Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

Μπαμπούλας της Ευρώπης ο Σαμαράς σύμφωνα με το γερμανικό Spiegel.


 
Ο Έλληνας ηγέτης της αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς είναι ο μπαμπούλας της Ευρώπης, καθώς με την αντίθεσή του στο ελληνικό πακέτο λιτότητας, θέτει σε κίνδυνο την πορεία του ευρώ.”

Έτσι ξεκινάει το σημερινό βασικό θέμα της ιστοσελίδας του Spiegel.Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, δέχεται επικρίσεις μέσα από άρθρο του περιοδικού σχετικά με τη στάση του απέναντι στην κυβέρνηση για τα οικονομικά μέτρα και το μεσοπρόθεσμο.
Στο άρθρο επίσης αναφέρεται ότι ο κ. Σαμαράς δέχεται πιέσεις από τους συναδέλφους του των συντηρητικών κομμάτων της Ευρώπης, αλλά ο ίδιος αντιδράει.(http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,770012,00.html)

Όπως τονίζει το Spiegel στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που γιορτάζει φέτος τα 35 χρόνια από την ίδρυσή του, είχαν σχεδιάσει για την Πέμπτη ειδική γενέθλια εκδήλωση, ωστόσο επικρατεί βαριά ατμόσφαιρα καθώς είναι παρών και ο Αντώνης Σαμαράς, «ο μπαμπούλας της Ευρώπης αυτές τις ημέρες». Όπως σχολιάζει το Spiegel, «ο 60χρονος συντηρητικός πολιτικός ξεσηκώνει τους Έλληνες κατά του προγράμματος λιτότητας της σοσιαλιστικής κυβέρνησης και σαμποτάρει την αλλαγή νοοτροπίας που ζητούν η ΕΕ και το ΔΝΤ.

Αντί να πείσει τους συμπολίτες του για την αναγκαιότητα της λιτότητας, υπόσχεται μείωση του ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος στο 15% για όλους. Αντί να στηρίξει την κυβέρνηση Παπανδρέου την πιο δύσκολη στιγμή και να βάλει μπροστά το συμφέρον της χώρας, βάζει μπροστά τα δικά του συμφέροντα και ζητάει εκλογές».

Το γερμανικό περιοδικό τονίζει επίσης ότι το ΕΛΚ, μαζί με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί θα προσπαθήσουν να μεταπείσουν τον πρόεδρο της ΝΔ τώρα που βρίσκεται στις Βρυξέλλες. Ο ευρωβουλευτής της CDU, Έλμαρ Μπροκ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να μπει ένα τέλος στα κομματικά παιχνίδια στην Αθήνα».

Είναι ξεκάθαρο πλεόν οτι οι πολιτικές πρακτικές του παρελθόντος που εφαρμόζει σήμερα ο κ.Σαμαράς όπου χαιδεύουν αφτιά έχουνε ξεπεραστεί. Το οτι οι ομοιδεάτες του φιλελεύθεροι στο Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα επιμένουν ακόμη και σήμερα σε αυτή την συνταγή δείχνει οτι το πρόβλημα της σημερινής Ευρώπης είναι πολιτικό.Δυστυχώς δεν υπάρχουν αντίστοιχοι Ευρωπαίοι ηγέτες του παρελθόντος που να μας δίνει το δικαίωμα να αισιοδοξούμε για το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: