Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Μην αγοράζετε το MILKO.Στηρίξτε τους Έλληνες κτηνοτρόφους και οχι τους Γερμανούς που κάνει ο όμιλος VIVARTIA του κ.Βγενόπουλου.

Μείωση της τάξης του 5,55% παρουσίασε η τιμή παραγωγού στο αγελαδινό γάλα τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2010, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2009, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΛΟΓΑΚ(κάντε κλίκ για να διαβάσετε αναλυτικά τα στοιχεία http://www.paseges.gr/portal/cl/tn/DairyProducts/co/3a70d298-7258-4502-9a04-8d279bd6c063). Διαβάζοντας τα στοιχεία αντιλαμβανόμαστε όλοι μας τις δυσκολίες που περνάει ο Έλληνας κτηνοτρόφος σε μια δύσκολη περίοδο για όλους μας.

Αυτό που θα περίμενε κανείς είναι οτι οι ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες θα ενίσχυαν την ελληνική κτηνοτροφία.Αντιθέτως η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας της Ηπείρου ΔΩΔΩΝΗ γνωστοποίησε ότι προχωρά σε μείωση των τιμών παραγωγού στο αγελαδινό γάλα. Έτσι, το το γάλα που παραδίδουν οι αγελαδοτρόφοι στην γαλακτοβιομηχανία θα αγοράζεται προς 42 λεπτά το λίτρο.

Να πούμε οτι την προηγούμενη γαλακτοκομική περίοδο η ΔΩΔΩΝΗ απορροφούσε το αγελαδινό γάλα προς 45 λεπτά το κιλό για το σύνολο της ποσότητας που παρέδιδαν σε αυτήν οι αγελαδοτρόφοι.


Αλλά δεν είναι μόνο η Δωδώνη.Το γνωστό σοκολατούχο γάλα MILKO του ομίλου VIVARTIA του που ανήκει στον κ.Βγενόπουλο προτιμά να ενισχύει τους Γερμανούς κτηνοτρόφους αντί για τους Έλληνες.

Στην ετικέτα του μπουκαλιού αναφέρει οτι το γάλα είναι 100% Γερμανικό προιόν.Κάποτε και εμείς εδώ στην Ελλάδα θα πρέπει να τιμωρούμε εταιρείες όπως αυτή του κ.Βγενόπουλου.Ας κάνουμε μια προσπάθεια και να μην αγοράζουμε πλέον το MILKO.Υπάρχουν και άλλες εταιρέιες.


Ας βοηθήσουμε και εμείς τον Έλληνα κτηνοτρόφο που πουλάει το γάλα προς 45 λεπτά το κιλό και εμείς το αγοράζουμε στο ράφι του σούπερ μάρκετ πάνω απο 1 ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: