Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

Δεύτερη κόκκινη κάρτα απο τον ΟΗΕ στο ΥΠΕΧΩΔΕ και τον κ.Σουφλιά για το Πρωτόκολλο του Κιότο,


Απο τον Απρίλιο του 2008 είχαμε αναφέρει την κόκκινη κάρτα του ΟΗΕ σε οτι αφορά το Πρωτόκολλο του Κιότο (http://politiki-gnomi.blogspot.com/2008/04/2007.html).Τότε το ΥΠΕΧΩΔΕ μας ανέφερε οτι είχε προχωρήσει σε αναβάθμιση του Εθνικού μας Συστήματος Απογραφών των αερίων του θερμοκηπίου, και το οποίο μαλίστα πληρούσε όλες τις προδιαγραφές που προβλέπονται από το Πρωτόκολλο του Κιότο.

Παρόλο τις διαβεβαιώσεις το ΥΠΕΧΩΔΕ την κόκκινη κάρτα μας την έβγαλε ο ΟΗΕ.

Δυστυχώς όμως συνεχίζεται ο αποκλεισμός της Ελλάδας από τους μηχανισμούς του Πρωτοκόλλου του Κιότο, όπως προκύπτει από σχετική απόφαση του Τμήματος Επιβολής του ΟΗΕ (κάντε κλίκ για να διαβάσετε όλη την απόφαση http://unfccc.int/files/kyoto_mechanisms/compliance/enforcement_branch/application/pdf/cc-2007-1-10_greece_eb_final_decision.pdf).

Αυτό συνέβη γιατί δεν κρίνονται επαρκείς οι πληροφορίες που κατέθεσε εκ νέου η Ελλάδα για το Εθνικό σύστημα καταγραφής εκπομπών, ύστερα από την απαίτηση του ΟΗΕ τον Απρίλιο του 2008.


Το ΥΠΕΧΩΔΕ με νέο δελτίο τύπου αναφέρει οτι η Επιτροπή του ΟΗΕ ζητάει από τη χώρα μας να υποβάλει ορισμένα διευκρινιστικά στοιχεία τα οποία έχουν ήδη δοθεί στους Επιθεωρητές του ΟΗΕ και οι οποίοι τα έλεγξαν επί τόπου (http://www.minenv.gr/).

Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική και ξεκάθαρη.Η επιτροπή του ΟΗΕ αναφέρει τα εξής:"........ that the document does not meet the requirements.........." το οποίο πολύ απλά σημαίνει οτι τα στοιχεία που δώσαμε στην επιτροπή του ΟΗΕ δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές του Πρωτόκολλου του Κιότο.

Οπότε το ΥΠΕΧΩΔΕ και ο κ.Σουφλιάς είναι έκθετοι απέναντι στον ΟΗΕ, και για αυτό η δεύτερη κόκκινη κάρτα ήτανε αναμενόμενη.


'Ενας απλός σκεπτόμενος πολίτης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα σε όλους! Μου κάνει εντύπωσει ότι σε δελτία ειδήσεων ανακοινώθηκε το αντίθετο από αυτό που διατυπώνεται στο άρθρο. Ανακοινώθηκε δηλαδή η εκ νέου ένταξή μας στο πρόγραμμα μέτρησης που προβλέπει η συνθήκη του Κιότο.