μην εκθέσει σε κίνδυνο την οικογένειά μου και τους άλλους ενοίκους της πολυκατοικίας.


Υ.Γ.2: Όσο για τα ψεύδη περί δήθεν διορισμού μου στο Δ.Σ. της Οδοντιατρικής επί δικτατορίας, είναι προφανές σε τι αποσκοπούν. Είναι γνωστό ότι στις πρώτες μετά τη δικτατορία φοιτητικές εκλογές εκλέχθηκα πρώτος Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Οδοντιατρικής με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΠ (στο οποίο συμμετείχαν μεταξύ άλλων και οι Κ. Λαλιώτης, Στ. Μανίκας, Χρ. Σμυρλής, κ.ά.)

Την ίδια περίοδο εκλέχθηκα στο πρώτο Κεντρικό Συμβούλιο της μεταδικτατορικής ΕΦΕΕ. Κι όλα αυτά σε αναγνώριση της στάσης μου από φίλους και συναγωνιστές εκείνης της εποχής."


Και το ερώτημα που γεννάται είναι γιατί ο δημοσιογράφος κ.Μαρκόπουλος δεν έκανε πρώτα μια διασταυρώση της είδησης με το υπουργείο έτσι ώστε να υπάρχει μια πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών?

Πότε επιτέλους ορισμένοι δημοσιογράφοι θα επιτελέσουν το λειτούργημα της αντικειμενικής ενημέρωσης των πολιτών και ας αποφασίσουμε εμείς οι πολίτες αν υπάρχει σκάνδαλο ή όχι?

Δεν υπάρχουν σχόλια: