Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Ήρωας του 2011 ο Παπανδρέου σύμφωνα με την Daily Telegraph!

Οι πολιτικοί συντάκτες της Daily Telegraph δημιούργησαν μια λίστα με τους ήρωες και τους αχρείους του 2011.Σε αυτή την λίστα συγκαταλέγεται και ο Γιώργος Παπανδρέου ως ήρωας.

Ήρωας για την στάση του απέναντι στους Μερκοζί με την δημοκρατική απόφασή του για το δημόψήφισμα παρόλο που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. 

Στην φωτογραφία βλέπουμε τον κ. Γιώργο Παπανδρέου να ανάβει ένα κερί στην εκκλησία με την εξής λεζάντα: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχασε τη δουλειά του λόγω της κρίσης χρέους της χώρας, ωστόσο όχι προτού δώσει μια μάχη για τη δημοκρατία. Αντιμέτωπος με την αυξανόμενη πίεση να δεχτεί αυτά που πολλοί θεωρούσαν ως δρακόντεια μέτρα, είπε: ‘ok, αλλά μόνο αν πάει σε δημοψήφισμα.
Παραμένει ένας από τους ευρωπαίους ηγέτες που ρίσκαρε να αφήσει τους Έλληνες να αποφασίσουν για το μέλλον τους σε σχέση με το ευρώ. Και μπορεί το δημοψήφισμα να μην πραγματοποιήθηκε ποτέ, καθώς η Ε.Ε. επέβαλε τεχνοκρατική κυβέρνηση, ωστόσο η δήλωσή του παραμένει...».

http://www.telegraph.co.uk/finance/8965383/2011-business-review-heroes-and-villains.html?image=3

 Τελικά το πολιτικο-εκδοτικό κατεστημένο της Ελλάδας αλλά και τους Μερκοζί αυτό που τους φοβίζει είναι η ίδια η δημοκρατία.Κάτι το οποίο αναδείχτηκε με την πρόταση Παπανδρέου για δημοψήφισμα για αυτό και βάλανε λυτούς και δεμένους για να το αποτρέψουνε.Το άσχημο είναι οτι αρκετοί βουλευτές αλλά και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ συμμετείχαν και συμμετέχουν ακόμα σε αυτή την προσπάθεια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: