Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Προνομιούχοι απο την περίοδο της Χούντας οι μεταφορείς Δημοσίας χρήσεως.Διαβάστε τον νόμο της Χούντας.




Ήτανε κατά την περίοδο της χούντας το 1971 όπου με τον νόμο 1060 δώσανε τις άδειες μεταφορών δημοσίας χρήσεως.Δημοσιεύθηκε λίγες μέρες πρίν απο τα Χριστούγεννα του 1971.Πιο συγκεκριμένα ήτανε στις 22.12.1971 με αριθμό ΦΕΚ268 και τίτλο "ΠΕΡΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΤΩΝ ΔΙΑ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ".

Υπήρξε επίσης περίοδος απελευθέρωσης για οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο να μπορεί να αποκτήσει φορτηγό Δ. Χ. αρκεί να είχε μεταφορική άδεια.Απο τότε μεχρι σήμερα δόθηκαν πάρα πολλές λίγες άδειες με αποτέλεσμα να έχουμε μια υπεραξία των αδειών μεταφοράς δημοσίας χρήσης που φτάνει σήμερα μέχρι και τις 300.000 Ευρώ.
Διαβάζοντας τον νόμο αντιλαμβανόμαστε οτι απο τότε μέχρι και σήμερα πολλά πράγματα δεν έχουνε αλλάξει για τους μεταφορείς δημοσίας χρήσης.Οπως τα φορολογικά προνόμια που αποκτήσανε κατά την περίοδο της χούντας όπου είχανε πλήρη απαλλαγή απο καταβολή φόρων και φτάνοντας μέχρι και πρίν λίγους μήνες όπου πλήρωνανε τεκμαρτό φόρο 800 Ευρώ.
Σίγουρα υπάρχουνε ευθύνες απο όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις για την κατάσταση στις μεταφορές αλλά επιτέλους υπάρχει μια κυβέρνηση που θέλει να σταματήσει αυτή την εκμετάλευση του πολίτη απο την συγκεκριμένη συντεχνία.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΕΔΩΣΕ ΤΣΑΜΠΑ Η ΧΟΥΝΤΑ.ΑΣ ΒΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ ΟΠΟΥ ΤΙΣ ΠΕΙΡΑΝ ΤΣΑΜΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΣΟ ΩΣΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΟΠΟΥ ΤΗΝ ΠΟΥΛΙΣΑΝ.ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΙΞΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΕΙΡΑΝ ΤΟΤΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΕ ΝΔ,ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΛΑΟΣ

http://politiki-gnomi.blogspot.com/ είπε...

Αυτή είναι η μια πλευρά που δεν απέχει και πολύ απο την πραγματικότητα.Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά που δεν είναι καθόλου ευνοική για τους ιδιοκτήτες φορτηγών.

Διότι τόσες δεκαετίες οι ίδιες άδειες που αγοράζονταν μεταξύ των ιδιοκτητών ήτανε χωρίς παραστατικά δηλαδή "μαυρες" με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή.Επιπροσθέτως τόσες δεκαετίες ο φόρος που πληρώνανε ήτανε τεκμαρτός,όταν ο μισθωτός φορολογείται στην κλίμακα του 40%.

Είναι πολύ εύκολο να κατηγορούμε τους πολιτικούς αλλά πρέπει επιτέλους και οι ιδιοκτήτες φορτηγών να κάνουν την αυτοκριτική τους διότι τόσα χρόνια ζούσαν εις βάρος των πολιτών με την ανοχή του κράτους.