Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Μίκης ο μεγάλος συνθέτης αλλά ο ανεύθυνος πολιτικός.


 

 Ο Μίκης είναι, και θα είναι, πάντα στο μυαλό μας ο μεγάλος συνθέτης, αλλά και ο μεγάλος αγωνιστής.Ως πολιτικός όμως πρέπει να πούμε οτι έχει αγανακτίσει πάρα πολύ κόσμο και ιδιαίτερα της αριστεράς με την πολιτική του συμπεριφορά διαχρονικά τα τελευταία χρόνια.

Αφορμή είναι η ομιλία της συγκέντρωσης στα Προπύλαια(http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/el/mikistheodorakis/?nid=877 ) όπου ο Μίκης επανέφερε ως λύση στα προβλήματά μας το σενάριο της δανειοδότησής μας από Ρώσους και Κινέζους, που θα ήταν προτιμότεροι από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ενωση και θα μας εξυπηρετούσαν και με χαμηλότερο επιτόκιο. Και δικαιολογημένα αναρωτιέται κάποιος: τώρα πρωτάκουσε το σενάριο ο Μίκης ή απλώς ήθελε να προσδώσει και ουσιαστικό χαρακτήρα στην ομιλία του και μη έχοντας τίποτα καλύτερο επέλεξε το συγκεκριμένο παραμύθι;

Ηθελημένα ο Μίκης ξεχνάει οτι μια τέτοια προσδοκία προσπάθησε να καλλιεργήσει και η κυβέρνηση στις αρχές του 2010, διαρρέοντας ότι υπήρχε τέτοια δυνατότητα ή προοπτική, αλλά φυσικά ούτε κόκκο αλήθειας δεν περιείχε ο ισχυρισμός αυτός. Οπότε γιατί ο Μίκης χαιδεύει τα αφτιά των πολιτών και εκφράζει έναν διχαστικό λόγο σε ένα ακροατήριο όπου πολλοί απο αυτούς βρίσκονται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση?

Πρίν απο λίγες μέρες ο Μίκης χαρακτήρισε ως προδότες την σημερινή κυβέρνηση αλλά και κατηγόρησε το πολιτικό σύστημα συνολικά. Φυσικά τα έκανε όλα αυτά χωρίς ίχνος αυτοκριτικής διότι υπηρέτης αυτού του πολιτικού συστήματος και μάλιστα απο την πλευρά της δεξιάς ήταν ο ίδιος ο Μίκης.

Το 1981 καταφέρνει να εκλεγεί βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, το ίδιο επανέλαβε και το 1985. Το 1989 ήταν αυτός που έλεγε οτι αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου.Φυσικά μετέπειτα η ιστορία τον διέψευσε και απέδειξε πόσο λάθος ήτανε.(Διαβάστε την ολόκληρο το άρθρο στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος το 1989 http://fanisx.wordpress.com/2009/11/18/mikis/ ).

Το 1990 με τη διάσπαση του ΚΚΕ και λόγω της διαφωνίας που είχε με αυτή την κατάσταση, αποφασίζει να εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και διατελεί υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου και Επικρατείας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεχνώντας οτι ο κόσμος της αριστεράς τον πίστεψε και αυτός τους αντάμειψε με την συμμετοχή του στην κυβέρνηση αυτή.

Αλλά δεν σταμάτησε εκεί.Αργότερα το 2004 ήτανε αυτός ο οποίος εγκωμίαζε επανειλημμένα τον Κώστα Καραμανλή και την κυβέρνηση της σεμνότητας και της ταπεινότητας.Ουσιαστικά εγκωμίαζε τον χειρότερο πρωθυπουργό της Ελλάδας και ο οποίος ευθύνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό για την σημερινή κατάσταση που περνάμε όλοι μας.

Παράλληλα, όμως, αξιοποιούσε πλήρως τα νόμιμα προνόμια που του παρέχει η ιδιότητα του συνταξιούχου βουλευτή διεκδικώντας μάλιστα και τα αναδρομικά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: