Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Τους Έλληνες λέγανε τεμπέληδες αλλά οι Γερμανοί πηρανε 40 ημέρες άδεια το 2010.


 
Ήτανε πέρσι Μάιος του 2010 και η Ελλάδα υπέγραφε το μνημόνιο για να μην κυρήξει πτώχευση.Εκείνη την περίοδο υπήρχε μια έντονη κριτική απο τον διεθνή τύπο που έλεγε οτι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και τον μισό χρόνο κάνουνε διακοπές.Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ.Σόιμπλε σε δηλώσεις του τότε ανέφερε οτι η Ελλάδα πρέπει να λύσει μόνη της τα προβλήματα της.

Και όχι μόνο.Η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ κατηγόρησε επανειλημμένα τους «Ευρωπαίους του Νότου» ότι κάνουν μακρές διακοπές και έχουν πολλές άδειες. Δυστυχώς για την καγκελάριο η πραγματικότητα είναι διαφορετική σύμφωνα με το EuroFound.

Τι είναι όμως το EuroFound?Το EuroFound είναι οργανισμός της Ε.Ε. που παρέχει εμπειρογνωμοσύνη για τις συνθήκες διαβίωσης και τις συνθήκες εργασίας, αλλά και τις εργασιακές σχέσεις στις χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης.(http://www.eurofound.europa.eu/ )

Στα τέλη του Ιουλίου 2011 το EuroFound, ανακοίνωσε στοιχεία τα οποία αναιρούν πανηγυρικά τις κατηγορίες της καγκελαρίου αλλά και πολλών επικριτών της Ελλάδας. Είναι οι Γερμανοί με τις περισσότερες ημέρες διακοπών. Το 2010 οι Γερμανοί πήραν 30 ημέρες άδεια μετ' αποδοχών και είχαν 10 ημέρες αργία λόγω εθνικών, θρησκευτικών κ.α. εορτών. Συνολικά 40 ημέρες το χρόνο. Τις ίδιες μέρες αργίας είχανε και οι Δανοί. 
 
Οσον αφορά τους «Ευρωπαίους του Νότου» οι άλλοι τεμπέληδες που είναι οι Πορτογάλοι είχανε τις ίδιες μέρες αδείας με εμάς δηλαδή 33 ημέρες διακοπές.(http://www.eurofound.europa.eu/eiro/studies/tn1106010s/tn1106010s.htm)

Δεν υπάρχουν σχόλια: