Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Το πρίν και μετά του Λονδίνου.Φταίει μόνο η εγκληματικότητα κ.Κάμερον?


 
 

 Εικόνες καταστροφής από το Κρόιντον και το Τότεναμ, δύο από τις συνοικίες στις οποίες σημειώθηκαν τα πιο βίαια επεισόδια στη βρετανική πρωτεύουσα, μαρτυρούν την οργή των διαδηλωτών που ξεχειλίζει, μετά τη δολοφονία ενός νεαρού από πυρά αστυνομικών.
Κτήρια και καταστήματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της καταστρεπτικής μανίας των διαδηλωτών τις τρεις προηγούμενες εφιαλτικές νύχτες στο Λονδίνο. Το φως της ημέρας αποκάλυψε μόνο τις στάχτες τους.

Οι αρχικές αναφορές της Ανεξάρτητης Επιτροπής Παραπόνων για την Αστυνομία (IPCC) λένε ότι ο Ντάγκαν σκοτώθηκε ακαριαία κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με την αστυνομία, όταν αστυνομικοί πυροβόλησαν δύο φορές.
Σύμφωνα με ένα ισχυρισμό, οι αστυνομικοί θα μπορούσαν να είχαν δεχθεί πυρά από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο Ντάγκαν. Αυτή η υπόθεση προέκυψε από το γεγονός ότι μία σφαίρα σφηνώθηκε στον φορητό ασύρματο ενός αστυνομικού που επέβαινε στο σημείο, αυξάνοντας τις εικασίες ότι ενδεχομένως πυροβολήθηκε από το όχημα στο οποίο βρισκόταν ο Ντάγκαν.

Οπως αποκάλυψε η IPCC, στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο Ντάγκαν βρέθηκε ένα περίστροφο το οποίο δεν ανήκε στην αστυνομία. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Guardian» ανέφερε ότι οι αρχικές βαλλιστικές εξετάσεις στην σφαίρα που βρέθηκε στον ασύρματο του αστυνομικού έδειξαν ότι ανήκε σε εκείνες που χρησιμοποιεί η αστυνομία και συνεπώς δεν την είχε ρίξει ο Ντάγκαν.
Ορισμένες αναφορές ήθελαν την αστυνομία να έχει ακινητοποιήσει τον Ντάγκαν και να τον εκτελεί με μια σφαίρα στο κεφάλι, όμως η IPCC τις αρνείται κατηγορηματικά.

Σίγουρα τα σοβαρά επεισόδια στο Λονδίνο δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται. Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας κ.Κάμερον υποστηρίζει οτι όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της εγκληματικότητας.Εάν είναι έτσι τότε το Λονδίνο είναι μια πόλη πάρα πολύ επικίνδυνη για να πηγαίνει κανείς.Πόσο μάλλον όταν πλησιάζουν και οι Ολυμπιακοί αγώνες το 2012.

Αλλά για να πάμε και στην ουσία.Μήπως υπάρχουν και άλλοι λόγοι που έχουν να κάνουν με τα πρόβληματα οικονομίας της Μεγάλης Βρετανίας που έχουν δημιουργηθεί απο την πολιτική του κ.Κάμερον και είναι αυτή που έχει οδηγήσει αρκετούς πολίτες στα άκρα όπου με την παραμικρή αφορμή αντιδρούνε πάρα πολύ άσχημα?

Δεν υπάρχουν σχόλια: