Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Το ερώτημα είναι τόσο απλό αλλά είναι και τόσο δύσκολο να απαντηθεί?

  Μέχρι να συμφωνηθεί το δέυτερο μνημόνιο είχε καλλιεργηθεί η άποψη απο τα μέσα ενημέρωσης αλλά και απο τα κόμματα της αριστεράς οτι ο Παπανδρέου δεν διαπραγματεύτηκε το 1ο Μνημόνιο και για αυτό τον λόγο η Τρόικα μας επέβαλε αυτά τα άδικα μέτρα.
 
Το δεύτερο Μνημόνιο όμως με την συμμετοχή της ΝΔ αλλά και του ΛΑΟΣ απέδειξε οτι όλα αυτά τα μεγάλα λόγια για επαναδιαπραγμάτευση ήτανε απλά λόγια για να ακούγονται ωραία στα αφτιά των πολιτών.

Ουσιαστικά η συμφωνία Σαμαρά για το 2ο Μνημόνιο απέδειξε οτι η ΝΔ, ο ΛΑΟΣ αλλά και τα κόμματα της αριστεράς κρυβόντουσαν πίσω απο το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου.
Διότι αντί να πούνε την πραγματική αλήθεια στους πολίτες προτιμήσανε να κρυφτούνε πίσω απο το ΠΑΣΟΚ για να κερδισουνε μερικά ψηφαλάκια εις βάρος της Ελλάδας.Μαζί με αυτούς υπάρχουν και οι ένθερμοι υποστηρικτές της δραχμής όπου αβίαστα προτείνουνε την επιστροφή μας εκεί.Αλλά σκοπίμως δεν λένε το πόσο χειρότερα θα είναι τα πράγματα για τους απλούς πολιτες.Να μην ξεχάσουμε φυσικά και τους ένθερμους υποστηρικτές της δραχμής που έχουνε βγάλει ήδη τα λεφτά μας στις τράπεζες του εξωτερικού.

Και το ερώτημα παραμένει όπως το είχε θέσει και ο Γιώργος Παπανδρέου με το δημοψήφισμα , ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ή ΕΥΡΩ?

Το ερώτημα είναι τόσο απλό αλλά είναι και τόσο δύσκολο να απαντηθεί?

Δεν υπάρχουν σχόλια: