Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Είχε γίνει και το 2008 επι υπουργείας Μειμαράκη το ίδιο πάρτυ στο θωρηκτό Αβέρωφ.

Συνεχίζει να προκαλεί η Μαριγώ Λεμού-Πατίτσα σύζυγος του κ.Πατίστα για το πάρτυ που έγινε στο κατάστρωμα του θωρηκτού «Αβέρωφ». Ο διάλογος παρακάτω μας αποδεικνύει την προκλητική αλαζονεία της οικογένειας Πατίστα όπου πιστεύουν οτι με τα χρήματα μπορούν να εξαγοράσουν τα πάντα ακόμα και ιστορικά μνημεία της ιστορίας μας.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση στον παρακάτω διάλογο είναι η προκλητική αλλά και θρασύτατη παραδοχή της κ.Πατίστα οτι το ίδιο πάρτυ είχε ξαναγίνει πρίν δύο χρόνια.Εκείνη την περίοδο υπουργός Εθνικής Άμυνας ήτανε ο κ.Μειμαράκης που οφείλει και αυτός να δώσει εξηγήσεις μιας και που τότε δεν υπήρξε καμμία απολύτως αντίδραση απο την τότε πολιτική ηγεσία.

Διαβάστε τον αποκαλυπτικό διάλογο:


Δημοσιογράφος: Το θέμα είναι ότι σ' ένα ιστορικό μνημείο, ένα σύμβολο του Πολεμικού Ναυτικού, εσείς στήσατε πάρτι...
Μαριγώ Λεμού-Πατίτσα:
Τα έχω ακούσει όλα αυτά, μην κουράζεσαι να τα επαναλαμβάνεις. Σου τονίζω ξανά ότι και πριν από δύο χρόνια κάναμε το ίδιο. Τότε δεν ενόχλησε; Πρέπει να σκεφτούν κάποιοι ότι αυτή η οικογένεια έχει ίδρυμα και προσφέρει έργο. Ομως στη ζωή υπάρχουν οι κακεντρεχείς και οι ζηλιάρηδες.

Δημοσιογράφος: Προφανώς σας έχει ενοχλήσει αυτός ο ντόρος...
Μαριγώ Λεμού-Πατίτσα:
Και βέβαια. Αρχικά τουλάχιστον με ενόχλησε λιγάκι, όμως στην πορεία που έμαθα από ποιους ακούγονται αυτά τα πράγματα «ξε-ενοχλήθηκα». Αν σκεφτείς ότι εμείς ήμασταν ανέκαθεν χαμηλών τόνων και δεν προκαλούσαμε, δεν είναι φυσικό στην αρχή να στενοχωρηθείς; Μετά όμως καταλαβαίνεις για ποιους λόγους σε σχολιάζουν κατ' αυτόν τον τρόπο και λες: εντάξει, τώρα θα προχωρήσω μπροστά και θα κοιτάξω να κάνω τις δουλειές μου.

Δημοσιογράφος: Δεν πιστεύετε ακόμα ότι προκαλέσατε;
Μαριγώ Λεμού-Πατίτσα:
Φυσικά και όχι. Δεν κάναμε τίποτα άσχημο. Ισα-ίσα, εμείς βοηθάμε πάρα πολύ φτωχό κόσμο, έχουμε ενισχύσει οικονομικά και το Μουσείο «Γεώργιος Αβέρωφ», και άλλωστε πριν από δύο χρόνια ξανακάναμε εκεί αυτή τη γιορτή.

Δημοσιογράφος: Χορέψατε όμως;
Μαριγώ Λεμού-Πατίτσα:
Και πρόπερσι χορέψαμε κανονικά!

Δημοσιογράφος: Για ποιο λόγο θεωρείτε ότι πήρε τέτοια διάσταση το θέμα;
Μαριγώ Λεμού-Πατίτσα:
Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Πηγαίνετε στις ψυχοθεραπείες, στα group therapy να τους ρωτήσετε. Εγώ δεν είμαι ψυχολόγος. Πηγαίνετε να ρωτήσετε τους ειδικούς, τους ψυχιάτρους, τον κ. Στεφανή.

Το ερώτημα που γεννάται απο αυτόν τον παραπάνω διάλογο είναι οτι μήπως τελικά ψυχίατρο και ψυχοθεραπείες χρειάζεται ολόκληρη η οικογένεια Πατίστα?


Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: