Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

Η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος τυπώνεται στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. η οποία ανήκει στο ΚΚΕ!!!


Το ΚΚΕ προσπαθεί για ακόμη μια φορά να βοηθήσει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να ξεφύγει από το μεγάλο σκάνδαλο της αλυσίδας Γερμανός. Ένα σκάνδαλο όπου το ανέδειξε το ΠΑΣΟΚ μέσω της κ. Βάσως Παπανδρέου, τότε υπεύθυνης του τομέα Οικονομίας, όπου κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έναν ογκώδη φάκελο με πλήρη στοιχεία για την υπόθεση της εξαγοράς όπου το ελληνικό Δημόσιο πλήρωσε πενήντα φορές πάνω τα κέρδη της Γερμανός.

Συγκεκριμένα το ΚΚΕ εφευρίσκει μια υποτιθέμενη συνεργασία ΛΑΟΣ και ΠΑΣΟΚ όπου αυτή η συνεργασία αποσκοπεί στο να κατηγορηθεί το κόμμα του Περισσού για μαύρο πολιτικό χρήμα το οποίο εισέρευσε στα ταμεία του ΚΚΕ από τον επιχειρηματία Γερμανό.

Η αντίδραση του ΚΚΕ ήταν μια ανακοίνωση όπου αναφέρει μεταξύ των άλλων τα εξής:

{…………Το ΚΚΕ αντλεί το κύριο μέρος των οικονομικών του πόρων από τους εργαζόμενους που το εμπιστεύονται, με ετήσιες οικονομικές εξορμήσεις, αλλά και μηνιάτικες συνδρομές και εισφορές των κομματικών μελών και φίλων. Εισπράττει τους μισθούς και συνολικά τις αποδοχές και τις συντάξεις των βουλευτών και ευρωβουλευτών κομματικών μελών, και όλων των μελών του που έχουν δημόσια αξιώματα. Αποζημιώνει όσα στελέχη του έχουν καταμερισθεί να είναι στη διάθεση του κόμματος όλη μέρα χωρίς επαγγελματική υποχρέωση και για όσο διάστημα ισχύει το καθήκον αυτό, με χαμηλό μισθό και χωρίς άλλες πρόσθετες απολαβές. Όλες οι τοπικές οργανώσεις του καλύπτουν τα έξοδά τους με ένα μέρος των συνδρομών και εισφορών οπαδών και φίλων του ΚΚΕ………..}

Στην πραγματικότητα όμως αυτό που είπε το ΠΑΣΟΚ και ο Γ.Παπανδρέου συνεχώς σε δηλώσεις τους ότι σε όλα τα κόμματα πρέπει επιτέλους να υπάρξει ένα αξιόπιστο σύστημα διαφάνειας από το οποίο ο Ελληνικός λαός θα γνωρίζει από πού είναι τα έσοδα των κομμάτων αλλά και πως ξοδεύονται έτσι ώστε να μην υπάρχει η σκιά του μαύρου πολιτικού χρήματος πάνω από τα κόμματα.

Το ΚΚΕ διαφωνεί κάθετα με την πρόταση του Γ.Παπανδρέου και φαίνεται αυτό ξεκάθαρα στην πρόσφατη ανακοίνωση του. Αυτό που δεν αναφέρεται είναι ότι εκτός από τις εισφορές των κομματικών μελών και των στελεχών του ΚΚΕ υπάρχει και η επιχειρηματική δραστηριότητα της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.

Μια δραστηριότητα όπου έκτος από την εφημερίδα Ριζοσπάστης τυπώνεται επίσης και ο Ελεύθερος Τύπος σύμφωνα με άρθρο της Ελευθεροτυπίας στις 03/05/07.

Αντιλαμβάνεστε ότι κανονικά ένα κόμμα της Κομμουνιστικής Αριστεράς δεν μπορεί να στηρίζει μια εφημερίδα της συμπολίτευσης αλλά φαίνεται ότι το ΚΚΕ πλέον είναι ο αριστερός ψάλτης της δεξιάς.
Τελικά μήπως θα πρέπει να αλλάξουν το σύνθημα τους και να λένε …Το ΠΑΣΟΚ άλλαξε, καιρός να αλλάξουμε και εμείς!!!...

Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

3 σχόλια:

Λαϊκό Στρώμα είπε...

Και επίσης φοράω παπούτσια Adidas, μάλλον δεν πρέπει να είμαι κομμουνιστής.
Κάνεις τον χαζό τελικά ή όντως αδυνάτεις να ακούσεις τις σαφείς απαντήσεις του ΚΚΕ.
ΔηΛαδή άμα τύπωνε το "Κυνήγι και Ψάρεμα", τι θα συνέβαινε; Θα έβγαινες και θα λεγες ότι το ΚΚΕ θέλει την καταστροφή της πανίδας της χώρας;
Έλεος!

Ανώνυμος είπε...

Τα πράγματα δεν είναι τόσο επιφανειακά όπως τα βλεπει ο laiko stroma και πρέπει το ΚΚΕ να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που εύλογα γεννιούνται.

Το ΚΚΕ πρέπει να καταλάβει οτι σε ένα αξιόπιστο σύστημα διαφάνειας στο οποίο ο Ελληνικός λαός θα γνωρίζει από πού είναι τα έσοδα των κομμάτων αλλά και τα έξοδα δεν μπορει να λείπει το ΚΚΕ. Και ιδιαίτερα τώρα που αποκαλύφθηκε οτι έχει και επιχειρηματική δραστηριότητα με την ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. αν και απο οτι φαίνεται εκεί στον Περισσο το γνωρίζουν πολλοί.

Δηλαδή ενα κόμμα το οποίο αντιτάσεται καθημερινά στον καπιταλισμό,διαθέτει τελικά μια καπιταλιστική εταιρεία.
Μια εταιρεία όπου τυπώνεται και εφημερίδα της δεξιάς παράταξης.Δηλαδη αυτό εσυ laiko stroma σαν κομμουνιστής πως το εξηγείς αυτό?

Επίσης το ΚΚΕ πρέπει να ενημερώσει τον ελληνικό λαό αν στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. ο ανειδίκευτος εργάτης πληρώνεται με την Γενική Συλλογική Συμβαση Εργασίας της ΓΣΕΕ ή παίρνει καθαρά 1200 Ευρώ το μήνα που υποστηριζει σαφέστατα το ΚΚΕ?


Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Λαϊκό Στρώμα είπε...

"τώρα που αποκαλύφθηκε οτι έχει και επιχειρηματική δραστηριότητα με την ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε."

Τι "ΤΩΡΑ" και αηδίες; Τι "αποκαλύφθηκε" και πράσινα άλογα; Με δουλεύεις; 30 χρόνια την έχει την Τυποεκδοτική, κάθε χρόνο δημοσιεύει ισολογισμούς, ρεπορτάζ, site στο Ίντερνετ έχει. Πραγματικά, κόψε τα αστεία γιατί δε γελάει κανείς.

"Δηλαδή ενα κόμμα το οποίο αντιτάσεται καθημερινά στον καπιταλισμό,διαθέτει τελικά μια καπιταλιστική εταιρεία."

ΑΝ είσαι μικρός στην ηλικία, πάει και έρχεται. Στο σχολείο κάποτε κάποιος με κατηγόρησε ότι δεν είμαι κομμουνιστής επειδή είχα πάρει από το κυλικείο ΕΝΑ ΚΑΛΤΣΟΝΕ! Αν είσαι μεγάλος άνθρωπος, πραγματικά προτείνω να επανέλθεις στον πλανήτη γη.
Επίσης αγόρασα και αυτοκίνητο (που παρήχθη με την εκμετάλλευση εργατών) μήπως θα πρέπει να με ψέξεις ΚΑΙ γι' αυτό; Ο πατέρας μου χρόνια είχε γυράδικο. Και αυτός σκάρτος;
ΔΗΛΑΔΗ επιστρέφουμε στο παραμύθι της δεκαετίας του '50:
1. Οι κομμουνιστές πρέπει να ψοφάνε της πείνας και να μην είναι με "δεξιά τσέπη".
2. Οι κομμουνιστές καλά να πάθουν και ψοφάνε της πείνας γιατί ο κομμουνισμός είναι για ανίκανους και τεμπέληδες. Δηλαδή ...τους κομμουνιστές.
3. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ'ΧΕΙ, Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΟΔΕΥΣΕΙ ΣΤΡΑΒΑ, ΠΑΛΙ ΚΑΤΑΚΡΙΤΤΕΟΣ ΕΙΝΑΙ (από σκεπτόμενους και μη)

"διαθέτει τελικά μια καπιταλιστική εταιρεία"

Δηλαδή τι Εταιρεία έπρεπε να διαθέτει το ΚΚΕ, αντικαπιταλιστική; Τι θα 'πρεπε να κάνει το ΚΚΕ, μια και θέλεις να βοηθήσεις ώστε να γίνει "σωστό" κικκουνιστικό κόμμα, να τα παίρνει από βιομήχανους; ή να ζητιανέυει αύξηση τηε κρατικής επιχορήγησης.

Και αφού είσαι ενδιαφερόμενος και "κοπτόμενος" για το ΚΚΕ. ΠόΤΕ είναι πιο ανεξάρτητο και αγωνιστικό ένα κόμμα; ΟΤΑΝ τα παίρνει ή όταν ΤΥΠΩΝΕΙ την εφημερίδα του στο ΔΙΚό ΤΟΥ τυπογραφείο:

ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ, το ποιος είναι με την αντιλαίκή πολιτική, με την δεξιά (ΝΔ) ή την νεοδεξιά (ΠΑΣΟΚ) φαίνεται από τις πράξεις του. ΆΛλος είναι με τους εργλατες που ψοφάνε στο Πέραμα για να ταίσουν τα παιδιά τους μια μπουκιά ψωμί και άλλος είναι με την ΕΕ, τον Μπολκεστάιν και τα κλεμμένα ένσημα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ)

"Γενική Συλλογική Συμβαση Εργασίας της ΓΣΕΕ"
Ναι, με την σύμβαση της ξεπουλημένης ΓΣΕΕ πληρώνονται. (Παρεπιπτόντως το ΚΚΕ απαιτεί 1400 ευρώ)

υ.γ. Το ΚΚΕ δεν θα δώσει στο αστικό κράτος (του Βαρδινομπόμπολα κλπ) το σχοινί με το οποίο θα το κρεμάσουν. Μάλλον το αντίθετο θα γίνει (εν καιρώ).
Εϊναι δυνατόν να φωνάζει ο βιαστής; (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ)

υ.γ.2 Τις δεξιές και πασοκικές εφημερίδες τις τυπώνουμε:
1. για να βγάζουμε φράγκα
2. για να μπορούμε να τις κλείσουμε πιο εύκολα, όταν θα κάνουμε την επανάσταση

υ.γ.3 Αυτό το "σκεπτόμενος πολίτης" πραγματικά από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου έχω σιχαθεί να τ' ακούω. Φτάνει πια με τους "απλούς", "αθώους", "καθημερινούς", "ανεξάρτητους", "που δεν χώνονται", "πολίτες". Ας σταματήσουν κάποιοι να είναι στην "κοσμάρα" τους. Εδώ ο κόσμος καίγεται, 30% των ελλήνων είναι επιστημονικά ΕΠΙΣΗΜΑ στην πείνα, αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική θερίζει και κάποιοι τυρβάζουν περί άλλων.

Ευχαριστώ

Ένας σύνθετος σκεπτόμενος εργάτης-μικρομεσαίος-laiko stroma γενικά