Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Με παρένθετο πρόσωπο τον Βασίλη Καρρά ο Ολυμπιακός Βόλου προσπάθησε να κοροιδέψει την Ε.Ε.Α.


 
 Οι ΠΑΕ Καβάλα και ο Ολυμπιακός Βόλου κατά τη λαϊκή έκφραση «πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένες». Απέφυγαν τον υποβιβασμό στη Β΄ Εθνική μετά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ να τις τιμωρήσει με αφαίρεση 8 και 10 βαθμών αντίστοιχα για συμμετοχή σε στημένα παιχνίδια και βρέθηκαν στη Δ΄ ερασιτεχνική κατηγορία με απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ). Και ευτυχώς που υποβιβαστήκανε και με αυτόν τον τρόπο έδωσε μια ανάσα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.Ουσιαστικό ρόλο έπαιξε η αδιαπραγμάτευτη στάση του κ.Γερουλάνου και κατ΄επέκταση του Γιώργου Παπανδρέου για τιμωρία στα πρότυπα της ΟΥΕΦΑ για τις δυο ομάδες.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της ΕΕΑ, δεν επήλθε καμία ουσιαστική μεταβολή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των δύο ομάδων μετά τον ισόβιο αποκλεισμό του Μάκη Ψωμιάδη και του Αχιλλέα Μπέου από το ποδόσφαιρο με αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης.

Από την πλευρά του Ολυμπιακού Βόλου υποστηρίχθηκε ότι μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ είναι από το 2008 ο τραγουδιστής Βασίλης Καρράς (κατά κόσμον Βασίλης Κεσογλίδης) και ότι από το 2009 έλαβε άδεια μετόχου από την ΕΕΑ. Η ΕΕΑ δεν δέχτηκε τα επιχειρήματα των δύο ομάδων θεωρώντας ότι πραγματικό αφεντικό του Ολυμπιακού Βόλου είναι ο έγκλειστος στις φυλακές Ναυπλίου Αχ. Μπέος και της Καβάλας ο καταζητούμενος Μάκης Ψωμιάδης οι οποίοι επί σειρά ετών εκπροσωπούσαν δημοσίως τις δύο ΠΑΕ. 
 
Οσον αφορά ειδικά τον Ολυμπιακό Βόλου η Επιτροπή επισήμανε ότι ο Βασίλης Καρράς είναι «παρένθετο πρόσωπο» και εντολοδόχος του Αχιλλέα Μπέου ο οποίος δημοσίως εμφανίζεται ως το αφεντικό της ΠΑΕ. Επικαλείται μάλιστα τις δηλώσεις του Μπέου τον περασμένο Μάρτιο ότι «θα πουλήσω τον Ολυμπιακό Βόλου και θα αφήσω τους Βολιώτες στη μιζέρια τους» αλλά και άλλες δημόσιες παρεμβάσεις του το καλοκαίρι όταν πριν τοποθετήσει ως πρόεδρο της ΠΑΕ τον Γιώργο Τόρρη δήλωνε ότι σκέφτεται να τοποθετήσει ως πρόεδρο τον Βασίλη Καρρά. «Ο Μπέος συμπεριφέρονταν και λειτουργούσε σαν το πραγματικό αφεντικό της ομάδας» έλεγαν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και θεώρησαν ότι «δεν μπορεί να γίνει δεκτή μετοχική σύνθεση με παρένθετα πρόσωπα».

Ο πρόεδρος της Καβάλας Σταύρος Ψωμιάδης ο οποίος κατηγορείται για χειραγώγηση αγώνων και αποφυλακίστηκε με εγγύηση, ενώπιον της ΕΕΑ υποστήριξε ότι αφεντικό της ΠΑΕ είναι ο ίδιος και όχι ο καταζητούμενος για συμμετοχή σε στημένα παιχνίδια πατέρας του Μάκης Ψωμιάδης. Ενώπιον της ανακρίτριας κυρίας Πόπης Παπανδρέου για να αποφύγει τη φυλάκιση είχε ισχυριστεί πάντως ότι ο ίδιος τυπικά προεδρεύει και αφεντικό είναι ο πατέρας του.

Σύμφωνα όμως τόσο με το πόρισμα της κυρίας Παπανδρέου αλλά και με την πρωτόδικη απόφαση της αθλητικής δικαιοσύνης για υποβιβασμό της Καβάλας ο Μάκης Ψωμιάδης θεωρείται το ουσιαστικό αφεντικό της ΠΑΕ Καβάλας παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των μετοχών της ανήκουν στα παιδιά του Σταύρο και Χριστίνα και σε μια εξαδέλφη του.



Δεν υπάρχουν σχόλια: