Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011

Δικογραφίες σχηματίσθηκαν από την Οικονομική Αστυνομία σε βάρος 7 ιδιοκτητών καταστημάτων για τη μη έκδοση αποδείξεων σε Μύκονο και Πάρο.


 
 Η νοοτροπία του διεφθαρμένου επιχειρηματία αλλά και του πολίτη είναι κάτι το οποίο θα μας απασχολεί αλλά και θα μας θυμώνει για τα επόμενα χρόνια απο οτι φαίνεται. Διότι ακόμη και σήμερα μετά απο Μνημόνιο και Μεσοπρόθεσμο υπάρχουν αρκετοί συμπολίτες μας οι οποίοι δεν θέλουν να καταλάβουν οτι πλέον και αυτοί θα σεινισφέρουν αναλογικά τους φόρους τους στο κράτος όπως κάνουν τόσες δεκαετίες μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Σε αυτό φαίνεται να βοηθάει πάρα πολύ η Οικονομική Αστυνομία όπου μετά απο καταγγελίες πολιτών έκανε ελεγχους σε Μύκονο και Πάρο όπου ανακάλυψε σοβαρές παραβάσεις πέρα της μη έκδοσης αποδείξεων.

Πιο συγκεκριμένα δικογραφίες σχηματίσθηκαν από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος 7 ιδιοκτητών καταστημάτων, σε Πάρο και Μύκονο για τη μη έκδοση φορολογικών στοιχείων (αποδείξεις παροχής υπηρεσιών).
Ειδικότερα, κλιμάκια του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας, το προηγούμενο τριήμερο (05-08-2011 έως 07-08-2011) μετέβησαν στην Πάρο και στη Μύκονο και προχώρησαν σε συντονισμένους και στοχευμένους ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σχετικά με καταγγελλόμενες παραβάσεις για τη μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών. 
 
Συγκεκριμένα, ελέγχθησαν 22 καταστήματα στην Πάρο και 20 καταστήματα στη Μύκονο.
Από τους αστυνομικούς φορολογικούς ελέγχους διαπιστώθηκε ότι:
  • Σε καφετέρια - μπαρ στην περιοχή Μάρπισσα (Πούντα) στην Πάρο, δεν εκδόθηκαν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών σε 5 περιπτώσεις, συνολικής αξίας 96 ευρώ, ενώ παράλληλα η μία από τις πέντε ταμειακές μηχανές που βρισκόταν σε λειτουργία ήταν αδήλωτη στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., η οποία και κατασχέθηκε.
  • Σε εστιατόριο – καφετέρια στην περιοχή της Νάουσας - Πάρου, δεν εκδόθηκαν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών σε 5 περιπτώσεις, συνολικής αξίας 484,1 ευρώ,
  • Σε ψαροταβέρνα – ουζερί στην περιοχή Πίσω Λιβάδι - Πάρου, δεν εκδόθηκαν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών σε 9 περιπτώσεις, συνολικής αξίας 412,75 ευρώ,
  • Σε κατάστημα – καφετέρια στην περιοχή της Νάουσας - Πάρου, δεν εκδόθηκαν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών σε 4 περιπτώσεις, συνολικής αξίας 49,5 ευρώ,
  • Σε κατάστημα-εστιατόριο στην περιοχή της Παροικιάς - Πάρου, δεν εκδόθηκαν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών σε 3 περιπτώσεις, μη προσδιορίσιμης αξίας, ενώ υπήρξε και παρεμπόδιση της διενέργειας ελέγχου,
  • Σε κατάστημα–καφε-εστιατόριο στην περιοχή Ορνό-Μυκόνου, δεν εκδόθηκαν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών σε 15 περιπτώσεις, συνολικής αξίας 712 ευρώ,
  • Σε κατάστημα – κέντρο διασκέδασης στη Μύκονο, δεν εκδόθηκαν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών σε 3 περιπτώσεις, συνολικής αξίας 75 ευρώ.
Στους παραπάνω ελέγχους διαπιστώθηκαν επίσης, παραβάσεις που αφορούσαν, κατά περίπτωση, σε κάποια από αυτά, στέρηση της αδείας λειτουργίας καταστήματος, στέρηση της αδείας λειτουργίας μουσικών οργάνων, ελλείψεις στις άδειες εργασίας και ατομικών βιβλιαρίων υγείας των εργαζομένων, ενώ σε 2 περιπτώσεις διαπιστώθηκαν τροποποιήσεις στην άδεια λειτουργίας καταστήματος. (http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=6338&Itemid=780&lang=)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: