Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Απόδραση κρατουμένων με άλμα επι κοντώ στις φυλακές Κασσαβέτειας.

 Σε διαθεσιμότητα τέθηκε, με εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, υπάλληλος Φύλαξης του Ειδικού Αγροτικού Καταστήματος Νέων Κασσαβέτειας, μετά την απόδραση, χθες το απόγευμα, οκτώ ανήλικων κρατουμένων από το κατάστημα.

Μετά από έρευνες της αστυνομίας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τέσσερις εξ αυτών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται και για τον εντοπισμό των υπολοίπων τεσσάρων.
Από τους κρατουμένους, πέντε εξ αυτών κρατούνταν με ποινές φυλάκισης 6 μηνών έως 3 ετών και οι υπόλοιποι τρείς ήσαν υπόδικοι.

Φέρεται να έφυγαν από τη νότια πλευρά του Καταστήματος, αφού πρώτα διάνοιξαν το πλέγμα εσωτερικής περίφραξης, πέρασαν στο νεκρό προαύλιο, και στη συνεχεία αφού διάνοιξαν την περίφραξη του κατάφεραν να περάσουν την εξωτερική περίφραξη του Καταστήματος με άλμα επι κοντώ.

Δεν έγιναν αντιληπτοί από τον σκοπό, μολονότι από τη θέση του είχε καλή ορατότητα του χώρου, καθώς, όπως προκύπτει από την αναφορά της Διευθύντριας του Καταστήματος, παραδέχτηκε ότι παρακολουθούσε τηλεόραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: