Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Καθαρίζει εκατομμύρια η ΟΙΚΟΜΕΤ εις βάρος των καθαριστριών με χρηματοδότη ακόμη και σήμερα τον ΗΣΑΠ.


 
 
 
 Σοβαρά ερωτηματικά για το κατά πόσο η σύμβαση του ΗΣΑΠ για τον καθαρισμό των σταθμών του με την ΟΙΚΟΜΕΤ, την εταιρεία στην οποία δούλευε η Κωνσταντίνα Κούνεβα όταν δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση με βιτριόλι,είναι συμφέρουσα για τον μέσο πολίτη που πληρώνει με την φορολογία του την εν λόγω αμαρτωλή εταιρεία.

Πρότου όμως αναφερθούμε στην σύμβαση του ΗΣΑΠ με την ΟΙΚΟΜΕΤ πρέπει να πούμε οτι η Διοίκηση της ΗΣΑΠ Α.Ε. και ο κ.Αραπατσάκος συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να δίνουν συμβάσεις έργου στην ΟΙΚΟΜΕΤ.Προκλητικά δε αναφέρει στο εγγραφό της η ΗΣΑΠ Α.Ε. για το εξαίρετο έργο της ΟΙΚΟΜΕΤ δίχως να λαμβάνουν υπόψιν τους τις απαρέδεκτες συνθήκες εργασίας των εργαζομένων της αλλά και τους μισθούς που παίρνουνε.Ουσιαστικά η ΟΙΚΟΜΕΤ κάνει την λεγόμενη ενοικίαση εργαζομένων βγάζοντας πολλά λεφτά.
 Και βγάζει πολλά λεφτά.Στην συγκεκριμένη σύμβαση η ΟΙΚΟΜΕΤ παίρνει κάθε μήνα απο την ΗΣΑΠ Α.Ε. 209.265,56 Ευρώ το οποίο Χ 12 μήνες μας κάνει 2.511.186,52 Ευρώ.Επίσης στο συγκεκριμένο έγγραφο μαθαίνουμε και πόσο κοστίζει η εργολαβική ώρα ενοικίασης εργαζομένου η οποία είναι 9,6158 Ευρώ.Πιο αναλυτικά έχουμε:

1 ώρα ημερήσιας εργασίας   9,6158 Ευρώ
1 ώρα ημερήσιας εργασίας Κυριακής  16,8276 Ευρώ  
1 ώρα νυχτερινής εργασίας   11,8212 Ευρώ
1 ώρα νυχτερινής εργασίας Κυριακής  18,9139

Η ενοικίαση εργαζομένων είναι ένα φαινόμενο που ξεκίνησε στην Ελλάδα σε μεγάλες πολυεθνικές και χρόνο με το χρόνο παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις, ενώ τα «γραφεία ενοικίασης ανθρώπων» ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο σαν τα μανιτάρια. Το στίγμα αυτού του «φρούτου» δίνεται με μια φράση: «Ο ενοικιαζόμενος εργαζόμενος είναι τόσο ελεύθερος να διαπραγματευθεί, και μάλιστα αυτοπροσώπως, τη θέση και τη δουλειά του, όσο ελεύθεροι ήταν οι δούλοι κάθε φορά που η δουλεία ήταν θεσμοθετημένη». Ούτε λίγο ούτε πολύ, η «ενοικίαση εργαζομένων» σήμερα δεν είναι παρά η σύγχρονη έκφραση της δουλείας και πρέπει αυτή την ζούγκλα να την σταματήσουμε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτη τη στιγμή οι εργαζόμενοι της οικομετ είναι απληρωτοι από το δεκεμβριο!