Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Κι όμως η Ελλάδα συνεχίζει να δανείζεται απο τις αγορές.



Κι όμως η Ελλάδα συνεχίζει να δανείζεται απο τις αγορές.Το ποσό των 1,625 δισ. ευρώ άντλησε το ελληνικό δημόσιο από την πώληση εντόκων γραμματίων διάρκειας έξι μηνών, με απόδοση 4,88% και όχι με αποδόσεις που κυκλοφορούσαν στον τύπο σήμερα που φτάνανε μέχρι το 6%.
Η μέση απόδοση στην τελευταία δημοπρασία αντίστοιχων τίτλων που είχε γίνει τον Απρίλιο είχε φτάσει το 4,8%.Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς(Primary Dealers).Ο βαθμός υπερκάλυψης διαμορφώθηκε στο 3,58. Το 34,2% της έκδοσης καλύφθηκε από ξένους επενδυτές.(http://www.pdma.gr/%28S%281r5dsfzxcdg1xjqda1jefs45%29%29/ODDHX/NewPage.aspx?pagenb=795)

Η πώληση εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου αξίας 1,625 δις. ευρώ θα πρέπει ήδη να θεωρείται ως επιτυχία του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους που κατάφερε να «ξεφορτωθεί» τους τίτλους με απόδοση χαμηλότερη του 5%, μετά το πρόσφατο μπαράζ φρικτής φημολογίας απο το περιοδικό Spiegel που είχαμε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με αφορμή την επίσκεψη του κ.Παπακωνσταντίνου στο Λουξεμβούργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: