Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

Λευκή απεργία των υπαλλήλων στις εφορίες.Δείτε αναλυτικά τις χειρότερες εφορίες.

 Λευκή απεργία ορισμένων δημοσίων υπαλλήλων στις εφορίες δείχνουν τα στοιχεία που δίνει απο σήμερα σε καθημερινή βάση το υπουργείο Οικονομικών.Η διαφάνεια και η παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας του έργου των Δημοσίων Υπηρεσιών και κυρίως των Εφοριών θα είναι πλέον ορατό απο οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη με την βοήθεια του διαδικτύου.

 Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Οικονομικών κ.Παπακωνσταντίνου ανάρτησε στο διαδίκτυο ιστοσελίδες με αναλυτικά στοιχεία της απόδοσης των Δ.Ο.Υ. στο χειρισμό υποθέσεων που τους έχουν ανατεθεί από τις κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου. Τα στοιχεία αυτά είναι διαθέσιμα μέσω του δεσμού http://www.gsis.gr/doyaudit/ και θα ενημερώνονται τακτικά. Οι υποθέσεις που αναφέρονται αφορούν σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν εντοπιστεί μέσω διασταυρώσεων παραβατικής φορολογικής συμπεριφοράς και άλλων στοχευμένων δράσεων.

Οι δεκάδες πίνακες που έχουν αναρτηθεί περιλαμβάνουν για κάθε Δ.Ο.Υ. τα στοιχεία της τελευταίας εργάσιμης ημέρας, του τελευταίου δεκαημέρου, και το σύνολο από την 1-1-2011. Σε ξεχωριστό πίνακα αναφέρονται τα αποτελέσματα ανά ημέρα για όλες τις Δ.Ο.Υ. και περιέχονται δεσμοί με την ανάλυση της συγκεκριμένης ημέρας ανά Δ.Ο.Υ.. Ο κάθε πίνακας αναφέρει το ποσοστό και τον αριθμό των υποθέσεων που έχουν κλείσει μετά την ολοκλήρωση των σταδίων που προαναφέρθηκαν, το μέσο όρο και το σύνολο του ποσού που βεβαιώθηκε (μέρος του οποίου μπορεί ταυτόχρονα να εισπράχθηκε) καθώς και το σημερινό σύνολο των εκκρεμών υποθέσεων. Όλοι οι πίνακες μπορούν να ταξινομηθούν με βάση οποιοδήποτε στήλη.


Με μια απλή ταξινόμηση φαίνεται ξεκάθαρα ποιές Εφορίες δεν κάνουν ακόμα και σήμερα την δουλεία τους την ώρα μάλιστα που η χώρα περνάει τόσο δύσκολες καταστάσεις.Πρωταθλήτρια της πιο αναποτελεσματικής Εφορίας μέχρι σήμερα είναι αυτή της Ρόδου και ακολουθεί απο κοντά η Εφορία του Ηρακλείου Κρήτης και μετά έρχεται η ΦΑΕΕ Αθηνών.

Ουσιαστικά ο μηχανισμός αυτός επιτρέπει στους φορολογούμενους πολίτες να ενημερώνονται άμεσα για τον αριθμό των διασταυρώσεων και άλλων ενεργειών καταπολέμησης της φοροδιαφυγής που εξετάζονται από το Υπουργείο Οικονομικών και τις Υπηρεσίες του, την αποδοτικότητα της κάθε Υπηρεσίας στο χειρισμό υποθέσεων, καθώς και τη λεπτομερή πορεία των αντίστοιχων εσόδων ανά ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: